Η Περιφέρεια προωθεί τους αγώνες αντοχής

Από σήμερα έως και το Σάββατο η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου θα συμμετάσχει για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά με δικό της περίπτερο στην έκθεση ERGO Marathon Expo στο Κλειστό Γήπεδο Tae Kwon Do Φαλήρου.
H ERGO Marathon Expo, πραγματοποιείται παράλληλα με τον Αυθεντικό Μαραθώνιο Αθηνών και αποτελεί μία μοναδική αθλητική γιορτή. Οι αθλητές και οι επισκέπτες, μπορούν να ενημερωθούν για τους δρομικούς και όχι μόνο αγώνες που πραγματοποιούνται στις Κυκλάδες και στα Δωδεκάνησα.

Συνεχίζοντας τις στοχευμένες ενέργειες για την προβολή των ξεχωριστών εμπειριών και των εξειδικευμένων μορφών τουρισμού που προσφέρει ο κάθε προορισμός, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου μέσω της Διεύθυνσης Τουρισμού αναδεικνύει τις μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις που φιλοξενούνται στα Δωδεκάνησα και ήδη αποτελούν πόλο έλξης συμμετεχόντων απ’ όλο τον κόσμο!
Στο περίπτερο της ΠΝΑΙ συμμετέχουν οι εξής αγώνες:
-ΔΙΕΘΝΗΣ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΡΟΔΟΥ
-SANTORINI EXPERIENCE
-ΤΡΙΑΘΛΟ ΠΑΡΟΥ

-MINI PARK AQUATHLON
-ΟΜΗΡΕΙΟΣ ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ
-IOS ADVENTURE
-KIMOLOS TRAIL
-FOLEGANDROS SUNSET TRAIL
-ANDROS TRAIL RACE

-KYTHNOS CHALLENGE
-TINOS CHALLENGE
-ANTIPAROS ΕΝ ΠΛΩ
-KOS CITY RUN
-SYROS RUN

-DELLAGRAZIA RUN
-SYROS CITY TRAIL
-MYCONOS RUN
-TINOS RUNNING EXPERIENCE
-AMORGOS TRAIL CHALLENGE
-SERIFOS SUNSET RACE

Από τα Δωδεκάνησα, ο Μαραθώνιος Ρόδου και το Kos City Run είναι οι αγώνες που θα προβληθούν, ενώ για το σκοπό αυτόν θα βρεθεί στην έκθεση και ο τεχνικός σύμβουλος της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Δωδεκανήσου Σάββας Διακονικόλας.  Όσον αφορά το Μαραθώνιο Ρόδου, τρεις τυχεροί θα κερδίσουν δωρεάν συμμετοχή στον αγώνα της επιλογής τους και διαμονή για δυο άτομα σε κεντρικό ξενοδοχείο της Ρόδου, στη διάρκεια του αγώνα.

Για να γίνει αυτό πρέπει, σύμφωνα με τους διοργανωτές, ν’ αναζητήσουν το χάρτινο βραχιολάκι με το σήμα του αγώνα στο περίπτερο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και να στείλουν μήνυμα στο inbox της σελίδας στο facebook @roadstorhodes τον αριθμό που θα βρουν τυπωμένο στο βραχιολάκι με το  #runrhodes. Έτσι, θα μπουν στην κλήρωση για τρία πακέτα διαμονής και 10 δωρεάν συμμετοχές στους αγώνες του επόμενου Μαραθωνίου Ρόδου.

Στο περίπτερο του Μαραθωνίου Ρόδου θα προβάλλεται και το promo video, ενώ οι εγγραφές έχουν ξεκινήσει και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν ηλεκτρονικά την παρουσία τους στην ιστοσελίδα του αγώνα: https://rhodesmarathon.gr για τις αποστάσεις του Μαραθωνίου, του Ημιμαραθωνίου, των 10 χλμ. και των 5 χλμ.
Ο Μαραθώνιος της Ρόδου διοργανώνεται από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, την Ε.Α.Σ ΣΕΓΑΣ Δωδεκανήσου, τον ΔΟΠΑΡ, καθώς και με τη στήριξη της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου. Γίνεται υπό την αιγίδα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού και έχει συμπεριληφθεί και στο επίσημο καλεντάρι της AIMS.