Καταδικάστηκε ροδίτης για ασέλγεια σε βάρος Ρομά

Ένοχος κρίθηκε και από το Τριμελές Εφετείο Δωδεκανήσου Πλημμελημάτων 43χρονος Ροδίτης, ο οποίος κατηγορείται για ασέλγεια σε βάρος των ΡΟΜΑ!

Το δικαστήριο επέβαλε στον 43χρονο συνολική ποινή φυλάκισης 18 μηνών την οποία ανέστειλε επί τριετία, ενώ πρωτόδικα είχε καταδικαστεί συνολικά σε τρία έτη με τριετή αναστολή.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Ροδιακής», ο 43χρονος είχε καταγγείλει τον Μάιο του 2016 στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου ότι δύο αθίγγανοι του αφαίρεσαν ένα τσαντάκι που περιείχε το κινητό του τηλέφωνο, 50 ευρώ και διάφορα προσωπικά είδη.
Κατά τις έρευνες των αστυνομικών εντοπίστηκαν δύο ανήλικοι Ρομά ηλικίας – τότε- 15 και 16 ετών αντίστοιχα, οι οποίοι και προσήχθησαν στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου.

Βάσει των ίδιων πληροφοριών εξεταζόμενοι από τους αστυνομικούς οι δύο ανήλικοι, δήλωσαν ότι τα ξημερώματα της ίδιας ημέρας είχαν συναντηθεί σε πάρκο του νησιού μας με τον 43χρονο ο οποίος και προέβη σε ασελγείς πράξεις σε βάρος τους.
Η καταγγελία αυτή είχε ως αποτέλεσμα να συλληφθεί ο καταγγέλλων της κλοπής και να παραπεμφθεί στη Δικαιοσύνη.

Στον 43χρονο ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος και ορίστηκε ρητή δικάσιμος για την υπόθεσή του. Αμέσως μετά ο κατηγορούμενος αφέθηκε ελεύθερος, ενώ σε  ό,τι αφορά τα κλοπιμαία εντοπίστηκε το κινητό τηλέφωνο, το οποίο και επεστράφη στον ιδιοκτήτη του.
Αξίζει να σημειωθεί πως σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο 43χρονος εξεταζόμενος από τους αστυνομικούς φέρεται να έχει αποδεχτεί τα όσα του καταλογίζονται, επισημαίνοντας ωστόσο πως βρισκόταν υπό την επήρεια αλκοόλ.
Συνήγορος υπεράσπισης στην υπόθεση παραστάθηκε ο κ. Αναστάσιος Διάκος.