Ελεύθερος με όρους αφέθηκε ο 27χρονος για τις διαρρήξεις

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε μετά την απολογία του ο 27χρονος που συνελήφθη για κλοπές και διαρρήξεις σε πρακτορεία ΟΠΑΠ της περιοχής μας, ενώ διαπιστώθηκε ότι είχε αφαιρέσει και κουμπαρά με χρήματα για το Χαμόγελο του Παιδιού!

Όπως είναι γνωστό σε βάρος του συλληφθέντα ασκήθηκε από τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ρόδου ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος και προσήχθη στην ανακρίτρια Ρόδου όπου και απολογήθηκε.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας με σύμφωνη γνώμη και του αρμόδιου εισαγγελέα ο 27χρονος αφέθηκε ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισής του δύο φορές το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του.

Υπενθυμίζεται πως αφορμή για τη σύλληψη του 27χρονου αποτέλεσαν οι δύο διαρρήξεις που διέπραξε στις 4 Νοεμβρίου 2018 τα ξημερώματα σε δύο πρακτορεία ΟΠΑΠ στην πόλη της Ρόδου από όπου και αφαίρεσε πλήθος δελτίο στιγμιαίων λαχνών (ξυστό).

Τα περιστατικά καταγγέλθηκαν στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου, αστυνομικοί της οποίας λίγες ώρες αργότερα και συγκεκριμένα στις 8.30 το πρωί τον εντόπισαν και τον προσήγαγαν στην υπηρεσία.

Στο πλαίσιο της προανάκρισης που διενεργήθηκε διαπιστώθηκε ότι ο 27χρονος στις 28 Οκτωβρίου αφαίρεσε και από άλλο πρακτορείο ΟΠΑΠ τέτοιου είδους δελτία, ενώ στις 20 Οκτωβρίου αφαίρεσε από κατάστημα εστίασης κουμπαρά που περιείχε περίπου 500 ευρώ, χρήματα που προορίζονταν για το Χαμόγελο του Παιδιού!

Στην κατοχή του δράστη εντοπίστηκαν κατά τη σύλληψή του 130 δελτία ξυστό που αναγνωρίστηκαν και αποδόθηκαν στον δικαιούχο.