Στην τελική ευθεία σειρά σημαντικών έργων

Η εξέλιξη της προσπάθειας αναβάθμισης των αθλητικών υποδομών βρέθηκε στο επίκεντρο της προχθεσινής δεύτερης προγραμματισμένης συνάντησης εργασίας του περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιώργου Χατζημάρκου με τον πρόεδρο της ΕΠΣΔ και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ Παναγιώτη Διακοφώτη, παρουσία του συμβούλου του πρώτου σε τεχνικά θέματα, Σάκη Στάγκα.

  Η Ένωση αποτίμησε το αποτελέσματα του ραντεβού στην Περιφέρεια απόλυτα θετικά, όπως προκύπτει από το περιεχόμενο της ανακοίνωσης που εξέδωσε:

 «Το κλίμα της συνάντησης για ακόμη μία φορά ήταν πολύ θετικό, με τα έργα στο κομμάτι του αθλητισμού και ειδικά του ποδοσφαίρου να προχωρούν σε μεγάλο βαθμό και έκταση, τόσο στο νησί της Ρόδου αλλά και σε όλο το Νομό Δωδεκανήσου, αποδεικνύοντας έμπρακτα για ακόμη μία φορά τις προθέσεις τους για την ενίσχυση και την ανάπτυξη του τοπικού ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου.

Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Χατζημάρκος, ενημέρωσε τον Πρόεδρο της ΕΠΣΔ κ. Διακοφώτη για τα έργα των γηπέδων που θα ενταχθούν στο Τεχνικό Πρόγραμμα της Περιφέρειας, την τρέχουσα χρονική περίοδο στο νομό μας, για τους αγωνιστικούς χώρους γηπέδων -τάπητες, Ενωσιακό-Καρακόνερου (χωμάτινο) Διμυλιάς, Απολακκιάς, Λαέρμων, Κρητηνίας, Καλάθου, Ανταγόρα Κω. Αντικατάσταση τάπητα Κοσκινού, Καλυθιών (9Χ9), Κρεμαστής, Παραδεισίου, Καλύμνου, Ζηππαρίου.

Προμήθεια και αναβάθμιση ηλεκτροφωτισμού, στα γήπεδα Μασσάρων, Αντιμάχειας, Χάλκης, Κρεμαστής, Ψίνθου, Ζηππαρίου, Παραδεισίου.

Τοποθέτηση νέων προβολέων στα γήπεδα Αρχιπόλεως, Καρδάμαινας, Μαλώνας, Οικονομίδειο, Αγίων Αποστόλων, Καρακόνερου (χωμάτινο), Θεολόγου, Σαλάκου και Λίνδου.

Υπήρξε ενημέρωση για την εξέλιξη και την πορεία της διαδικασίας διαγωνισμών για τα γήπεδα: Ενωσιακό, Αφάντου, Σύμης, Έμπωνα, Αρχαγγέλου (9Χ9), Λειψών, Γυμνασίου Ιαλυσού και της Παστίδας για προβολείς.

Τα έργα αναμένεται να ενταχθούν μέχρι το τέλος Νοεμβρίου στο Τεχνικό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, με την ταυτόχρονη συνδρομή της ΕΠΣ Δωδεκανήσου προκειμένου να γίνει η δέσμευση των κονδυλίων για την ολοκλήρωση των έργων, με τις προδιαγραφές FIFA που απαιτούνται».