Ο Αλέξης Τσίπρας οξύνει την τεχνητή πολιτική πόλωση

Γράφει ο
Κοσμάς Σφυρίου

 

Ανατρέχοντας στα τέλη του 2009, διαβάζουμε το έγγραφο της Δ/σης Οικονομικών Μελετών της Τράπεζας Ελλάδας, προς τον διοικητή κ. Προβόπουλο, στις 6 Οκτωβρίου, (πριν αναλάβει η κυβέρνηση του ΠΑ.ΣΟ.Κ), στο οποίο αναλύονται οικονομικά στοιχεία της διακυβέρνησης, μέχρι τότε, από τη Ν.Δ, με πρωθυπουργό τον Κώστα Καραμανλή.

Μεταξύ άλλων το έγγραφο αυτό αναφέρει: «...οι δημόσιες δαπάνες μέχρι και το 2006 εκυμαίνοντο περί το 45% του Α.Ε.Π. Κατά την τριετία 2007, 2008 και 2009 αυξήθηκε πάνω από το 54%. Και το δημόσιο χρέος - στο τέλος του Σεπτεμβρίου 2009 - έφθασε στα 301 δις ευρώ» (από 181,5 δις ευρώ, που ήταν στο τέλος του 2003). Συνεχίζει:

«Με βάση τις ως άνω εξελίξεις, το ταμειακό έλλειμμα της κεντρικής κυβέρνησης -σε ετήσια βάση - εκτιμάται, ότι θα τείνει προς τα 35 δις ευρώ, δηλαδή 14% του Α.Ε.Π. Αν συνεχιστεί αυτή η τάση, ενδεχομένως να ξεπεράσει το 15% του Α.Ε.Π».
Καταλήγει στο συμπέρασμα:

«Με βάση τα έως τώρα στοιχεία και τις εξελίξεις, καθώς και τις διαφαινόμενες προοπτικές, ΕΥΡΙΣΚΟΜΕΘΑ ΕΝΩΠΙΟΝ ΕΝΟΣ ΠΡΩΤΟΦΑΝΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΚΤΡΟΧΙΑΣΜΟΥ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΕΙΤΑΙ... ΕΙΝΑΙ ΔΕ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΒΕΒΑΙΟ, ΟΤΙ Η ΠΑΡΟΥΣΑ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΗ ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΤΗΡΗΣΙΜΗ».

Και όμως, μια εβδομάδα πριν από αυτό το έγγραφο της αρμόδιας Δ/σης της Τράπεζας Ελλάδος, στις 30 Σεπτεμβρίου 2009, η κυβέρνηση της Ν.Δ διαβεβαίωνε - με γραπτή αναφορά προς την Eurostat - ότι το έλλειμμα του 2009 θα έκλεινε στο 5,9% του Α.Ε.Π.
Ενώ αυτά έχουν δημοσιευθεί και είναι γνωστά σε όλη την Ευρώπη, ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, που αυτοπροβάλλεται ως πολιτικός που τάχα λέει την αλήθεια στον λαό, επί τριάμισι χρόνια, που είναι πρόεδρος της Ν.Δ, δεν είπε ούτε μιά λέξη αυτοκριτικής για τις ευθύνες του κόμματος του. Έχει επιλεκτική μνήμη. Υποκρίνεται !

Όπως και ο κ.Τσίπρας - πιστός στην συμφωνία του με τον κ. Κώστα Καραμανλή - επί τέσσερα χρόνια - δεν είπε ούτε μια λέξη, για τις ευθύνες Καραμανλή, για την κρίση που προκάλεσε ο δημοσιονομικός εκτροχιασμός της διακυβέρνησης του. Απόλυτη και επιμελής κάλυψη...
Και μάλιστα, στελέχη της καραμανλικής Ν.Δ, υπουργοποιήθηκαν από τον τον κ. Τσίπρα και επί τέσσερα (περίπου) χρόνια συγκυβερνούν μαζί του - ενώ «ομνύουν στο όνομα» του κ. Καραμανλή - και αποτελούν τον ισχυρότερο «θύλακα» εξουσίας, που δεν ανήκει στον ΣΥ.ΡΙΖ.Α, αλλά στηρίζει τον κ. Τσίπρα:

• ο κ. Προκόπης Παυλόπουλος, από τους κορυφαίους υπουργούς του κ.Καραμανλή, ψηφίστηκε από τους βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας,
• ο κ. Πάνος Καμμένος, πρώην υπουργός του κ. Καραμανλή - δηλώνει πιστός του - παραμένει ακλόνητος υπουργός Εθνικής Άμυνας,
• ο κ. Δημήτρης Παπαγγελόπουλος (πρώην διοικητής της Ε.Υ.Π, διορισμένος εκεί από τον κ. Καραμανλή - της απόλυτης εμπιστοσύνης του - που έδινε αναφορά απ’ ευθείας στον τότε πρωθυπουργό), στο υπουργείο Διακαιοσύνης, προετοίμασε τις πολιτικές διώξεις, τύπου 1989,

• ο κ.Τέρενς Κουίκ, ο κ. Νίκος Μαυραγάνης, ο κ. Βασίλης Κόκκαλης στα υπουργεία εξωτερικών, υποδομών και αγροτικής ανάπτυξης αντίστοιχα και οι κυρίες: Έλενα Κουντουρά, Μαρία Τσαρουχά, Μαρίνα Χρυσοβελώνη, Κατερίνα Παπακώστα, στα υπουργεία Τουρισμού, Εσωτερικών και Προστασίας του Πολίτη, αντίστοιχα.
• Αυτή την κραυγαλέα πραγματικότητα, ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης την αποσιωπά, επί τριάμισι χρόνια. Υποκρίνεται, πως δεν αφορά στο κόμμα του, ενώ ο Καραμαν- λισμός είναι η βασικότερη «συνιστώσα» της Ν.Δ και ο κ. Κώστας Καραμανλής το «τοτέμ» του κόμματος, στο οποίο «ηγείται» ο κ. Μητσοτάκης.

• Και φθάσαμε λίγους μήνες πριν τις βουλευτικές εκλογές, με την Τουρκία να απειλεί ωμότατα στα ανατολικά της χώρας μας, με εθνικά προβλήματα στα βόρεια σύνορα και με την ελληνική οικονομία σε στασιμότητα, να μη μπορεί να αναχρηματοδοτεί το χρέος της από την ελεύθερη αγορά. Κατάσταση επικίνδυνη, που απαιτεί εθνική συνεννόηση !

Αντί γι’ αυτήν, οι Έλληνες και οι Ελληνίδες βλέπουν τον κ.Τσίπρα σε ρόλο Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, αρχιτέκτονα του «βρώμικου» 1989, να παίζει το «πρίμο» στην χασμωδία της τεχνητής διχαστικής πόλωσης (μαζί με τους καραμανλικούς της κυβέρνησης του) και τον κ. Κυριάκο Μητσοτάκη το «σεκόντο» αυτού του επικίνδυνου διχασμού !
Ενώ, ο κ. Κ. Καραμανλής «νίπτει τας χείρας του» αμίλητος και μοιραίος, κάνει όνειρα, για την προσωπική «επάνοδο» του στην πολιτική, ως Πρόεδρος Δημοκρατίας, με την υποστήριξη τόσο του κ. Μητσοτάκη, όσο και του κ. Τσίπρα.

Οι Έλληνες και οι Ελληνίδες είναι ώρα:
• να σκεφθούν τους σοβαρούς κινδύνους, που διατρέχει η Ελλάδα, που επιβάλλουν σοβαρότητα, ενότητα και εθνική συνεννόηση, για την αντιμετώπιση τους,
• να γυρίσουν την πλάτη στην ακραία πόλωση, στον διχασμό και στα κόμματα που τον καλλιεργούν, για να αυξήσουν την συσπείρωση των οπαδών τους και
• να στρέψουν την εμπιστοσύνη και την υποστήριξη τους στο Κίνημα Αλλαγής, που επιμένει - με καθημερινές αναφορές - στην ανάγκη της εθνικής συνεννόησης.