Έπαυσε η δίωξη σε 37χρονο που πιάστηκε με 317 χάπια

Στα «μαλακά» έπεσε στο Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου 37χρονος από τη Θεσσαλονίκη που είχε συλληφθεί με 317 χάπια στην κατοχή του!

Η υπόθεση πήρε το δρόμο της δικαιοσύνης πριν έξι χρόνια και προχθές εκδικάστηκε από το αρμόδιο δικαστήριο το οποίο κάνοντας δεκτούς τους αυτοτελείς ισχυρισμούς της συνηγόρου υπεράσπισης κας Μεταξίας Ψουρουγιάννη μετέτρεψε την κατηγορία για τον 37χρονο και στη συνέχεια έπαυσε με το νέο νόμο (4411/16).

Υπενθυμίζεται πως η υπόθεση εξιχνιάστηκε από το προσωπικό του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ρόδου μετά την αξιοποίηση πληροφοριών που είχαν στη διάθεσή τους, σύμφωνα με τις οποίες ο 37χρονος κατείχε και φέρεται να διακινούσε ποσότητες ναρκωτικών χαπιών στην περιοχή μας.
Έτσι στις 29 Αυγούστου 2012 στις 9 το βράδυ οι αστυνομικοί εντόπισαν τον 37χρονο και σε έλεγχο που του έκαναν βρήκαν να κατέχει 7 γραμ. ακατέργαστης κάνναβης και το χρηματικό ποσό των 190 ευρώ τα οποία και κατασχέθηκαν.

Στη συνέχεια ακολούθησε έρευνα, παρουσία Δικαστικού Λειτουργού, στο σπίτι του 37χρονου, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
• Τριακόσια δεκαεπτά (317) ναρκωτικά χάπια
• Ένα (1) κινητό τηλέφωνο
• Πλήθος φωτοαντιγράφων ιατρικών συνταγών για χορήγηση ναρκωτικών χαπιών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι συνταγές είχαν εκδοθεί σε ονόματα άλλων ατόμων από δύο γιατρούς, ενώ μία εξ αυτών των συνταγών έφερε ημερομηνία έκδοσης 31 Αυγούστου 2012.
Βάση των ίδιων πληροφοριών, από την έρευνα των αστυνομικών προέκυψε ότι ο 37χρονος μετέβαινε στην Θεσσαλονίκη όπου εκεί επισκεπτόταν 46χρονο γιατρό ο οποίος και του συνταγογραφούσε τα φάρμακα. Ορισμένες από τις υπόλοιπες συνταγές τις είχε γράψει γιατρός που διέμενε στη Ρόδο.