Καταδικάστηκε Ουκρανός σε κάθειρξη 45 ετών για μεταφορά προσφύγων

Ένοχοι κρίθηκαν από το Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου οι δύο Ουκρανοί ηλικίας 48 και 41 ετών οι οποίοι μετέφεραν πέρυσι από τα τουρκικά παράλια στο Πρασονήσι 40 πρόσφυγες!

Το δικαστήριο επέβαλε στον 48χρονο Ουκρανό συνολική ποινή κάθειρξης 45 ετών και φυλάκιση 3 μηνών (θα εκτίσει τα 25 έτη) και χρηματικό πρόστιμο 50.500 ευρώ και στον 41χρονο συμπατριώτη του συνολική ποινή φυλάκισης 22 ετών και δυόμιση μηνών και συνολικό χρηματικό πρόστιμο 43.500 ευρώ με τις εφέσεις να μην έχουν αναστέλλουσα δύναμη. Η σύλληψη των αλλοδαπών έγινε την Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2017 από προσωπικό του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής. Συγκεκριμένα, εντοπίστηκαν σαράντα (40) μετανάστες στην περιοχή Πρασονησίου Ρόδου, καθώς και ύποπτο σκάφος το οποίο έπλεε ανατολικά της περιοχής.

Άμεσα στην περιοχή έσπευσαν περιπολικό και ναυαγοσωστικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. όπου εντόπισαν και ακινητοποίησαν  ιστιοφόρο σκάφος σημαίας Τουρκίας και συνελήφθησαν οι δύο αλλοδαποί Κυβερνήτες, φερόμενοι ως διακινητές, ηλικίας 48 και 41 ετών αντίστοιχα από την Ουκρανία.   

Οι μετανάστες και οι αλλοδαποί διακινητές οδηγήθηκαν στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου, που διενήργησε την προανάκριση, ενώ κατασχέθηκε το σκάφος.