Πιλοτικό πρόγραμμα από τον Thomas Cook στη Ρόδο

Πιλοτικό πρόγραμμα από τον Thomas Cook στη Ρόδο

Πιλοτικό πρόγραμμα από τον Thomas Cook στη Ρόδο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 2639 ΦΟΡΕΣ

Θα συλλέγουν πλαστικά και θα τα μετατρέπουν σε τσάντες και αξεσουάρ διακοπών

Πρωτοβουλία για την απομάκρυνση 70 εκατ. πλαστικών αντικειμένων μιας χρήσης το ερχόμενο δωδεκάμηνο ανακοίνωσε ο μεγάλος τουρ οπερέιτορ, Thomas Cook, με έναρξη του σχετικού πιλοτικού προγράμματος από τη Ρόδο, όπου θα δοκιμασθούν αειφόρες εναλλακτικές.

Στο πιλοτικό πρόγραμμα που ονομάζεται 'noplaceforplastic', ο τουρ οπερέιτορ θα συνεργαστεί με σχεδιαστές όπως οι Wyatt and Jack οι οποίοι θα συλλέγουν σπασμένα και πεταμένα πλαστικά φουσκωτά και παιδικά περιβραχιόνια και στη συνέχεια θα τα μετατρέπουν σε επαναχρησιμοποιούμενες τσάντες και αξεσουάρ διακοπών.
Η επιλογή της Ρόδου για το πιλοτικό πρόγραμμα είναι πράγματι ένα ζήτημα ιδιαίτερης σημασίας και εκτιμάται ότι θα πρέπει να δοθεί ανάλογη στήριξη από τους τοπικούς φορείς και παράγοντες.

Το πιλοτικό πρόγραμμα αναμένεται ότι θα είναι ιδιαιτέρως ενδιαφέρον και εκτιμάται ότι θα πρέπει να συμμετέχουν σ’ αυτό επιχειρήσεις, εργαζόμενοι και μαθητές της Ρόδου, έτσι ώστε να υπάρξουν και καλύτερα αποτελέσματα.
Εκτιμάται επίσης ότι το συγκεκριμένο πρόγραμμα θα έχει ουσιαστικά αποτελέσματα στην προσπάθεια προβολής του νησιού.
Σύμφωνα με το tornosnews.gr, η καμπάνια που θα λανσάρει η Thomas Cook προβλέπει τον περιορισμό της χρήσης πλαστικού όταν αυτός είναι δυνατός, καθ’ όλη την εφοδιαστική αλυσίδα. Επιπλέον, δήλωσε τη διάθεσή του να συνεργαστεί με κυβερνήσεις, άλλους τουρ οπερέιτορ, πελάτες και εργαζομένους ώστε να ισχυροποιήσει τις δομές ανακύκλωσης.

Ο τουρ οπερέιτορ αναλαμβάνει αυτή την πρωτοβουλία έπειτα από τη δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων έρευνας (σε δείγμα 3.000 ταξιδιωτών), σύμφωνα με την οποία το 90% των πελατών του ενδιαφέρονται για το ζήτημα διαχείρισης του πλαστικού.
Η έρευνα έδειξε ακόμα ότι το 72% των πελατών του τουρ οπερέιτορ ανησυχούν περισσότερο από πέρυσι για τη χρήση πλαστικού στις διακοπές.

Σύμφωνα με την διευθύντρια εταιρικών σχέσεων της Thomas Cook, Alice Macandrew, το ποσοστό των πλαστικών απορριμμάτων στη Μεσόγειο αυξάνεται κατά 40% τους καλοκαιρινούς μήνες, συνδέοντας άμεσα τον τουρισμό με το ζήτημα της μόλυνσης του περιβάλλοντος.
Το ένα τρίτο των πελατών του τουρ οπερέιτορ που εντοπίζουν πλαστικό στις παραλίες, δηλώνουν ότι επηρεάζει την απόφαση για διακοπές στον ίδιο προορισμό στο μέλλον, δήλωσε.
Παράλληλα, στην πλειονότητά τους δηλώνουν ότι μπορούν να κάνουν διακοπές χωρίς να χρησιμοποιούν πλαστικά αντικείμενα μιας χρήσης.

Διαβάστε ακόμη

Μαζική απόβαση των Ισραηλινών στη Ρόδο για το εβραϊκό Πάσχα

Aρχές Μαΐου θα έχουν ανοίξει όλα τα ξενοδοχεία της Ρόδου

Τούρκοι τουρίστες... «κατέλαβαν» τα ελληνικά νησιά

110 πτήσεις τσάρτερ το Σαββατοκύριακο 20-21 Απριλίου στο αεροδρόμιο της Ρόδου

Χιλιάδες Τούρκοι τουρίστες στη Ρόδο

Ασπρονήσια: Οι εξωτικές νησίδες του Ανατολικού Αιγαίου στα ανατολικά των Λειψών που μαγεύουν τους επισκέπτες

TUI: Με νέα πρωτοβουλία υποστηρίζει 500 Έλληνες παραγωγούς σε Ρόδο και Κρήτη

Τεράστιο ενδιαφέρον για το Rodos Week στα βρετανικά ΜΜΕ