Νίκη και 7η θητεία στη Βουλή των Αντιπροσώπων για  τον ομογενή Γκας Μπιλιράκη

ΤΑΜΠΑ. ΦΛΟΡΙΔΑ. Ο ομογενής Ρεπουμπλικανός, Κωνσταντίνος – Γκας – Μπιλιράκης (Gus Bilirakis) κέρδισε την επανεκλογή του στη Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ, από την 12η Περιφέρεια της Φλόριδα.

Ο κ. Μπιλιράκης συγκέντρωνε ποσοστό 58,1%, με 194.436 ψήφους, έναντι του Δημοκρατικού αντιπάλου του, Chris Hunter) που συγκέντρωνε 132.695 ψήφους και ποσοστό 39,7%.
Σε εκδήλωση υποστήριξής του, η οποία έγινε πρόσφατα από ομογενείς στη Νέα Υόρκη, ο κ. Μπιλιράκης αναφέρθηκε στις προσπάθειες που έκανε διαχρονικά για τη θητεία του για ζητήματα όπως το Κυπριακό, το Μακεδονικό, το Οικουμενικό Πατριαρχείο, τη Χάλκη και την τουρκική προκλητικότητα.

Μάλιστα, αποκάλυψε ένα περιστατικό που είχε λάβει χώρα κατά τη σύντομη παραμονή του στην Τουρκία, στο ενδιάμεσο ταξιδιού για πολιτικούς σκοπούς, όπου μίλησε σε έντονο ύφος στον υπουργό Εξωτερικών της χώρας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, σε ιδιωτική συνομιλία τους.
Για τον Αμερικανό πρόεδρο, Ντόναλντ Τραμπ, μίλησε επανειλημμένως με κολακευτικά λόγια, τονίζοντας ότι «η διακυβέρνησή του είναι η πρώτη, Ρεπουμπλικανική ή Δημοκρατική, που μας ακούει σοβαρά», για να καταλήξει στη σημασία του γεγονότος ότι ο ίδιος είναι ο μόνος υποψήφιος ομογενής για ομοσπονδιακό κοινοβουλευτικό όργανο από το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα.

«Έχω τη δυνατότητα επαφής με τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ. Γνωρίζετε την στάση του κ. Τραμπ απέναντι στην Τουρκία. Είναι η πρώτη αμερικανική διακυβέρνηση, Ρεπουμπλικανική και Δημοκρατική, που μας ακούει. Δεν μπορώ να υποσχεθώ πράγματα, αλλά θα εξακολουθήσω να παλεύω. Εάν η μάχη χαθεί, δεν θα έχουμε πια αυτήν την ευκαιρία», ήταν τα λόγια του κ. Μπιλιράκη.
Λίγο αργότερα, μιλώντας στον «Ε.Κ.», είπε πως: «Δυστυχώς, η πολιτική σήμερα δεν είναι τόσο ελκυστική, επειδή δεν είναι όσο ‘καθαρή’ ήταν παλαιότερα. Παρ’ όλα αυτά, όταν κερδίσουμε το Νοέμβριο, θα πρέπει να προσπαθήσουμε να προσελκύσουμε όσο το δυνατόν περισσότερους Ελληνοαμερικανούς μπορούμε».

(Από τον Εθνικό Κήρυκα)