Μειωμένη κατά 4% η κίνηση τον Οκτώβριο στο νησί μας

Με μείωση «έκλεισε» η τουριστική κίνηση τον Οκτώβριο στη Ρόδο, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η Fraport Greece, καθώς το μήνα που πέρασε έφτασαν με πτήσεις τσάρτερ στο αεροδρόμιο περίπου 7.000 λιγότεροι τουρίστες σε σχέση με τον ίδιο μήνα πέρσι.

Ειδικότερα από τα στοιχεία της εταιρίας, προκύπτει ότι ήρθαν στη Ρόδο 189.660 άτομα έναντι 197.602 τον Οκτώβριο του 2017, με τη διαφορά να έχει διαμορφωθεί στο 4%.

Αυτό συνέβαλε στο να παρουσιάσει αρνητικό πρόσημο και η διακίνηση των τουριστών δηλαδή οι αφίξεις και οι αναχωρήσεις συνολικά για τον Οκτώβριο σε ποσοστό 1,5% αφού φέτος ο αριθμός τους ανήλθε σε 470.771 άτομα και πέρσι είχε ανέλθει σε 477.848 άτομα.


Σημειώνεται ότι μετά από πέντε μήνες συνεχούς αύξησης στην τουριστική κίνηση ο μήνας που πέρασε κατέγραψε μείωση καθώς ήρθαν στη Ρόδο 7.342 λιγότεροι τουρίστες. Μετά και την καταγραφή αυτή το δεκάμηνο σημείωσε αύξηση σε ποσοστό 6,9% σε ό,τι αφορά τη συνολική διακίνηση τουριστών μέσω του «Διαγόρας» δηλαδή ήρθαν και έφυγαν από τη Ρόδο 4.725.506 τουρίστες νέος αριθμός ρεκόρ, έναντι 4.419.588 το δεκάμηνο του 2017.

Γερμανοί, Άγγλοι και Σουηδοί καταλαμβάνουν τις τρεις πρώτες θέσεις της κατάταξης, με μόνο τους Άγγλους να έχουν αυξήσει τα ποσοστά τους, σε σύγκριση με τους Γερμανούς και τους Σουηδούς που κατέγραψαν μείωση σε σχέση με πέρσι.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τον Οκτώβριο του 2017, την πρώτη τριάδα αποτελούσαν οι Γερμανοί, οι Άγγλοι και οι Ισραηλινοί, οι οποίοι ειδικά φέτος σημείωσαν μείωση σε ποσοστό περίπου 30%.
Από τα στοιχεία προκύπτει επίσης ότι τις μεγαλύτερες μειώσεις κατά το μήνα που πέρασε σημείωσαν επίσης οι Ρώσοι, οι  Δανοί και οι Φιλανδοί. ΄

Συμπερασματικά και σύμφωνα με την καταγραφή που έγινε το μήνα που πέρασε, μπορεί να πει κανείς ότι παρά το γεγονός ότι εξυπηρετήθηκαν περισσότερες πτήσεις, εντούτοις σε σύγκριση με τον ίδιο μήνα πέρσι, ήρθαν λιγότεροι τουρίστες στη Ρόδο.