Ρόδος: Επιτέθηκε με μαχαίρι σ’ αυτόν που σταμάτησε να τον βοηθήσει!

Επιτέθηκε με μαχαίρι στον 40χρονο που προθυμοποιήθηκε να τον μεταφέρει σπίτι του!

Το περιστατικό σημειώθηκε πριν από δύο χρόνια και ως φερόμενος δράστης είναι ένας 49χρονος ο οποίος σήμερα θα δικαστεί για την υπόθεση αυτή, στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ρόδου.

Η παραπομπή σε δίκη έγινε με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ρόδου σύμφωνα με το οποίο ο 49χρονος θα λογοδοτήσει για τις κατηγορίες της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης από την οποία προέκυψε κίνδυνος ζωής, παράνομη οπλοκατοχή και οπλοχρησία.

Πιο συγκεκριμένα, το περιστατικό σημειώθηκε στις 2.30 τα ξημερώματα στις 6 Μαρτίου 2016 στη Ρόδο και σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά και οι δύο άνδρες είχαν καταναλώσει ποσότητα αλκοόλ.

Ο δε 40χρονος προθυμοποιήθηκε να μεταφέρει με το όχημά του τον 49χρονο στο σπίτι του και ο τελευταίος του επιτέθηκε με μαχαίρι.
Σε βάρος του 49χρονου ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος και στη συνέχεια προσήχθη ενώπιον της ανακρίτριας Ρόδου όπου και απολογήθηκε.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 49χρονος φέρεται να ισχυρίστηκε ότι τον προκάλεσε λεκτικά ο 40χρονος, για αυτό και του επιτέθηκε.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας με σύμφωνη γνώμη και του αρμόδιου εισαγγελέα αποφασίστηκε ο 49χρονος να εγκλειστεί στην ψυχιατρική κλινική του νοσοκομείου της Ρόδου για ένα μήνα, ενώ του επιβλήθηκαν και οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισής του δύο φορές το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του.

Με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ρόδου ο 49χρονος παραπέμφθηκε σε δίκη ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Ρόδου κατηγορούμενος για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη, παράνομη οπλοκατοχή και οπλοχρησία.

Επίσης με το ίδιο βούλευμα διατηρήθηκαν και οι περιοριστικοί όροι που είχαν επιβληθεί στον 49χρονο.