Σε πλήρη εξέλιξη η μάχη των εκλογών στον δήμο Ρόδου

Χαμηλούς τόνους κρατούν σε γενικές γραμμές οι υποψήφιοι δήμαρχοι Ρόδου,  οι οποίοι όμως στο παρασκήνιο κινούνται ιδιαίτερα δραστήρια, κυρίως σε ό,τι αφορά τη συγκρότηση των συνδυασμών τους.

Ήδη οι περισσότεροι εξ αυτών, δηλώνουν έτοιμοι, γεγονός που προοιωνίζει ότι η μάχη στον δήμο της Ρόδου θα είναι ενδιαφέρουσα από κάθε άποψη.

Εκτιμάται πάντως ότι σύντομα, ενδεχομένως από τον Δεκέμβριο,  θα ξεκινήσει η αντιπαράθεση σε επίπεδο θέσεων και προτάσεων, αναφορικά με τα προβλήματα και τις ανάγκες του νησιού.  Ήδη τα επιτελεία των υποψηφίων προετοιμάζονται προς την κατεύθυνση αυτή, επεξεργαζόμενα θέσεις και προτάσεις, παράλληλα βέβαια με την ενασχόλησή τους με τη συγκρότηση των συνδυασμών.

Σε ό,τι αφορά τον νυν δήμαρχο κ. Φώτη Χατζηδιάκο, συνεργάτες του τονίζουν ότι ο συνδυασμός του βρίσκεται σε φάση εκλογικής ετοιμότητας.  Στηρίζεται βασικά στα στελέχη της πλειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου και των τοπικών συμβουλίων και έχει καταφέρει να ενισχυθεί και με νέα πρόσωπα.

Ιδιαίτερη δυναμική παρουσιάζει η υποψηφιότητα του κ. Αντώνη Καμπουράκη, στο πλευρό του οποίου έχουν συμπαραταχθεί έμπειρα στελέχη της αυτοδιοίκησης, αλλά και πολλά νέα πρόσωπα που φιλοδοξούν να προσφέρουν στα κοινά. Παρά τους χαμηλούς τόνους που κρατά ο κ. Καμπουράκης, υπάρχει έντονη κινητικότητα και φημολογείται εντόνως ότι ήδη ο συνδυασμός είναι έτοιμος.

Έντονη κινητικότητα έχει αναπτύξει και ο επικεφαλής της μειοψηφίας κ. Στράτος Καρίκης ,  συνεργάτες του οποίου επισημαίνουν ότι υπάρχει ήδη ετοιμότητα σε όλα τα επίπεδα. Στο πλευρό του βρίσκονται αρκετοί από τους υποψηφίους της παράταξής του και αναμένεται να ενισχυθεί με νέα πρόσωπα. Στη μάχη βρίσκεται και ο πρώην δήμαρχος Καμείρου κ. Δημήτρης Κρητικός, ο οποίος πλαισιώνεται από ομάδα στελεχών και έχει αναπτύξει έντονη δραστηριότητα. Υποψήφιος αναμένεται ότι θα είναι και ο κ. Τάκης Πότσος από την πλευρά του ΚΚΕ χωρίς να αποκλείει κανείς το γεγονός να υπάρξει στην πορεία και άλλος υποψήφιος αφού μέχρι τον Μάιο το χρονικό διάστημα που  μεσολαβεί είναι μεγάλο.

• Eκ των πραγμάτων βέβαια οι υποψήφιοι δήμαρχοι κυρίως σε ό,τι αφορά τους υποψηφίους κρατούν κρυφά τα χαρτιά τους. Μέχρι τελευταία στιγμή άλλωστε οι συνδυασμοί θα είναι ανοικτοί όπως είθισται, για τις ανάγκες της προεκλογικής μάχης.

Σημείο προβληματισμού πάντως αποτελεί το ενδεχόμενο να υπάρξουν τον Μάιο και βουλευτικές εκλογές.  Σε μια τέτοια περίπτωση είναι πιθανόν να γίνουν νέες στρατηγικές από τα επιτελεία των υποψηφίων και ήδη υπάρχουν εναλλακτικά σενάρια. Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες,  εκ των πραγμάτων στις προτεραιότητες  των υποψηφίων δημάρχων είναι τα προβλήματα της καθημερινότητας αφού κυρίως γι’ αυτά ενδιαφέρονται οι πολίτες.