Φυλάκιση με αναστολή για υπεξαίρεση

Ποινή φυλάκισης 3 ετών με τριετή αναστολή επιβλήθηκε χθες από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου σε πρώην υπάλληλο επιχείρησης εμπορίας επίπλου στην Κω, ο οποίος κατηγορείται για υπεξαίρεση.

Ο κατηγορούμενος ο οποίος δεν είχε συλληφθεί και σε βάρος του είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης κρίθηκε ένοχος το καλοκαίρι του 2015 ως να ήταν παρών από το πρωτοβάθμιο δικαστήριο (Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου)  και του είχε επιβληθεί ποινή κάθειρξης 7 ετών με την έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη υπό τον όρο της εγγυοδοσίας  ποσού 3000 ευρώ.

Κατά της απόφασης αυτής ασκήθηκε έφεση η οποία εκδικάστηκε χθες όπου το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου αναγνώρισε το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου και του επέβαλε την παραπάνω ποινή.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο καταδικασθείς το χρονικό διάστημα από το Σεπτέμβριο του 2006 έως τον Ιούνιο του 2007, φέρεται ότι υπεξαίρεσε συνολικά το ποσό των 79.651 ευρώ το οποίο είχε εισπράξει από τις πωλήσεις επίπλων της επιχείρησης και όφειλε να τα δώσει στους υπευθύνους.

Ως πολιτική αγωγή στην πρωτόδικη εκδίκαση της υπόθεσης παραστάθηκε ο κ. Παναγιώτης Αβρίθης.