Σε πρόγραμμα για την καινοτομία στην εκπαίδευση το γυμνάσιο Έμπωνα

Σε πρόγραμμα για την καινοτομία στην εκπαίδευση το γυμνάσιο Έμπωνα

Σε πρόγραμμα για την καινοτομία στην εκπαίδευση το γυμνάσιο Έμπωνα

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 562 ΦΟΡΕΣ

Τον Μάιο θα υποδεχθεί 21 μαθητές και μαθήτριες από Ρουμανία, Ιταλία και Τουρκία

Σε διετές εκπαιδευτικό πρόγραμμα για την καινοτομία στην εκπαίδευση και την ανταλλαγή καλών πρακτικών στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ δράση ΚΑ2 θα συμμετάσχει το Γυμνάσιο Λ.Τ. Έμπωνα.

Τα προγράμματα Erasmus+ χρηματοδοτούνται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και στοχεύουν στην εμβάθυνση της συνεργασίας μεταξύ των σχολείων της Ευρώπης και στην εκπαιδευτική και πολιτιστική ανταλλαγή.

Το πρόγραμμα με γενικό τίτλο “European values are all RIGHT” υλοποιείται στο πλαίσιο μιας εταιρικής σχέσης ανάμεσα σε τέσσερις σχολικές μονάδες δευτεροβάθμιας γενικής εκπαίδευσης . Συγκεκριμένα, εκτός από το Γυμνάσιο Λ.Τ. Έμπωνα συμμετέχουν τα εξής σχολεία:
1. Scoala Gimnaziala ''Friedrich Schiller"(Ρουμανία)
2. Congregazione suore Francescane Missionarie del sacro cuore (Ιταλία)
3. SALIHLI 50. YIL ORTAOKULU (Τουρκία)

Σκοπός της σύμπραξης είναι η ευαισθητοποίηση των μαθητών των σχολείων σε θέματα διατήρησης εθνικής κληρονομιάς και απόκτησης ενός ευρωπαϊκού προσανατολισμού. Επιδιώκεται οι μαθητές/τριες να εμβαθύνουν σε ζητήματα ετερότητας.

Οι συγκεκριμένοι στόχοι αυτού του έργου είναι η απόκτηση από τους συμμετέχοντες ενός συνόλου αξιών και των σχετικών συμπεριφοριστικών προτύπων βάσει των απόψεων των ορθοδόξων, καθολικών και μουσουλμανικών θρησκειών, η μετατροπή αυτών των προτύπων συμπεριφοράς σε ενεργά, δημοκρατικά και πολυπολιτισμικά πρότυπα πολιτικής έκφρασης.

Οι στόχοι αυτοί αποσκοπούν στην εδραίωση της συνειδητοποίησης της ευρωπαϊκής ταυτότητας των νέων συμμετεχόντων, οι οποίοι μέσα από τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα θα μεταδώσουν τα μοντέλα σκέψης και συμπεριφοράς που θα έχουν οι ίδιοι υιοθετήσει μέσα από την αλληλεπίδραση με νέους ανθρώπους από την «αντίθετη» Ευρώπη.

Στο πλαίσιο του προγράμματος θα πραγματοποιηθούν τέσσερις εκπαιδευτικές επισκέψεις ( 1 σε κάθε χώρα) με τη συμμετοχή μαθητών/τριών και καθηγητών/τριών. Το Γυμνάσιο Λ.Τ Έμπωνα θα υποδεχθεί 21 μαθητές/τριες και 8 καθηγητές/τριες από τις χώρες Ρουμανία-Ιταλία-Τουρκία τον Μάιο του 2019 οι οποίοι/ες θα συμμετέχουν σε ένα επιμορφωτικό πρόγραμμα 1 εβδομάδας που διοργανωτής θα είναι το Γυμνάσιο Λ.Τ Έμπωνα.

Οι μαθητές/τριες από τις άλλες χώρες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν καλύτερα τα ήθη και έθιμα του τόπου μας καθώς και τον τρόπο ζωής και καθημερινότητάς μας αφού θα μείνουν στο διάστημα αυτό σε οικογένειες μαθητών/τριών του Έμπωνα. Έτσι θα εκπληρωθούν ποιοτικότερα και οι στόχοι του προγράμματος, αφού οι μαθητές/τριες θα αλληλεπιδράσουν μεταξύ τους και θα αντιληφθούν καλύτερα τη θέση τους ως πολίτες της ευρωπαϊκής κοινότητας με ίσα δικαιώματα και αξίες!

Ο Διευθυντής του Σχολείου Μπούτης Μιχαήλ και ο Σύλλογος Διδασκόντων, με έντονη την επιθυμία και διάθεση να οδηγήσουν το απομακρυσμένο κατά τα άλλα σχολείο του Έμπωνα έξω από τα στενά περιθώρια του νησιού μας, σχεδίασαν με μεράκι και οργάνωσαν ένα πρόγραμμα συνεργασίας με ευρωπαϊκά σχολεία που θα δώσει την δυνατότητα σε μαθητές/τριες, καθηγητές/τριες γονείς και τοπική κοινωνία να αναπτύξουν δεσμούς, ιδανικά και νέες προοπτικές για το μέλλον της ζωής τους

Διαβάστε ακόμη

Ελεονώρα Ζουγανέλη: Αξιοποίηση του λογισμικού του EyeHarp στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Νοτίου Αιγαίου

Υλοποίηση επιμορφωτικού προγράμματος Erasmus+ στη Σεβίλλη από το 3ο Δημοτικό Σχολείο Ρόδου

Μεταφραστικό Εργαστήρι στο Πανορμίτειο Γυμνάσιο και Λυκειακές Τάξεις Σύμης από το Ιόνιο Πανεπιστήμιο

Αναβάλλεται το αυριανό σεμινάριο για εκπαιδευτικούς Φυσικής Αγωγής

Συμμετοχή εκπαιδευτικών του 12ου Δημοτικού Σχολείου σε πρόγραμμα στην Τενερίφη

«Από την Εφηβεία στην Ενηλικίωση: Χτίζοντας γέφυρες» - Ανοικτή εκδήλωση στο 1ο ΓΕΛ Ρόδου

Πρωτιά για το 2ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Ρόδου

Μαθητές από τη Σεβίλλη της Ισπανίας στο Καζούλλειο - 2ο ΓΕ.Λ. Ρόδου