Αντιδράσεις για τη λαϊκή αγορά από τον Εμπορικό Σύλλογο Ρόδου

Αντιδράσεις για τη λαϊκή αγορά  από τον Εμπορικό Σύλλογο Ρόδου

Αντιδράσεις για τη λαϊκή αγορά από τον Εμπορικό Σύλλογο Ρόδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 637 ΦΟΡΕΣ

Διχασμό επέφερε φέτος στον εμπορικό κόσμο της πόλης της Ρόδου η απόφαση να παραμείνουν κλειστά τα καταστήματα σήμερα, λόγω της εορτής του πολιούχου Κωνσταντίνου του Υδραίου, αλλά να λειτουργήσει κατ’ εξαίρεσιν η λαϊκή αγορά στον Άγιο Δημήτριο.

Ο δήμος της Ρόδου με ανακοίνωσή του, διευκρίνισε ότι η απόφαση για τη λαϊκή αγορά επήλθε μετά από αίτημα των εκπροσώπων των παραγωγών της Λαϊκής Αγοράς Αγ. Δημητρίου πόλεως Ρόδου, αλλά ο εμπορικός σύλλογος Ρόδου με ανακοίνωσή του, ανέφερε ότι οι παραγωγοί της λαϊκής ήταν αυτοί που διαμαρτυρήθηκαν για τη λειτουργία της κατ΄εξαίρεσιν, τονίζοντας ότι πρέπει να σεβόμαστε τον εορτασμό για τη μνήμη του αγίου.

Μάλιστα ο σύλλογος έστειλε επιστολή για το θέμα στο δήμαρχο Ρόδου Φώτη Χατζηδιάκο εκφράζοντας τη διαμαρτυρία του στην οποία ανέφερε τα εξής: «Αξιότιμε κύριε Δήμαρχε, Ο Εμπορικός Σύλλογος Ρόδου, έχει δεχθεί πολλές καταγγελίες, από εμπόρους που δραστηριοποιούνται στη λαϊκή αγορά, σχετικά με την αυριανή της λειτουργία, ημέρα του εορτασμού του Πολιούχου της Δημοτικής Κοινότητας Ρόδου Κωνσταντίνου του Υδραίου.
Σύμφωνα με την απόφαση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, με αριθμό Πρωτ.9318/1/11/2018 , την 14η Νοεμβρίου ημέρα εορτασμού του Πολιούχου της Δημοτικής Κοινότητας Ρόδου, Νεομάρτυρος Κωνσταντίνου του Υδραίου, τα καταστήματα θα παραμείνουν ΚΛΕΙΣΤΑ, καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Η ημέρα του εορτασμού του Πολιούχου της Δημοτικής Κοινότητας Ρόδου, Νεομάρτυρα Κωνσταντίνου του Υδραίου, αξίζει το σεβασμό όλων μας».
Προηγουμένως σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Γιώργος Πόκκιας για τη λειτουργία της λαϊκής επισημαίνονται τα εξής: «Μετά το υπ’ αριθ. 5/69344/13-11-2018 αίτημα των εκπροσώπων των παραγωγών της Λαϊκής Αγοράς Αγ. Δημητρίου πόλεως Ρόδου, εγκρίνουμε την κατ’ εξαίρεση λειτουργία της Λαϊκής Αγοράς την Τετάρτη 14/11/2018, ημέρα εορτασμού του Πολιούχου της Δημοτικής Κοινότητας Ρόδου Κωνσταντίνου του Υδραίου.

Η κατ’ εξαίρεσιν λειτουργία της Λαϊκής Αγοράς εγκρίνεται λόγω επάρκειας τοπικών αγροτικών προϊόντων τα οποία πρέπει να διοχετευθούν στην αγορά για κατανάλωση, ώστε να μην καταστραφούν και να μην υπάρξουν οικονομικές συνέπειες για τους παραγωγούς και λαμβάνοντας επίσης υπόψη τις ιδιαίτερες κλιματολογικές συνθήκες και την παρατεταμένη ανομβρία που εμφανίζεται στο νησί μας δημιουργώντας επιπρόσθετα προβλήματα στη τοπική παραγωγή αγροτικών προϊόντων».

Διαβάστε ακόμη

Ξεκίνησαν οι αποψιλώσεις από την Αρχαιολογία στη Μεσαιωνική Πόλη

Τάξη στην είσοδο της Ακαντιάς θα βάλει ο δήμος και το Λιμενικό Ταμείο Ν. Δωδ/σου

Ν. Φαραντούρης: Στόχος του ΣΥΡΙΖΑ να αναδειχθούν οι δυνατότητες των νησιών

Το Ισραήλ επιτέθηκε στο Ιράν τα ξημερώματα με πυραύλους - Παγκόσμια ανησυχία για τις εξελίξεις

Συνεδριάζει την Παρασκευή το συμβούλιο της κοινότητας Ρόδου

Ανακοίνωση του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου για τη χθεσινή απεργία

Ανάπτυξη & εμπλουτισμός ψηφιακών υπηρεσιών από το Επιμελητήριο με χρηματοδότηση από ευρωπαϊκούς πόρους της ΠΝΑι

Την εξαίρεση του Δημήτρη Παπανώτα από το Ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε ο Στ. Κασσελάκης