Η επόμενη πενταετία δεν θα μοιάζει  με την προηγούμενη στον τουρισμό

Η πενταετία που πέρασε δεν θα μοιάζει σε τίποτα με την πενταετία που έρχεται στον τουριστικό κλάδο, εκτίμησε ο πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου κ. Αλέξανδρος Βασιλικός, απαντώντας σε ερώτηση κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου για το δεύτερο Διεθνές Φόρουμ Φιλοξενίας (2nd International Hospitality Forum) που διοργανώνει το ΞΕΕ στις 24 Νοεμβρίου 2018 στην έκθεση Xenia.

Η εκτίμηση, όπως είπε, στηρίζεται στην ταχύτητα των αλλαγών που επέρχονται στους χρήστες της τεχνολογίας, κάτι που υποχρεώνει το μάρκετινγκ, τις πωλήσεις και τις εμπειρίες στα ξενοδοχεία να προσαρμόζονται διαρκώς, εάν θέλουν να συμβαδίζουν με τις εξελίξεις.

Ο κ. Βασιλικός επανέλαβε ότι το μέσο ελληνικό ξενοδοχείο είναι 42 δωματίων και, ως εκ τούτου, εκδηλώσεις, όπως το Διεθνές Φόρουμ Φιλοξενίας του ΞΕΕ, εισφέρουν στην ενημέρωση και επιμόρφωση των ξενοδόχων και των επαγγελματιών του χώρου της φιλοξενίας.

Τέλος, ο πρόεδρος του ΞΕΕ, αποτιμώντας τις εντυπώσεις από την πρόσφατη έκθεση WTM του Λονδίνου, είπε ότι είναι πολύ νωρίς για να υπάρξει εκτίμηση για το πώς θα κινηθεί ο βρετανικός τουρισμός στη χώρα μας το 2019. Θεωρεί ότι ο αυξανόμενος ανταγωνισμός στη βρετανική αγορά και ο τρόπος που θα υλοποιηθεί το Brexit θα καθορίσουν την εξέλιξη της επόμενης χρονιάς.

Με τις υπάρχουσες συνθήκες για το Brexit, είπε, δεν μπορεί να γίνει προγραμματισμός ούτε από τους τουριστικούς οργανισμούς, αλλά ούτε και από τις βρετανικές οικογένειες. Οι πρώτοι μήνες του 2019 θα δώσουν το στίγμα των τάσεων.