Ορισμένοι επιμένουν να διαδίδουν ότι ήρθαν φέτος στη Ρόδο 5 εκατ. τουρίστες!

Επειδή ορισμένοι επιμένουν να διαδίδουν ότι στη Ρόδο φέτος ήρθαν κοντά 5 εκατομμύρια τουρίστες, ας ξαναδιαβάσουν τα στοιχεία της κίνησης που ανακοίνωσε η Fraport και αν δεν μπορούν να τα καταλάβουν ας απευθυνθούν σε άλλους να τους βοηθήσουν:

- Τα πραγματικά στοιχεία δείχνουν ότι το διάστημα από τον Ιανουάριο μέχρι και τον Οκτώβριο του 2018 ήρθαν στη Ρόδο 2.328.067 τουρίστες έναντι 2.162.347 πέρσι που σημαίνει μία αύξηση 7,6%.

- Το παραπάνω νούμερο «βγαίνει» από τον υπολογισμό του αριθμού των καθαρά αφιχθέντων τουριστών στο «Διαγόρας» όλους τους προηγούμενους μήνες που υπάρχει στην κατηγορία arriving του δεύτερου πίνακα τον οποίο ανακοινώνει η εταιρεία για κάθε μήνα.

- Το νούμερο 4.725.506 που υπάρχει στον πρώτο πίνακα της Fraport στο έτος 2018 για την κατηγορία International passengers αφορά συνολική διακίνηση τουριστών μέσω του αεροδρομίου μας, δηλαδή αυτών που ήρθαν, αυτών που αναχώρησαν καθώς και των επιβατών τράνζιτ δηλαδή αυτών που ναι μεν καταγράφηκαν ως επιβάτες των αεροπλάνων αλλά δεν κατέβηκαν στη Ρόδο γιατί συνέχισαν με αυτά για άλλο προορισμό. Ο αριθμός των επιβατών αυτών ανέρχεται φέτος σε 48.677 άτομα

- Αν προστεθούν τα νούμερα και των τριών αυτών κατηγοριών τότε προκύπτει ένα άλλο νούμερο (4.725.506) το οποίο πολλοί νομίζουν ότι αποτυπώνει την τουριστική κίνηση στη Ρόδο! Φυσικά η πραγματικότητα είναι άλλη, αφού τέτοια νούμερα στις αφίξεις τουριστών δεν «πιάνει» ούτε η Κρήτη!

Βέβαια το μπέρδεμα γίνεται επειδή το καθαρό νούμερο της τουριστικής κίνησης δεν καταγράφεται σε κανέναν πίνακα από τη Fraport και θα πρέπει να υπολογιστεί ξεχωριστά, αφού λάβει κάποιος υπόψη του το αντίστοιχο περσινό νούμερο των καθαρών αφίξεων και φυσικά να προσθέσει και κάθε μήνα για να βγει ασφαλές συμπέρασμα για τη συνολική κίνηση.