Μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ Καλύμνου στην Ιταλία με το Erasmus+

Μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ Καλύμνου στην Ιταλία με το Erasmus+

Μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ Καλύμνου στην Ιταλία με το Erasmus+

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 213 ΦΟΡΕΣ

Το 1ο ΕΠΑΛ Καλύμνου φέτος για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά συμμετέχει στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης ERASMUS+ και στο πλαίσιο αυτού του Προγράμματος σήμερα αναχωρεί για την Ιταλία.

Η εκπαιδευτική επίσκεψη θα έχει διάρκεια 16 ημερών από 15 έως 30/11/2018 και το θέμα της θα είναι «Εκπαίδευση στη φροντίδα Παιδιών Προσφύγων».

Στο Πρόγραμμα συμμετέχουν 18 μαθητές /τριες της σχολικής μονάδας από τον Τομέα της Υγείας Πρόνοιας και Ευεξίας και δύο συνοδοί καθηγητές.

Μέσω του Προγράμματος ΕRASMUS+ παρέχεται η δυνατότητα στους μαθητές /τριες να αξιοποιήσουν τις ικανότητές τους. Μαθαίνουν να αυτό-οργανώνονται και να διατηρούν ανοιχτή στάση απέναντι στο διαφορετικό. Όλοι οι εμπλεκόμενοι, μαθητές και υπεύθυνοι καθηγητές, δεν λειτουργούν ως αυτόνομες μονάδες αλλά ως μέλη μιας ομάδας με σκοπό την επίτευξη ενός κοινού στόχου.

Οι μαθητές/ τριες θα έχουν την ευκαιρία να επιμορφωθούν πάνω στο θέμα της φροντίδας των παιδιών προσφύγων, να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους και να αναπτύξουν δεξιότητες που σχετίζονται με το συγκεκριμένο αντικείμενο.

Παράλληλα θα ενισχύσουν την Ευρωπαϊκή τους αυτοσυνειδησία αντιλαμβανόμενοι /ες την Ευρωπαϊκή τους ταυτότητα, ενώ ταυτόχρονα θα ευαισθητοποιηθούν πάνω στο θέμα της πολιτιστικής ετερότητας και του σεβασμού της διαφορετικής κουλτούρας.

Ταυτόχρονα οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τον πολιτισμό και την κουλτούρα της γειτονικής χώρας και παράλληλα να προωθήσουν την Κάλυμνο επικοινωνώντας με την τοπική κοινωνία μέσω φυλλαδίων.

Οι βεβαιώσεις παρακολούθησης που θα χορηγηθούν θα εμπλουτίσουν και θα συμπληρώσουν το βιογραφικό τους.

Πηγή: kalymnos-news.gr

Διαβάστε ακόμη

Στην Κωνσταντινούπολη το 1ο ΓΕΛ Καλύμνου

Τα αποτελέσματα των προκριματικών εκλογών του ΣΥΡΙΖΑ για το ευρωψηφοδέλτιο, στην Κάλυμνο

Μ. Kόνσολας: «6 προτάσεις αναβάθμισης της Σχολής Δυτών Καλύμνου»

Τον συνέλαβαν για μία κλοπή και διαπίστωσαν ότι διέπραξε άλλες δύο!

Ο δήμος Καλυμνίων θα χορηγήσει 150 αρνιά σε άπορες οικογένειες για το Πάσχα

Υποψήφια στο ευρωψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, η Κατερίνα Βουρεξάκη- Ταμπουρατζή

Στη Βουλή από Νικητιάδη η οικονομική ασφυξία της Καλύμνου λόγω μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ σε γειτονικά νησιά

Αθώοι κρίθηκαν οι έξι κατηγορούμενοι για διακίνηση ναρκωτικών