Διεκόπη για τις 12 Δεκεμβρίου η δίκη για την υπεξαίρεση 6 εκατομμυρίων

Διεκόπη για τις 12 Δεκεμβρίου η δίκη για την υπεξαίρεση 6 εκατομμυρίων

Διεκόπη για τις 12 Δεκεμβρίου η δίκη για την υπεξαίρεση 6 εκατομμυρίων

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 764 ΦΟΡΕΣ

Στις 12 Δεκεμβρίου θα συνεχιστεί από το Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου, η εκδίκαση της υπόθεσης υπεξαίρεσης ποσού έξι εκατομμυρίων ευρώ, στην οποία κατηγορούνται εννέα άτομα μεταξύ των οποίων και ο πρώην διευθυντής της Αγροτικής Τράπεζας Καρπάθου.

Η ακροαματική διαδικασία ξεκίνησε στις 8 Νοεμβρίου το μεσημέρι με την εξέταση της πρώτης μάρτυρος κατηγορίας και διεκόπη για χθες (Πέμπτη 15 Νοεμβρίου) χωρίς όμως να ολοκληρωθεί. Έτσι το δικαστήριο μετά και την απολογία του δεύτερου κατηγορούμενου (από τους εννέα) διέκοψε για τις 12 Δεκεμβρίου 2018.

Σύμφωνα με το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Δωδεκανήσου, παραπέμφθηκαν σε δίκη ο πρώην διευθυντής της ΑΤΕ Καρπάθου, ο 55χρονος συνέταιρός του και άλλα επτά άτομα που διατηρούσαν επιχειρήσεις και καταστήματα στο νησί και σε λογαριασμούς τους είχαν γίνει καταθέσεις χρημάτων από τον πρώην διευθυντή.

Συγκεκριμένα, ο πρώην διευθυντής κατηγορείται για υπεξαίρεση αντικειμένου ιδιαιτέρως μεγάλης αξίας από διαχειριστή ξένης περιουσίας κατ’ εξακολούθηση σε βάρος του δημοσίου και ξέπλυμα βρόμικου χρήματος.

Με το ίδιο βούλευμα παραπέμπεται και ο 55χρονος συνέταιρός του για συνέργεια στις πράξεις αυτές, καθώς και άλλα επτά άτομα για πρόληψη και καταστολή νομιμοποίησης παράνομων εσόδων με τις επιβαρυντικές διατάξεις του σχετικού νόμου περί καταχραστών του δημοσίου.

Το συνολικό ποσό που φέρεται να έχει υπεξαιρέσει από λογαριασμούς 59 ατόμων που είχαν τα χρήματά τους στην τράπεζα που εργαζόταν ο πρώην διευθυντής ανέρχεται στο ποσό των 5.775.080 ευρώ.

Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα ο πρώην διευθυντής αφού είχε κερδίσει την εμπιστοσύνη των πελατών της τράπεζας, τους έπειθε να επενδύσουν τα χρήματάτους σε REPO, δηλαδή σε ομολόγα του Ελληνικού Δημοσίου με συμφωνία επαναγοράς, προκειμένου έτσι να κερδίσουν υψηλότερα επιτόκια σε σχέση με αυτά των καταθέσεων ταμιευτηρίου ή προθεσμίας.

Στη συνέχεια συνέτασσε τα σχετικά έντυπα σύμβασης για τα ελληνικά ομόλογα, τα οποία υπογράφονταν από τους αντίστοιχους πελάτες και τον ίδιο ως διευθυντή παρέχοντας στην όλη πράξη στοιχεία εγκυρότητας και νομιμοφάνειας.

Όμως τις συμβάσεις αυτές ο πρώην διευθυντής ουδέποτε καταχώρησε στα μηχανογραφικά συστήματα και στα λογιστικά βιβλία της Τράπεζας. Συνήγοροι υπεράσπισης στην υπόθεση είναι οι κ.κ. Κώστας Διακονής, Άκης Δημητριάδης, Ιωάννης Γιαλλούσης, Φώτης Κωστόπουλος και πολιτική αγωγή ο κ. Ιωάννης Πάππου.

Διαβάστε ακόμη

Εξιχνιάστηκε κλοπή τιμαλφών από χρυσοχοείο στη Ρόδο

Συνελήφθη αλλοδαπός στη Ρόδο για ναρκωτικά

Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε ο 54χρονος, υπεύθυνος κέντρου διασκέδασης στη Ρόδο, για διακίνηση ναρκωτικών

Πουλούσε υαλοκαθαριστήρες και συνελήφθη

Σε κινητοποιήσεις από αύριο οι δικηγόροι του νησιού μας

Καταγγελία για κακομεταχείριση ζώου

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος στους δύο γονείς

«Κούρεμα» οφειλών άνω των 500.000 ευρώ πέτυχε επιχειρηματίας της Ρόδου