Κολοσσός: Να μη χαθεί στο φοινικόδασος…

Κολοσσός: Να μη χαθεί στο φοινικόδασος…

Κολοσσός: Να μη χαθεί στο φοινικόδασος…

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 255 ΦΟΡΕΣ

Ανεξαρτήτως επικείμενων αλλαγών ή όχι, η ομάδα της Ρόδου έχει μπροστά της ένα πολύ δύσκολο εκτός έδρας παιχνίδι, κόντρα στον «κακό του δαίμονα»

Στις παρυφές της πόλης του Λαυρίου, δεσπόζει ένας πανέμορφος φοινικόκηπος, σήμα κατατεθέν της περιοχής.

Η αποστολή του Κολοσσού H Hotels, η οποία αναχωρεί σήμερα για την Αθήνα, θα περάσει από μπροστά στο δρόμο προς το κλειστό γυμναστήριο αλλά καλό θα ήταν να μη μείνει εκεί…

Η αυριανή αναμέτρηση με τον «κακό του δαίμονα» είναι κρίσιμη και ανεξάρτητα από το αν θα ακολουθήσουν περαιτέρω αλλαγές στην ομάδα ή όχι, η προσοχή και η συγκέντρωση όλων οφείλουν να είναι επί σαράντα λεπτά εστιασμένες στο στόχο της επικράτησης, διότι – κακά τα ψέματα – ο πρώτος γύρος του πρωταθλήματος δεν περιλαμβάνει πολλές ευκαιρίες για θετικό αποτέλεσμα, ειδικά εντός έδρας, επομένως θα χρειαστεί έξτρα προσπάθεια για τουλάχιστον ένα «διπλό», προκειμένου οι «θαλασσί» να μην κινδυνεύουν να χάσουν το τρένο της παραμονής από τόσο νωρίς.

Όχι, βέβαια, πως η αυριανή αποστολή στο Λαύριο είναι «χαμηλού» ή έστω «μέτριου» βαθμού επικινδυνότητας. Το αντίθετο…

Συντριπτική υπεροχή Λαυρίου
Παρότι η ιστορία των μεταξύ τους αγώνων μετράει μόνο τρία χρόνια ζωής, το Λαύριο Aegean Cargo έχει καταφέρει να δημιουργήσει μια καλή παράδοση απέναντι στον Κολοσσό H Hotels, νικώντας στους πέντε από τους έξι.

Ως γηπεδούχος, η ομάδα της λαυρεωτικής γνώρισε τη μοναδική ήττα της από τους Ρόδιους στο ματς της σεζόν 2016-17 αλλά νίκησε στα άλλα δύο παιχνίδια.

Πιο συγκεκριμένα:
*Το Λαύριο Aegean Cargo νίκησε στο παιχνίδι της σεζόν 2015-16 με 84-73 (Κέσελ 21π. – Ρέλεφορντ 19π.).
*Ο Κολοσσός H Hotels «απάντησε» σ’ εκείνο της σεζόν 2016-17 με 67-65 (Πάντερ 16π. – Ρέντικ 24π.).
*Το Λαύριο Aegean Cargo επικράτησε άνετα στο αντίστοιχο περσινό ματς με 80-62 (Μουρ 19π. – Μπρέι 13π.).

Υπεροχή γηπεδούχων και στους αριθμούς
Κοινό σημείο του Λαυρίου και του Κολοσσού είναι ότι έχουν χάσει και οι δύο εντός έδρας από τον Άρη. Κι εκεί ακριβώς σταματούν οι ομοιότητες.

Πέραν του κατά πολύ μεγαλύτερου ποσοστού στις βολές, η ομάδα της Ρόδου είναι μετά βίας καλύτερη στα κλεψίματα και ελαφρώς πιο προσεκτική στα λάθη. Σε όλους τους υπόλοιπους τομείς της στατιστικής, το Λαύριο έχει το πάνω χέρι, όσον αφορά στα εντός έδρας παιχνίδια του.

Σημαντική διαφορά Λαυρίου και Κολοσσού: το Λαύριο έχει ήδη παίξει και με τους δύο «αιώνιους» ενώ έχει κάνει και μία εκτός έδρας νίκη!

Το Λαύριο Aegean Cargo Ο Κολοσσός H Hotels
εντός έδρας εκτός έδρας

Ρεκόρ: 1 νίκη – 1 ήττα 2 ήττες
Επίθεση: 80π. μέσο όρο 68π.
Άμυνα: 66.5π. μέσο όρο 78π.
Βολές: 63% 77.1%
Δίποντα: 56.3% 43.9%
Τρίποντα: 36.2% 30,4%
Ριμπάουντ: 35.5 μέσο όρο 31
Ασίστ: 13 μέσο όρο 12
Κλεψίματα: 6 μέσο όρο 7
Κοψίματα: 4 μέσο όρο 1
Λάθη: 13 μέσο όρο 12.5
Ranking: 82.5 βαθμοί 59.5.

Οι Έλληνες κάνουν τη διαφορά
Όταν το περασμένο καλοκαίρι το Λαύριο ανακοίνωνε την παραμονή του Τζαμάλ Νίξον και τη μεταγραφή του Μίλαν Μιλόσεβιτς από τον Προμηθέα, οι περισσότεροι «πόνταραν» στη δική τους αξία για να κάνει η ομάδα το «μπαμ». Όμως, μέχρι στιγμής τουλάχιστον, κανείς από τους δύο δεν έχει …ενθουσιάσει βάσει προσδοκιών.

Αντ’ αυτού, τη διαφορά κάνουν οι Έλληνες παίκτες του Χρήστου Σερέλη και όχι εκείνοι που ίσως να περίμενε κάποιος (Χαραλαμπόπουλος, Λούντζης). Ο Δημήτρης Κακλαμανάκης και ο Γιάννης Κουζέλογλου είναι έως τώρα οι εξαιρετικά ευχάριστες εκπλήξεις για την ομάδα του Λαυρίου.

Ο ύψους 2.05μ. σέντερ των αυριανών γηπεδούχων έχει ως τώρα 8.4 πόντους ανά παιχνίδι, με 62% στα δίποντα, και 5 ριμπάουντ ενώ στην εκτός έδρας νίκη κόντρα στο Ρέθυμνο σημείωσε double double με 13π. και 12ρ.
Ο 23χρονος Κουζέλογλου, εκτός του ότι αναδείχθηκε MVP τη 2η αγωνιστική για το προαναφερόμενο εκτός έδρας ματς, έχει μέσο όρο 7.6 πόντους και 5.6 ριμπάουντ.

Μετά από πέντε παιχνίδια, ο μοναδικός παίκτης του Λαυρίου με διψήφιο μέσο όρο πόντων είναι ο Ντορόν Λαμπ ο οποίος έχει και το μεγαλύτερο χρόνο συμμετοχής. Ο 27χρονος Αμερικανός γκαρντ έχει 10.6 πόντους ανά αγώνα με 43% στα σουτ τριών πόντων.

Διαβάστε ακόμη

Για ένα «διπλό» στη Θεσσαλονίκη μετά την Πάτρα ο Κολοσσός H Hotels Collection…

Για μια θέση στην τριάδα ο Γ.Σ. Δωδεκάνησος στην Καλλιθέα

Νίκη παραμονής θέλει ο Διαγόρας σήμερα

ΕΠΣ Δωδεκανήσου: Οι διαιτητές στα παιχνίδια του τοπικού

Γ’ εθνική – 32η αγωνιστική: Σήμερα ο κύριος όγκος των αγώνων

Οι συμμετοχές για τους «Πιγκουίνους» στους κολυμβητικούς αγώνες της Χαλκίδας

Το νέο σημερινό πρόγραμμα του τοπικού βόλεϊ

Τα… πιτσιρίκια παίζουν μπάσκετ σήμερα