Φανταστικά Ζώα: Τα εγκλήματα του Γκρίντελβαλντ, στο σινεμά Παλλάς

Φανταστικά Ζώα: Τα εγκλήματα  του Γκρίντελβαλντ, στο σινεμά Παλλάς

Φανταστικά Ζώα: Τα εγκλήματα του Γκρίντελβαλντ, στο σινεμά Παλλάς

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 241 ΦΟΡΕΣ

Αγγλοαμερικανική ταινία, σκηνοθεσία Ντέιβιντ Γιέιτς με τους: Έντι Ρεντμέιν, Τζόνι Ντεπ, Κάθριν Γουότερστον, Τζουντ Λο.

Ο σκοτεινός μάγος Γκέλερτ Γκρίντελβαλντ καταφέρνει να αποδράσει από τη Νέα Υόρκη και τα δεσμά του Κογκρέσου Μαγείας, ταξιδεύοντας στο Παρίσι, όπου οργανώνει την επίθεση των καθαρόαιμων μάγων απέναντι στην ανθρωπότητα.

Ο Νιούτ Σκαμάντερ θα βρεθεί εκεί ύστερα από παρότρυνση του παλιού καθηγητή του Άλμπους Ντάμπλντορ, όπου θα έρθει αντιμέτωπος με την πανίσχυρη απειλή που διχάζει τον κόσμο των μάγων.

Από τη Βραζιλία μέχρι την Ουγγαρία και από τις ΗΠΑ μέχρι τη γενέτειρα του Δια­φωτισμού Γαλλία, το μικρόβιο του φασισμού έχει απλωθεί σε ολόκληρο τον πλανήτη, εμφανώς μεταλλαγμένο (εμπλουτισμένο με fake news κι εκμοντερνισμένους ρήτορες μίσους) από την τελευταία καταστροφική του εμφάνιση την περίοδο του Μεσοπολέμου, αλλά σαφώς το ίδιο επικίνδυνο.

Δεν είναι καθόλου τυχαίο, λοιπόν, ότι η Τζ.Κ. Ρόουλινγκ αποφάσισε να τοποθετήσει χρονικά το πρίκουελ του «Χάρι Πότερ» στα τέλη της δεκαετίας του ’20, όπως και ότι επέλεξε να δώσει στον πανίσχυρο Γκρίντελβαλντ τα χαρακτηριστικά ενός νεοφασίστα ηγέτη, που επικαλείται τη φυλετική ανωτερότητα των μάγων έναντι της ανθρωπότητας, έχοντας ως όπλο του το λαϊκισμό.

Η Βρετανίδα συγγραφέας, η οποία εδώ υπογράφει το δεύτερο σεναριακό της εγχείρημα μετά την πρώτη ταινία της σειράς, γνωρίζει πολύ καλά –εκτός από το να δημιουργεί αλληγορίες σχετικά με θέματα διαφορετικότητας, ενηλικίωσης, φασισμού κ.λπ.– να συνθέτει νέους και κινηματογραφικά συναρπαστικούς κόσμους, οι οποίοι βρίσκονται πάντοτε μπροστά σε κρίσιμα διλλήματα και αντιπαραθέσεις ανάμεσα στο καλό και το κακό.

Σαν αυτά που προκύπτουν μόλις ο σκοτεινός μάγος Γκέλερτ Γκρίντελβαλντ καταφέρνει να αποδράσει από τη Νέα Υόρκη και τα δεσμά του Κογκρέσου Μαγείας, ταξιδεύοντας στο Παρίσι, όπου οργανώνει την αντεπίθεση των καθαρόαιμων μάγων. Ο Νιούτ Σκαμάντερ θα βρεθεί εκεί ύστερα από παρότρυνση του παλιού καθηγητή του Άλμπους Ντάμπλ­ντορ, όπου θα έρθει αντιμέτωπος με την πανίσχυρη απειλή που διχάζει το μαγικό κόσμο.

Αποτελώντας τη δεύτερη από τις πέντε ταινίες του franchise των «Φανταστικών Ζώων», αυτή η περιπέτεια φαντασίας έχει περισσότερο τον άχαρο ρόλο μιας ταινίας γνωριμίας με μια σειρά από χαρακτήρες και δήλωσης προθέσεων εκ μέρους τους παρά ουσιαστικών πράξεων. Το ρόστερ των σταρ μεγαλώνει (ο Τζουντ Λο συναντά τον Τζόνι Ντεπ), τα ζώα λιγοστεύουν, η ατμόσφαιρα/φωτογραφία σκοτεινιάζει και τα πάντα μένουν ανοιχτά μέχρι την επερχόμενη μεγάλη μάχη που θα δούμε σε κάποια από τις επόμενες ταινίες.

Σινεμά Παλλάς
Αίθουσα 4,5 Σάββατο- Κυριακή (2D) 17:30, 19:40, 22:25
Αίθουσα 2 Καθημερινά, (3 D) Ώρες έναρξης: 19:50
Αίθουσα 5 Καθημερινά (2D) Ώρες έναρξης: Κάθε μέρα 19:40, 22:25
τηλ. κρατήσεων 2241070670, 2241024475
https://www.cinepallas.gr
Πηγή: https://www.athinorama.gr

Διαβάστε ακόμη

Ανοικτό πάρτι σήμερα στη Ρόδο για τη στέψη του Καρόλου

Πέντε προτάσεις για ρεβεγιόν Πρωτοχρονιάς στη Ρόδο

Το “3rd Rhodes Salsa Weekend” είναι γεγονός!

Στη ραδιοφωνική οικογένεια του «Μελωδία Ρόδου» μπαίνει o Ν. Μουρατίδης

«Στην αγκαλιά σου»: Κυκλοφόρησε το νέο single του Ροδίτη ερμηνευτή, Νίκου Κυπριώτη

Σήμερα η συναυλία της Έλενας Παπαρίζου

Συναυλία στην Ιαλυσό

Η Άλκηστις Πρωτοψάλτη στη Ρόδο!