Κατέθεσε στην ανακρίτρια χθες ο περιφερειάρχης Γ. Χατζημάρκος

Κατέθεσε στην ανακρίτρια χθες  ο περιφερειάρχης Γ. Χατζημάρκος

Κατέθεσε στην ανακρίτρια χθες ο περιφερειάρχης Γ. Χατζημάρκος

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1240 ΦΟΡΕΣ

Στο πλαίσιο της έρευνας που διενεργείται για την υπόθεση καταβολής εισφοράς σε γη και σε χρήμα

Ενώπιον της ανακρίτριας Ρόδου βρέθηκε χθες το πρωί ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος στο πλαίσιο της δικαστικής έρευνας που διενεργείται για την υπόθεση καταβολής εισφοράς σε γη και σε χρήμα από ξενοδοχειακές μονάδες του νησιού μας.

Όπως είναι γνωστό, για την υπόθεση, και συγκεκριμένα για περιπτώσεις όπου φέρονται να μην έχουν εισπραχθεί τα οφειλούμενα ποσά το χρονικό διάστημα από το 2005 έως το 2011, έχουν ασκηθεί ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος, για απιστία κατ’ εξακολούθηση σε βάρος ΟΤΑ με όφελος ή ζημία άνω των 150.000 ευρώ και αντικείμενο ιδιαιτέρως μεγάλης αξίας με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου περί καταχραστών του δημοσίου.

Οι διώξεις έχουν ασκηθεί κατά παντός υπευθύνου και η υπόθεση έχει παραπεμφθεί στην ανάκριση προκειμένου να διερευνηθεί αν υπάρχουν ποινικές ευθύνες και σε ποιους και εν συνεχεία να προσωποποιηθούν οι διώξεις.

Στο πλαίσιο της δικαστικής διερεύνησης της υπόθεσης έχουν ήδη κληθεί και έχουν καταθέσει, ο δήμαρχος Ρόδου Φώτης Χατζηδιάκος, ο πρώην δήμαρχος Ρόδου και αντιπεριφερειάρχης Στάθης Κουσουρνάς, ο πρώην αντινομάρχης Γιάννης Χριστοφάκης ο οποίος ήταν και υπεύθυνος σε θέματα Πολεοδομίας και χθες ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος.

Ερωτηθείς για την υπόθεση από τη «Ροδιακή» ο Αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας, Βιομηχανίας και Φυσικών Πόρων κ. Γιάννης Φλεβάρης δήλωσε τα εξής:

«Η αρμοδιότητα για το θέμα αυτό ανήκει στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και μετά από εισηγήσεις της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος Δωδεκανήσου και του αρμόδιου διευθυντή, υπογράφονται νομίμως οι αποφάσεις που αφορούν την εισφορά σε γη και χρήμα.

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και ειδικότερα η Διεύθυνση Περιβάλλοντος Δωδεκανήσου ρητώς δηλώνουν ότι στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους συνεχίζουν κανονικά την εξέταση των αιτημάτων που αφορούν το συγκεκριμένο ζήτημα».

Διαβάστε ακόμη

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος στους δύο γονείς

«Κούρεμα» οφειλών άνω των 500.000 ευρώ πέτυχε επιχειρηματίας της Ρόδου

Αποτελέσματα αστυνομικών δράσεων στα  νησιά του Νοτίου Αιγαίου την περασμένη εβδομάδα

Πνίγηκε από τροφή το κοριτσάκι στην Κω - Συνελήφθησαν οι γονείς

Συνελήφθη 54χρονος, υπεύθυνος κέντρου διασκέδασης στη Ρόδο για διακίνηση ναρκωτικών

Επτά άτομα συνέλαβαν οι αστυνομικές αρχές χθες και σήμερα στη Ρόδο

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Δεν αυτοκτόνησε, τον δολοφόνησαν» υποστηρίζει η οικογένειά του

Συνελήφθησαν δύο άτομα για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών στην Κάλυμνο