Προδόθηκε από τα λάθη του ο Φοίβος

Προδόθηκε από τα λάθη του ο Φοίβος

Προδόθηκε από τα λάθη του ο Φοίβος

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 143 ΦΟΡΕΣ

Αν και έφτασε κοντά στην κατάκτηση του ενός βαθμού, στο τέλος υπέστη την εκτός έδρας ήττα (4-1) από τη Θύελλα Ραφήνας

Δεν τα κατάφερε τελικά προχθές η ομάδα του Φοίβου να αποσπάσει ένα θετικό αποτέλεσμα στη Ραφήνα, καθώς στο άνοιγμα της αυλαίας της 8ης αγωνιστικής για τον 6ο όμιλο της Γ’ Εθνικής, γνώρισε την ήττα από τη Θύελλα με 4-1.

Ένα σκορ όμως που δεν ανταποκρίνεται στην πραγματική εικόνα του παιχνιδιού, καθώς η ομάδα της Κρεμαστής δικαιούταν κάτι καλύτερο από αυτό το ματς.

Ουσιαστικά οι παίκτες του Σάββα Ορφανίδη προδόθηκαν από τα δικά τους λάθη, σπαταλώντας την προσπάθεια που έκαναν για να επιστρέψουν στη διεκδίκηση του ενός έστω βαθμού.

Ο αγώνας ξεκίνησε με τους γηπεδούχους να έχουν την υπεροχή, φλύαρη όμως και χωρίς να δημιουργήσουν την επικίνδυνη κατάσταση στην αντίπαλη εστία, μέχρι τουλάχιστον το πρώτο μισάωρο. Αντιθέτως ο Φοίβος που είχε αμυντικό προσανατολισμό, ήταν αυτός που άγγιξε πρώτος το γκολ στο 20ο λεπτό.

Με τη συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα, οι παίκτες της Θύελλας βρήκαν το δρόμο προς τα δίχτυα, κάνοντας το 1-0, ενώ θα μπορούσαν να διπλασιάσουν τα τέρματα τους πριν την ανάπαυλα, εκμεταλλευόμενοι την ολογορία της άμυνας του Φοίβου.

Στο δεύτερο ημίχρονο, τα πράγματα έγιναν πιο δύσκολα για τος «κυανοκίτρινους», καθώς οι γηπεδούχοι έκαναν γρήγορα το 2-0.

Ωστόσο, οι παίκτες του Φοίβου βρήκαν τον τρόπο να μειώσουν σε 2-1 και να ξαναμπούν στο παιχνίδι. Στη συνέχεια πίεσαν για το γκολ της ισοφάρισης, δημιούργησαν δύο ευκαιρίες για να το πετύχουν, αλλά αντί να συμβεί αυτό, ένα λάθος στην άμυνα έδωσε την ευκαιρία στους γηπεδούχους να αποκτήσουν μαξιλαράκι ασφαλείας, κάνοντας το 3-1.

Το γκολ αυτό έφερε την απογοήτευση στο «στρατόπεδο» της ομάδας της Κρεμαστής, που είχε ως συνέπεια να δεχθεί μετά από νέα ολιγορία στην άμυνα και τέταρτο γκολ, ενώ λίγο έλειψε στις καθυστερήσεις να δεχθεί και πέμπτο. Η ουσία είναι πως για άλλη μια φορά ο Φοίβος έπαιξε καλό ποδόσφαιρο και είχε τις ευκαιρίες για ένα θετικό αποτέλεσμα, παρά το τελικό σκορ, που όπως είπαμε είναι πλασματικό.

Φάσεις Γκολ:
20’ Ο Αρφαράς από το ύψος της περιοχής έπιασε συρτό σουτ, αναγκάζοντας τον Πάντο να αποκρούσει ασθενώς και στην επιστροφή της μπάλας, ο Γκινής μέσα από τη μικρή περιοχή έπιασε αδύναμο σουτ, στέλνοντας την πάνω στον αντίπαλο τερματοφύλακα.

29’ Μετά από πάσα του Χαρακτίδη στον Αράπη δεξιά, αυτός πάτησε τη μπάλα στον Ντόσκα, που έκανε αμέσως τη σέντρα βρίσκοντας στο δεύτερο δοκάρι αμαρκάριστο τον Φύτρο, που έπιασε την κεφαλιά, με τους αμυντικούς του Φοίβου να διώχνουν προ της γραμμής, αλλά ο Μαργέτης παίρνοντας το ριμπάουντ με διπλή προσπάθεια έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-0.

34’ Ο Φύτρος έδωσε στον Μαραθιανό, που από καλή θέση σούταρε στην εξωτερική πλευρά των δικτύων.

52’ Ωραία κάθετη πάσα του Χαρακτίδη στον Μαραθιανό, αυτός από θέση βολής με διαγώνιο συρτό σουτ έστειλε τη μπάλα να χτυπήσει πρώτα στη ρίζα της δεξιάς δοκού και στη συνέχεια να καταλήξει στα δίχτυα για το 2-0.

61’ Ο Μπάρδης εκμεταλλευόμενος λάθος απομάκρυνση της άμυνας της Θύελλας, πήρε τη μπάλα έξω από την περιοχή και με συρτό σουτ την έστειλε στη δεξιά γωνία του Πάντου, μειώνοντας σε 2-1.

71’ Πάσα του Αρφαρά στον Γκινή, που από καλή θέση έστειλε τη μπάλα ελάχιστα άουτ.

77’ Ο Γκινής και πάλι, αυτή τη φορά έπιασε ανάμεσα από δυο αντιπάλους τεχνικό σουτ έξω από την περιοχή, αλλά ο Πάντος πετάχτηκε στην αριστερή του γωνία κι έδιωξε σε κόρνερ.

78’ Ο Ταφάνι από αριστερά γύρισε τη μπάλα για τον Αρφαρά, αλλά δεν μπόρεσε πάνω στην κίνηση να πιάσει όπως ήθελε το σουτ, χάνοντας σημαντική ευκαιρία για να ισοφαρίσει.

80’ Λάθος συνεννόηση μεταξύ Μιχαλάκη και Νικήτα, λίγο έλειψε να γίνει το 3-1, αλλά ο δεύτερος πρόλαβε κι έδιωξε σε κόρνερ.

81’ Στην εξέλιξη της φάσης, ο Χαρακτίδης εκτέλεσε το κόρνερ, ο Σαντίκου πήρε την πρώτη κεφαλιά και ο Φύτρος στη συνέχεια με νέα κεφαλιά έστειλε τη μπάλα να χτυπήσει στο οριζόντιο δοκάρι. Στην επιστροφή της ο Δημητρίου με 3η κεφαλιά βρήκε δίχτυα, κάνοντας τελικά το 3-1.

87’ Ο Χαρακτίδης εκτέλεσε φάουλ από το κέντρο σχεδόν και αροστερά, βρίσκοντας με βαθιά μπαλιά στο δεύτερο δοκάρι ολομόναχο τον Σαντίκου, που με κεφαλιά «ψαράκι» διαμόρφωσε το τελικό 4-1.

Καλύτεροι από τους γηπεδούχους ήταν οι Χαρακτίδης, Φύτρος και Μαραθιανός, ενώ από το Φοίβο οι Μπάρδης, Παπασταμάτης και Αρφαράς.

Καλή η διαιτησία των Στάμου, Βαξαβανέλη, Καραγιώργου.

Οι συνθέσεις:
Θύελλα: Πάντος, Φύτρος, Σαντίκου, Σουλτανίδης, Σωτηριάδης (90’ Παπαδόπουλος Ε.), Ντόσκας, Χαρακτίδης (92’ Μαστρογιαννούδης), Αράπης (88’ Μπάμπαλης), Μαραθιανός, Δημητρίου, Μαργέτης (75’ Μπουντάκης).
Φοίβος: Μιχαλάκης, Στελλάς (72’ Πατσίλης), Ταφάνι, Τερζίου, Παπασταμάτης, Νικήτας (85’ Μπανουσάι), Τζελάι (46’ Χατζησάββας), Γαργάλης, Γκινής, Αρφαράς, Μπάρδης.

Διαβάστε ακόμη

Για ένα «διπλό» στη Θεσσαλονίκη μετά την Πάτρα ο Κολοσσός H Hotels Collection…

Για μια θέση στην τριάδα ο Γ.Σ. Δωδεκάνησος στην Καλλιθέα

Νίκη παραμονής θέλει ο Διαγόρας σήμερα

ΕΠΣ Δωδεκανήσου: Οι διαιτητές στα παιχνίδια του τοπικού

Γ’ εθνική – 32η αγωνιστική: Σήμερα ο κύριος όγκος των αγώνων

Οι συμμετοχές για τους «Πιγκουίνους» στους κολυμβητικούς αγώνες της Χαλκίδας

Το νέο σημερινό πρόγραμμα του τοπικού βόλεϊ

Τα… πιτσιρίκια παίζουν μπάσκετ σήμερα