Στις εκδηλώσεις για την επέτειο εξέγερσης του Πολυτεχνείου ο Δήμαρχος Νισύρου

Στις εκδηλώσεις για την επέτειο εξέγερσης του Πολυτεχνείου ο Δήμαρχος Νισύρου

Στις εκδηλώσεις για την επέτειο εξέγερσης του Πολυτεχνείου ο Δήμαρχος Νισύρου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 170 ΦΟΡΕΣ

Ο Δήμαρχος Νισύρου κ. Χριστοφής Κορωναίος προχθές μετέβη στο χώρο του Πολυτεχνείου στην Αθήνα όπου κατέθεσε γαρύφαλλα στη μνήμη των νεκρών αγωνιστών της εξέγερσης των φοιτητών ενάντια στη ξενοκίνητη χούντα το 1973 και συμμετείχε στις εκδηλώσεις για την 45η Επέτειο του Πολυτεχνείου.

Ο Δήμαρχος σε δηλώσεις του επεσήμανε: «Σαρανταπέντε χρόνια μετά την εξέγερση των νέων στο Πολυτεχνείο ενάντια στην ξενοκίνητη χούντα, θυμόμαστε και τιμούμε τους αγώνες τους για δημοκρατία και ελευθερία. Τα μήνυμα της εξέγερσης των νέων στο Πολυτεχνείο είναι διαχρονικό.

Σήμερα που σηκώνουν ξανά κεφάλι στην Ευρώπη και στην Ελλάδα δυνάμεις του φασισμού, του ναζισμού, του σκοταδισμού, της μισαλλοδοξίας και του εθνικισμού μεταφέροντας μηνύματα μίσους και απέχθειας σε συνανθρώπους μας κατατρεγμένους από άλλες πατρίδες, έχουμε υποχρέωση να αντισταθούμε.

Έχουμε υποχρέωση να κρατήσουμε ζωντανό το μήνυμα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου για ελευθερία, δημοκρατία, αλληλεγγύη και κοινωνική δικαιοσύνη»

Διαβάστε ακόμη

Χιλιάδες κιλά υλικού απέστειλε για ανακύκλωση ο δήμος Νισύρου

Επιτυχία Νισύριων μαθητών σε πανελλήνιο μαθηματικό διαγωνισμό

O δήμος Νισύρου ιδρυτικό μέλος του "Δικτύου Ανθεκτικών Πόλεων"

Επίσκεψη του υφυπουργού Ναυτιλίας στη Νίσυρο για τον εορτασμό της 76ης Επετείου της Ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου με την Ελλάδα

Δήμος Νισύρου: Η 8η του Μάρτη είναι ημέρα ορόσημο για τους αγώνες των γυναικών σε όλο τον κόσμο

Πραγματοποιήθηκε η πρώτη ειδική συνεδρίαση λογοδοσίας του δήμου Νισύρου

H Νίσυρος στους 1000 δήμους-εταίρους του πανευρωπαϊκού δικτύου «Οικοδομώντας την Ευρώπη μαζί με τους εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης»

Νέα οχήματα παρέλαβε σήμερα ο δήμος Νισύρου