Δ. Γάκης: «Με το γραμματόσημο για την Ενσωμάτωση προβάλλουμε σ’ όλο τον κόσμο τα επιτεύγματα, την ιστορία και τους αγώνες των Δωδεκανησίων»

Δ. Γάκης: «Με το γραμματόσημο για την Ενσωμάτωση προβάλλουμε σ’ όλο τον κόσμο τα επιτεύγματα, την ιστορία και τους αγώνες των Δωδεκανησίων»

Δ. Γάκης: «Με το γραμματόσημο για την Ενσωμάτωση προβάλλουμε σ’ όλο τον κόσμο τα επιτεύγματα, την ιστορία και τους αγώνες των Δωδεκανησίων»

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 97 ΦΟΡΕΣ

Αφετηρία για νέες πρωτοβουλίες, που θα αναδεικνύουν το ιστορικό παρελθόν και θα αποτελούν προκλήσεις για ένα καλύτερο μέλλον, χαρακτήρισε ο βουλευτής Δωδεκανήσου Δημήτρης Γάκης την εκδήλωση για το γραμματόσημο που εκδόθηκε από τα ΕΛ.ΤΑ για την επέτειο των 70 ετών από την Ενσωμάτωση της Δωδεκανήσου στην Ελλάδα, που πραγματοποιήθηκε στη Ρόδο την Παρασκευή 16 Νοεμβρίου.

Στην ομιλία του, ο Δημήτρης Γάκης αναφέρθηκε στη σημασία της επιλογής για το επετειακό γραμματόσημο του επιγράμματος του Φώτη Βαρέλη που είναι χαραγμένο στο βράχο της Σύμης, τονίζοντας ότι οι στίχοι του, που «αναγγέλλουν στα άλλα νησιά τη Λευτεριά που θα φέρει τα Δωδεκάνησα πίσω στη μητέρα πατρίδα, είναι ένα διαχρονικό μήνυμα για την Ειρήνη, την αλληλεγγύη των λαών, κάλεσμα για νέους αγώνες για κοινωνική πρόοδο και ευημερία».

Κάθε λέξη - σύμβολο. Κάθε στίχος του και ελπίδα, ότι οι άνθρωποι στον τόπο μας αξίζουν μια καλύτερη ζωή, σημειώνει ο βουλευτής Δωδεκανήσου και συνεχίζει: «Σήμερα, με την παρουσίαση του επετειακού γραμματοσήμου μας δίνεται ταυτόχρονα μια ευκαιρία να παντρέψουμε την Ιστορία με τον Πολιτισμό.

Το χθες με το σήμερα, με στραμμένο το βλέμμα προς το αύριο! Μας δίνεται η δυνατότητα να προβάλλουμε σ’ όλο τον κόσμο τους πετυχημένους αγώνες αλλά και τις αγωνίες των προγόνων μας.

Θέλουμε η σημερινή εκδήλωση να αποτελέσει έναυσμα και αφετηρία για νέες πρωτοβουλίες, που θα αναδεικνύουν το ιστορικό παρελθόν και θα αποτελούν προκλήσεις για ένα καλύτερο μέλλον.

Με την ένταξη και την προώθηση της διδασκαλίας της τοπικής ιστορίας, που προσδοκούμε να δημιουργήσει νέο ενδιαφέρον στους μαθητές μας για να προσεγγίσουν δημιουργικά το ιστορικό παρελθόν του τόπου τους.

Με την ανάδειξη και προβολή των συγκριτικών πλεονεκτημάτων των Νησιών μας.

Με τη χρήση, των νέων τεχνολογιών, αξιοποιώντας καινοτόμες πρακτικές και προωθώντας δικτυώσεις στον πολιτισμό και στον τουρισμό».

Τέλος, επισημαίνεται, ότι με το εικαστικό αυτό έργο ολοκληρώθηκαν - με τον πιο εμβληματικό τρόπο - οι εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο του «Έτους Δωδεκανήσου» που η Βουλή των Ελλήνων ανακήρυξε σε ειδική συνεδρίαση της Ολομέλειάς της την 1η Μαρτίου 2017.

«Το συλλεκτικό γραμματόσημο παντρεύει εικαστικά και καινοτόμα την ιστορία και τον πολιτισμό του τόπου μας. Αισθάνομαι ιδιαίτερη χαρά και ικανοποίηση που βλέπω την πρωτοβουλία μου αυτή, που την αγκάλιασαν και στήριξαν από την πρώτη στιγμή η Βουλή των Ελλήνων, τα ΕΛ.ΤΑ. και η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου να γίνεται πράξη.

Ένα σημαντικό έργο, που εκτός από την καταγραφή της σημαντικής αυτής πτυχής της ιστορίας της Ελλάδας, θα προβάλλει σ’ όλο τον κόσμο τη Δωδεκάνησο», είπε, κλείνοντας την ομιλία του ο Δημήτρης Γάκης.

Διαβάστε ακόμη

Συνάντηση του Μάνου Κόνσολα με πολίτες, τον Δήμαρχο και δημοτικούς Συμβούλους της Σύμης

Κοινοβουλευτική Αναφορά του Βασίλη Α. Υψηλάντη για να συμπεριληφθεί η Πάτμος στα νησιά της Express Visa

Συνάντηση του Μάνου Κόνσολα με εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης για το πρόβλημα της διάβρωσης των ακτών

Σε Κάλυμνο, Ρόδο και Κω ο Βουλευτής Βασίλης Α. Υψηλάντης

Μ. Kόνσολας: «6 προτάσεις αναβάθμισης της Σχολής Δυτών Καλύμνου»

Γ. Παππάς: Αδιάκοπος αγώνας υπέρ των νησιωτών για τη διασφάλιση του υπέρτατου αγαθού, της υγείας

Ερώτηση 16 βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ για την ανάγκη ίδρυσης Ιατρικού Συλλόγου Καρπάθου και Κάσου

Συνάντηση Μίκας Ιατρίδη με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εξωτερικών του Αζερμπαϊτζάν, κ. Fariz Rzayev