Ανεξέλεγκτη η κατάσταση στη Ρόδο με τα μπάζα και τα σκουπίδια

Ανεξέλεγκτη η κατάσταση στη Ρόδο με τα μπάζα και τα σκουπίδια

Ανεξέλεγκτη η κατάσταση στη Ρόδο με τα μπάζα και τα σκουπίδια

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 650 ΦΟΡΕΣ

Πρέπει να μπει ένα τέλος στις ασχήμιες, τονίζει ο πρόεδρος της κοινότητας Μασσάρων Σπύρος Καλούδης

Σήμα κινδύνου για την οικολογική καταστροφή που συντελείται, αλλά και για την έλλειψη οικολογικής συνείδησης, εκπέμπει ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Μασσάρων κ. Σπύρος Καλούδης.

Μιλώντας χθες στη «Ροδιακή» ήταν ιδιαίτερα «αιχμηρός» απέναντι στα φαινόμενα απόρριψης μπαζών και σκουπιδιών από επαγγελματίες φορτηγατζήδες κ.α.
Ο κ. Καλούδης εμμέσως πλην σαφώς απείλησε μάλιστα και με εφαρμογή των αυστηρών διατάξεων του νόμου, σε περίπτωση που συλληφθεί κάποιος επ’ αυτοφώρω!

Αναλυτικότερα ο πρόεδρος της Κοινότητας Μασσάρων ανέφερε αρχικά ότι «η κατάσταση σχετικά με τα μπάζα και τα σκουπίδια τείνει να γίνει ανεξέλεγκτη παρά την προσπάθειά μας, επιτηρώντας την περιοχή νυχθημερόν».





Ο ίδιος μάλιστα δεν κρύφτηκε πίσω από το δάχτυλό του και αναφέρθηκε συγκεκριμένα, εκεί που θεωρεί ότι οφείλεται το πρόβλημα: «Οι επαγγελματίες φορτηγατζήδες και όχι μόνο, αφού πληρώνονται για να κάνουν την μεταφορά στο ΧΥΤΑ, ρίχνουν τα μπάζα όπου θέλουν (βλ. φωτογραφίες), σε ρέματα, σε κτήματα, σε παραλίες, κοίτες ποταμού κλπ., αδιαφορώντας για την μεγάλη οικολογική καταστροφή που προξενούν, προσβλέποντας στο μεγαλύτερο κέρδος τους και μόνο».

Στο ερώτημα τι πρέπει να συμβεί, ο Σπύρος Καλούδης ήταν απόλυτος: «Πρέπει να μπει ένα τέλος. Πρέπει να ενημερωθούν οι επαγγελματίες από τα σωματεία τους, για το κόστος μιας πιθανής επ’ αυτοφώρω σύλληψής τους, αφού αυτό τους αφορά τελικά».





Δεν παρέλειψε όμως να δώσει οδηγίες και στους πολίτες: «Σε ό,τι αφορά τους πολίτες και τα νοικοκυριά, παρακαλούμε να ενημερώνεστε και να ενημερώνετε την Δημοτική Κοινότητα. Εμείς θα σας κατευθύνουμε με ασφάλεια για το περιβάλλον, για το τι πρέπει να πράξετε.

Όλοι μας πρέπει να δείξουμε μεγαλύτερη ευαισθησία και επαγρύπνηση, καταγγέλλοντας στους αρμόδιους φορείς τους παραβάτες, για να εξαλείψει επιτέλους αυτό το ανεπίτρεπτο φαινόμενο σε ένα τέτοιο επίγειο παράδεισο που ζούμε».

Κλείνοντας τις δηλώσεις του ο πρόεδρος των Μασσάρων επικαλέστηκε την αλληλεγγύη των γενεών: «Πρέπει να παραδώσουμε στα παιδιά μας, αυτό που τους αξίζει και που έχουμε δανειστεί από αυτά. Ένα υγιές περιβάλλον!».


Διαβάστε ακόμη

Συνεδριάζει την Παρασκευή το συμβούλιο της κοινότητας Ρόδου

Ανακοίνωση του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου για τη χθεσινή απεργία

Ανάπτυξη & εμπλουτισμός ψηφιακών υπηρεσιών από το Επιμελητήριο με χρηματοδότηση από ευρωπαϊκούς πόρους της ΠΝΑι

Την εξαίρεση του Δημήτρη Παπανώτα από το Ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε ο Στ. Κασσελάκης

Ρόδος: Πτώμα σε προχωρημένη σήψη εντοπίστηκε πριν από λίγο στην παραλία του Ζέφυρου

Ανοιχτή επιστολή του Γ. Παρασκευά στον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου

(Βίντεο & Φωτογραφίες) Ελεύθερος χωρίς όρους αφέθηκε πριν από λίγο και ο διευθυντής του δημοτικού σχολείου - Συγκινητικές στιγμές εκτυλίχθηκαν στα δικαστήρια

Αποφασισμένο το Λιμενικό Ταμείο να καθαρίσει την είσοδο του λιμανιού της Ακαντιάς από τα παρατημένα σκάφη!