Δημήτρης Κρητικός: «Αν αξίζουμε, να μας ψηφίσουν. Αν όχι, να μας στείλουν σπίτι μας»

Δημήτρης Κρητικός: «Αν αξίζουμε, να μας ψηφίσουν. Αν όχι, να μας στείλουν σπίτι μας»

Δημήτρης Κρητικός: «Αν αξίζουμε, να μας ψηφίσουν. Αν όχι, να μας στείλουν σπίτι μας»

Βαρβάρα Μπογδάνου

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1218 ΦΟΡΕΣ


Στην τελική ευθεία βρίσκεται η επιλογή των υποψηφίων που θα πλαισιώσουν τη δημοτική παράταξη «Ρόδος Αξιών» και είναι άνθρωποι αποφασισμένοι να συμβάλουν στο να γίνει η Ρόδος καλύτερη…

Ο επικεφαλής της, Δημήτρης Κρητικός δηλώνει μέσω της «Ροδιακής» έτοιμος για τις επικείμενες δημοτικές εκλογές, και καλεί τους ψηφοφόρους να μείνουν μακριά από συναισθηματισμούς ψηφίζοντας με αυστηρά αξιοκρατικά κριτήρια!

Η παράταξή του θα είναι καθαρά υπερκομματική και ανεξάρτητη, με στόχο να ενσαρκώσει και όχι απλώς να εκπροσωπήσει αυτήν την κοινωνία.

Γιατί, όπως επισημαίνει, κανένας φορέας, και κανένα κόμμα δεν θα κάνει τη ζωή μας καλύτερη αν εμείς οι ίδιοι δεν το επιδιώξουμε, δεν το απαιτήσουμε και δεν ασχοληθούμε ενεργά, προσθέτοντας επίσης ότι μόνο μέσα από την πλατιά και αξιοκρατική συμμετοχή μπορεί να αλλάξει προς το καλύτερο ο τόπος μας.

Κατ’ αρχάς η πρώτη ερώτηση είναι αν σας ενδιαφέρει ακόμα η διεκδίκηση του δήμου Ρόδου και αν τελικά θα είστε υποψήφιος, αφού είχατε δηλώσει ότι αν δεν υπάρξει η ανάλογη ανταπόκριση από άξιους και αποφασισμένους για τομές συντοπίτες μας, δεν θα προχωρήσετε…

Το ότι έχουμε προχωρήσει στον σχηματισμό της παράταξης "Ρόδος Αξιών" νομίζω απαντά στην ερώτησή σας.

Μπορώ δε να σας διαβεβαιώσω ότι βρισκόμαστε στην τελική ευθεία της αξιοκρατικής επιλογής των υποψηφίων και στην ώρα της θα ακολουθήσει και η επίσημη ανακοίνωση της υποψηφιότητας.
Εξάλλου πρέπει να περιμένουμε τις τελικές ρυθμίσεις του προγράμματος “Κλεισθένη” που πρόκειται να ψηφιστούν σύντομα στη Βουλή.

Η παράταξή μας στελεχώνεται από συντοπίτες μας, άξιους και αποφασισμένους που θέλουν να γίνει η Ρόδος αυτό που της αξίζει, η δε ανταπόκριση της κοινωνίας είναι κάτι παραπάνω από αναμενόμενη διότι ο κόσμος θέλει να στραφεί πλέον σε νέα πρόσωπα με νέες ιδέες απορρίπτοντας παλαιοκομματικές μεθόδους που τόσο ταλάνισαν και ταλαιπώρησαν τον τόπο.

Η ουσιαστική διαφορά μας ειναι ότι η απόφαση για τη διεκδίκηση του Δήμου, δεν ήρθε από πάνω προς τα κάτω, δεν φορέθηκε, δεν επιβλήθηκε, δεν ειναι το αποτέλεσμα πολιτικής συμφωνίας. Είχε αντίθετη φορά, ξεκίνησε από τη βάση προς τα πάνω, προήλθε από τους πολίτες για τους πολίτες.

Ποιοι είναι οι άνθρωποι που σας πλαισιώνουν; Επιθυμία σας είναι να έρθουν κοντά σας νέα πρόσωπα, άφθαρτα και ικανά, στα οποία μάλιστα έχετε από καιρό απευθυνθεί με κάλεσμα. Έχετε βρει ανταπόκριση;
Η αναζήτηση των ανθρώπων που πλαισιώσουν το ψηφοδέλτιό μας, βασίζεται στη διαπίστωση ότι οι Δημότες γνωρίζουν πλέον πως η Τοπική Αυτοδιοίκηση χρειάζεται νέους ανθρώπους με άποψη και νέες προτάσεις και δεν παρασύρονται πια απο εντυπωσιακές και λαϊκίστικες εμφανίσεις, περισπούδαστες ομιλίες, πολύχρωμες φιέστες και αλλά επικοινωνιακά τεχνάσματα που απλά… αμπαλάρουν την ανυπαρξία.

Η ανταπόκριση που έχουμε βρει είναι ανάλογη της δυσαρέσκειας των συμπολιτών μας για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η Ρόδος και είναι μεγάλη.

Μην νομίζετε πως είναι τόσο εύκολο να πειστεί κάποιος που αγωνίζεται με την καθημερινότητά του, ιδίως μέσα σε αυτή την κρίση που φθείρει και καταβάλλει και ιδίως όταν δεν υπάρχει πρότερη εμπειρία. Παρόλα αυτά, πολλοί από αυτούς τους άξιους και προβληματισμένους συμπολίτες μας, έχουν πειστεί πως πρέπει να κάνουν το βήμα και να πλαισιώσουν τις τάξεις της παράταξής μας.


Στην τελική ευθεία η επιλογή
των υποψηφίων της παράταξης “Ρόδος Αξιών”


Επιμένουμε ως "Ρόδος Αξιών" στην εύρεση ανθρώπων δυναμικών και πετυχημένων στον τομέα τους που δεν έχουν ασχοληθεί ξανά με τα κοινά και το έχουμε καταφέρει. Είναι απαραίτητο το μπόλιασμα της τοπικής πολιτικής με επαγγελματίες και γνώστες που δεν είναι επαγγελματίες πολιτικοί.

Με ανθρώπους που θα έχουν μια φρέσκια ματιά χωρίς τις αγκυλώσεις που δημιουργεί η παρατεταμένη τριβή με την υπαρκτή ελληνική πολιτική πραγματικότητα. Αυτό δεν σημαίνει πως δεν αναγνωρίζουμε και την αξία της εμπειρίας όταν αυτή συνοδεύεται από το απαραίτητο ήθος και όταν φυσικά παραμένει άσβεστο και το αρχικό πάθος, παρά την όποια εμπειρία. Χωρίς πάθος μέσα στις συνθήκες που ζούμε κανείς δεν θα καταφέρει να προσφέρει.

Αυτά λοιπόν είναι τα γνωρίσματα των ανθρώπων που στελεχώνουν την παράταξή μας. Η φρεσκάδα και η εμπειρία που παντρεύονται με το κοινό πάθος για τη Ρόδο.

Οι παλαιότεροι σάς γνωρίζουν από τη θητεία σας ως δήμαρχο Καμείρου, αν και έχετε και την ιδιότητα του γιατρού και είστε γνωστός στην τοπική κοινωνία. Τι θα λέγατε όμως στους νεότερους που θα κληθούν στις κάλπες για να ψηφίσουν τον δήμαρχο της Ρόδου; Ποιος είναι ο Δημήτρης Κρητικός και ποιο είναι το όραμά του για το νησί μας;
Όπως πολύ σωστά είπατε, είμαι γιατρός πνευμονολόγος και από το 1990 προσφέρω τις υπηρεσίες μου στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας και στο ιδιωτικό μου ιατρείο.

Ζω μέσα στον πόνο και την ταλαιπωρία που υφίστανται οι άρρωστοί μου όχι μόνον της πόλης αλλά και των χωριών του νησιού μας με τις τεράστιες ελλείψεις, χωρίς τις απαραίτητες υποδομές που θα βελτίωναν την ποιότητα της ζωής τους, καταστάσεις που με έχουν ευαισθητοποιήσει στην απόφασή μου να υπηρετήσω αυτούς τους ανθρώπους.

Το 2006 οι δημότες μου με τίμησαν με την ψήφο τους δίνοντάς μου το 65% των ψήφων. Ως δήμαρχος Καμείρου προσπάθησα να αναβαθμίσω τα χωριά μου με γνώμονα την ισονομία και ισοπολιτεία, κάνοντας κυρίως έργα υποδομής που τόσο είχαν ανάγκη.

Κατάφερα με τη συνεργασία των συμβούλων, όχι μόνον της παράταξής μου, αλλά και της αντιπολίτευσης και κυρίως με τη συμβολή των δημοτικών υπαλλήλων, να παραδώσουμε έναν δήμο τακτοποιημένο απ’ όλες τις πλευρές.

Η τετραετία της δημαρχίας μου υπήρξε για εμένα το αυτοδιοικητικό σχολείο. Είχα την ευκαιρία να γνωρίσω το νησί μας απ άκρη σ’ άκρη, να ξενυχτίσω αντιμετωπίζοντας πυρκαγιές, να ζήσω τα προβλήματα της τοπικής αυτοδιοίκησης, αλλά και να εντοπίσω τα πλεονεκτήματά μας.

Πλεονεκτήματα που παρά τη δύσκολη συγκυρία για την πατρίδα μας, με μια ισχυρή αυτοδιοίκηση μπορούν να αναδειχθούν και να δώσουν ελπίδα στους δημότες μας. Την ελπίδα αυτήν θέλησα να αναδείξω, να εκφράσω και να μετουσιώσω σε προοπτική για έναν τόπο που όλα αυτά τα χρόνια αδικήθηκε απο πολιτικές και καταστάσεις.

Όσον αφορά τους νέους θα τους έλεγα να μείνουν πιστοί στην ιδεολογία τους, αλλά να μείνουν μακριά από κόμματα και εξαρτήσεις στην τοπική αυτοδιοίκηση. Να μείνουν μακριά απο συναισθηματισμούς κομματικούς, οικογενειακούς, κοινωνικούς ή οποιουσδήποτε άλλους. Να ψηφίσουν με αυστηρά αξιοκρατικά κριτήρια.
Εάν ο Κρητικός και οι συνεργάτες του αξίζουν και είναι ικανοί να βοηθήσουν τον τόπο, να τους ψηφίσουν. Εάν όχι, να τους στείλουν στο σπίτι τους.

Όπως επισημαίνετε συνεχώς, η αυτοδιοίκηση χρειάζεται σύνθεση δυνάμεων και συνεργασίες, και οι εκπρόσωποί της θα πρέπει να λειτουργούν χωρίς κομματικές ταμπέλες, σε μία υπερκομματική προσπάθεια. Πιστεύετε ότι η κοινωνία της Ρόδου είναι ώριμη για να δεχτεί κάτι τέτοιο και να πορευτεί με τα χαρακτηριστικά αυτά;

Η εμπειρία όλων μας από τις κομματικές ταμπέλες στην αυτοδιοίκηση είναι κακή.

Τα προβλήματα που έχουμε ως δημότες είναι κοινά, ανεξάρτητα από την κομματική μας τοποθέτηση. Όλοι αντιμετωπίζουμε τα ίδια προβλήματα με τα λύματα, με τα σκουπίδια, με τους δρόμους, με την κατάρρευση των υποδομών του νησιού. Ανεξαρτήτως κομματικής τοποθέτησης, το συμφέρον όλων των πολιτών είναι η επίλυση των προβλημάτων του νησιού και η υιοθέτηση ενός οράματος που θα φέρει τη Ρόδο εκεί που της αξίζει.

Να βγάλουμε τον καλύτερο εαυτό μας, να αφήσουμε πίσω όλα αυτά που εφήμερα μας χωρίζουν και να δούμε κατάματα την αλήθεια. Κανένας φορέας, κανένα κόμμα δεν θα κάνει τη ζωή μας καλύτερη αν εμείς οι ίδιοι δεν το επιδιώξουμε, δεν το απαιτήσουμε, δεν ασχοληθούμε ενεργά. Η επίδειξη ωριμότητας είναι μονόδρομος και όχι επιλογή.

Υπερκομματική και ανεξάρτητη
καλεί τους ψηφοφόρους
να ψηφίσουν με αξιοκρατικά κριτήρια


Η Νέα Δημοκρατία αποφάσισε να στηρίξει άλλον υποψήφιο. Δεν σας προβληματίζει μήπως κατηγορηθείτε ότι διασπάτε το κόμμα στο οποίο ανήκετε;
Δεν με απασχολεί και δεν θα μπω σ’ αυτά τα μικροκομματικά παιχνίδια. Προφανώς όλοι γνωρίζουν την κομματική μου προέλευση όπως γνωρίζουν και τη θέση μου στην τοπική αυτοδιοίκηση απο το 2006. Καθαρά υπερκομματική και ανεξάρτητη.

Άλλωστε ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε επί λέξει στις 15 Οκτωβρίου:
«Εχουμε πει ότι ως προς την αυτοδιοίκηση 1ου βαθμού οι δημότες θα πρέπει να είναι ελεύθεροι να επιλέξουν τους καλύτερους τοπικούς άρχοντες, με γνώμονα το ποιος είναι καλύτερος να αντιμετωπίσει τα τοπικά προβλήματα. Η Νέα Δημοκρατία δεν πρόκειται να δώσει χρίσματα στις αυτοδιοικητικές εκλογές 1ου βαθμού. Θα περιοριστούμε στη στήριξη την οποία έχουμε δώσει στις περιφέρειες».

Σαφέστατη και πολύ σωστή δήλωση! Τέλος λοιπόν με αυτό το θέμα.

Σέβομαι απόλυτα τον κάθε αντίπαλο, τιμώ όλους όσοι ασχολούνται με τα κοινά, θα αντιπαρατεθώ κόσμια και με επιχειρήματα κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, όπως επίσης θα συνεργαστώ εγώ και οι συνεργάτες μου απ’ όποια θέση κι αν βρεθούμε στο νέο δημοτικό συμβούλιο με γνώμονα πάντα το συμφέρον του τόπου.

Αν δεν κάνουμε λάθος έχετε επιλέξει να μην «κατεβάσετε» υποψηφίους για τα δημοτικά διαμερίσματα του νησιού. Γιατί πήρατε αυτή την απόφαση και σε τι αποσκοπεί;
Ο νόμος 4555/2018 «πρόγραμμα ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ Ι», αναφέρει ρητά ότι η εκλογή των συμβούλων των κοινοτήτων (καταργήθηκε πλέον η διάκριση μεταξύ δημοτικών και τοπικών κοινοτήτων), με μόνιμο πληθυσμό άνω των 300 κατοίκων γίνεται με χωριστή κάλπη και κατά συνδυασμούς.

Άρα το ψηφοδέλτιο του ενιαίου δήμου θα είναι διαφορετικό από αυτό της κοινότητας.

Πώς είναι λοιπόν δυνατόν εγώ και η παράταξή μου που θέλουμε να είμαστε ανεξάρτητοι και υπερκομματικοί να απαιτήσουμε και να δεσμεύσουμε τα κοινοτικά συμβούλια; Άλλωστε αφού το ψηφοδέλτιο είναι διαφορετικό ο Δημότης μπορεί να ψηφίσει διαφορετική παράταξη στην κοινότητα και διαφορετική στον Δήμο.
Γι’ αυτό τα κοινοτικά συμβούλια πρέπει να μείνουν ανεξάρτητα και υπερκομματικά και να εκμεταλλευτούν με την καλή έννοια αυτούς που θα εκλεγούν προς όφελος του χωριού τους. Είναι μεγάλο πλεονέκτημα αυτό και δεν πρέπει να το χάσουν. Εμείς πάντως θα το σεβαστούμε.

Η παράταξή σας «Ρόδος Αξιών» τι προτάσσει για το νησί; Ποιες είναι οι προτεραιότητές της και ποιες οι αναγκαιότητες που πρέπει να αντιμετωπιστούν άμεσα;
Η Ρόδος Αξιών προτάσσει ΑΞΙΕΣ! Αξίες ατομικές, συλλογικές, κοινωνικές, οικονομικές, πολιτικές.

Η Ρόδος Αξιών θέλει να ενσαρκώσει και όχι απλώς να εκπροσωπήσει αυτήν την κοινωνία. Γιατί μόνο μέσα από την πλατιά και αξιοκρατική συμμετοχή μπορεί να αλλάξει προς το καλύτερο ο τόπος μας.

Οργανώνουμε σιγά σιγά τις ομάδες εργασίας για την καταγραφή και ιεράρχηση των προβλημάτων τα οποία θα κατηγοριοποιηθούν μετά από διαβούλευση με φορείς και τοπικούς παράγοντες των κοινοτήτων του νησιού και μετά θα είμαι έτοιμος να συζητήσουμε αναλυτικά για προτεραιότητες και αναγκαιότητες.

Όμως σε γενικές γραμμές θα μπορούσα να πω ότι το κυκλοφοριακό με την αντιμετώπιση των τροχαίων ατυχημάτων, τα έργα υποδομής για τη βελτίωση της καθημερινότητας στην πόλη και στα χωριά μας, η καθαριότητα και η πολιτική προστασία, είναι για μας θέματα πρωταρχικής σημασίας και άμεσης προτεραιότητας.

Διαβάστε ακόμη

Γιάννης Παππάς: «Οι Eυρωεκλογές δεν είναι επίδειξη επαναστατικής γυμναστικής»

Νίκος Παντελής: Ο κωμικός από τη Ρόδο, είναι το πιο «φρέσκο» πρόσωπο της ελληνικής stand-up σκηνής

Αυξημένοι οι ατμοσφαιρικοί ρύποι στο κέντρο της Ρόδου το καλοκαίρι

Άφησε την Αδελαΐδα για να μεγαλώσει την οικογένειά της στη Λαχανιά

Όλγα Κεφαλογιάννη: Το 2024 θα είναι ακόμα μία εξαιρετική χρονιά για τον ελληνικό Tουρισμό

Γ. Χατζής: Πρέπει να καθίσουμε όλοι σε ένα τραπέζι και να συνθέσουμε ένα εθνικό σχέδιο υποδομών

Αντώνης Ζερβός: Ξεκίνησε ως «παιχνίδι» και κατέληξε ως στοίχημα με τον εαυτό μου

Ο ελληνικός Τουρισμός χρειάζεται εθνικό σχέδιο για να διατηρηθεί στην κορυφή, δηλώνει ο Γιάννης Ρέτσος