Διπλή συνεδρίαση σήμερα του περιφερειακού συμβουλίου

Διπλή συνεδρίαση σήμερα  του περιφερειακού συμβουλίου

Διπλή συνεδρίαση σήμερα του περιφερειακού συμβουλίου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 215 ΦΟΡΕΣ

Διπλή θα είναι η σημερινή συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου, που θα πραγματοποιηθεί στη Ρόδο, καθώς το σώμα πέρα από τα τρέχοντα ζητήματα που θα συζητήσει, θα ασχοληθεί επίσης με τον προϋπολογισμό της Περιφέρειας για το έτος 2019 και με το τεχνικό πρόγραμμα για το ίδιο έτος.

Συγκεκριμένα η πρώτη συνεδρίαση θα αφορά την έγκριση του προϋπολογισμού, αλλά και τη ψήφιση του τεχνικού προγράμματος, θέμα που θα εισηγηθεί ο πρόεδρος της οικονομικής επιτροπής αντιπεριφερειάρχης Φιλήμονας Ζαννετίδης, ενώ θα ακολουθήσει η συνεδρίαση για τη συζήτηση των υπόλοιπων θεμάτων.

Ανάμεσα σε αυτά, είναι και η λειτουργία της ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ, που αποτελεί σοβαρό θέμα για την περιοχή μας, καθώς αναμένεται το περιφερειακό συμβούλιο να στηρίξει ομόφωνα τη δομή ώστε να συνεχίσει να υπάρχει και στο μέλλον.

Επίσης το σώμα καλείται να εγκρίνει τη σύναψη Προγραμματικής Σύμβασης με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών που θα αφορά την Έρευνα για τον εντοπισμό και την αντιμετώπιση μελισσοκομικών προβλημάτων στα νησιά της Δωδεκανήσου, καθώς τα τελευταία χρόνια η μελισσοκομία διέρχεται κρίση και πολλοί μελισσοκόμοι διαμαρτύρονται ότι είτε χάνουν μελίσσια, είτε τα βλέπουν να μην αναπτύσσονται ικανοποιητικά και να μην γίνονται παραγωγικά.

Σκοπός είναι ο εντοπισμός των προβλημάτων στα μελίσσια της Δωδεκανήσου και οι τρόποι αντιμετώπισής τους.
Οι δράσεις που θα υλοποιηθούν στα πλαίσια της προγραμματικής σύμβασης είναι οι εξής:
- Δημιουργία ερωτηματολογίου και συγκέντρωση ερωτηματολογίων ανωνύμως ώστε να διαπιστωθεί το μέγεθος του προβλήματος και η κατανομή του στα Δωδεκάνησα.

- Επιτόπιες επισκέψεις από τα μέλη του Εργαστηρίου Σηροτροφίας και Μελισσοκομίας του ΓΠΑ σε μελισσοκομεία και οι δειγματοληψίες μέσα και έξω από την κυψέλη με σκοπό τη διάγνωση των προβλημάτων λόγω ασθενειών, εχθρών, δηλητηριάσεων ή άλλων αιτίων.
- Ανάλυση των δεδομένων και σύνταξη έκθεσης για την αντιμετώπιση των προβλημάτων.
- Ενημέρωση και καθοδήγηση των μελισσοκόμων ανά νησί, τόσο σε συλλογικό, όσο και σε ατομικό επίπεδο με σκοπό την επίλυση των προβλημάτων.
Για το σκοπό αυτό θα διατεθεί ποσό περίπου 25.000 ευρώ.

Διαβάστε ακόμη

Συμφωνία Δημάρχου Ρόδου και Υφυπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης για άμεση λύση στο πρόβλημα υποστελέχωσης του Κτηματολογίου

Την Παρασκευή θα συνεδριάσει η περιφερειακή επιτροπή Νοτίου Αιγαίου

Ορκίστηκαν Δημοτικοί Σύμβουλοι οι κυρίες Ματίνα Γιαννέλη και Ελπίδα Ατσίδη

Αίτημα για τις δαπάνες καρκινοπαθών που πάνε στην Αθήνα για ακτινοθεραπείες

Σε 160 ανέρχονται τα μικρά και μεγάλα νησιά της Δωδεκανήσου

Τα ερωτήματα που κατέθεσε η Λαϊκή Συσπείρωση προς συζήτηση στη Συνεδρίαση Λογοδοσίας της περιφέρειας

Ολοκλήρωση έργων αντιπλημμυρικής – αντιδιαβρωτικής προστασίας στη Ρόδο

Δράση “Explore the Aegean ΙΙ” από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου