Ημέρα Μαθηματικών στα Εκπαιδευτήρια «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ»

Την Πέμπτη 22 Νοεμβρίου τα Εκπαιδευτήρια «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ» οργάνωσαν μια ημέρα αφιερωμένη στα Μαθηματικά, με αφορμή την κήρυξη του έτους 2018 ως έτος Μαθηματικών.

Στο πλαίσιο αυτής της ημέρας, οι μαθητές του Γυμνασίου και του Λυκείου είχαν την ευκαιρία να… ταξιδέψουν στον κόσμο των Μαθηματικών μέσα από δράσεις, τις οποίες παρουσίασαν οι ίδιοι οι μαθητές στους συμμαθητές τους. Οι μαθητές έδωσαν μια διαφορετική διάσταση στη γνωστή ακαδημαϊκή προσέγγιση των Μαθηματικών, καθώς το περιεχόμενο των δραστηριοτήτων συνέδεσε τα Μαθηματικά με τέχνες, όπως η μουσική, ο χορός, ο κινηματογράφος, η λογοτεχνία, με επιστήμες, όπως η βιολογία, η ιατρική, η ιστορία, η φιλολογία, αλλά και με την καθημερινή ζωή.

Μια ιδιαίτερα διασκεδαστική πινελιά στην ημέρα αυτή προσέδωσε ένα πλήθος δημιουργικών παιχνιδιών, όπως γρίφοι και πολυδιάστατα puzzle. Καθεμιά από αυτές τις ξεχωριστές δραστηριότητες αποτελούσε μια «Μαθηματικοχώρα»! Οι μαθητές κλήθηκαν να ταξιδέψουν σε έξι (6) «Μαθηματικοχώρες» της επιλογής τους, από τις δώδεκα (12) που διατίθεντο, συμπληρώνοντας έτσι τις απαιτούμενες σφραγίδες στα «μαθηματικά διαβατήριά» τους.

Προσκεκλημένοι σε αυτό το ιδιαίτερο μαθηματικό φεστιβάλ ήταν οι μαθητές της Στ΄ δημοτικού του σχολείου, οι οποίοι συμμετείχαν σε δραστηριότητες ανάλογες των δυνατοτήτων τους.

Το εστιατόριο «Rest Point» των Εκπαιδευτηρίων προσέφερε εδέσματα, τα οποία προσέδωσαν ιδιαίτερα γευστικό και «γεωμετρικό» ενδιαφέρον στην ημέρα.

Σε  αυτήν την τόσο ξεχωριστή μαθηματική ημέρα, ενεργό ρόλο κατείχε ο Συντονιστής Εκπαιδευτικού Έργου ΠΕ 03 - Μαθηματικών του 2ου ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Νοτίου Αιγαίου με έδρα τη Ρόδο, Δρ. Ιωάννης Καραγιάννης, ο οποίος παρουσίασε στους μαθητές το μαθηματικό έργο του Ίππαρχου του Ρόδιου καθώς και τον τρόπο κατασκευής και χρήσης του  «τετράντα». Επίσης, αξίζει να σημειωθεί πως το «παρών» στην εκδήλωση έδωσε και η κ. Μάντα Φατσέα, Σχολική Σύμβουλος Φυσικής Αγωγής Α/Βάθμιας και Β/Βάθμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου.