Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου σε όλες τις σημαντικές εκθέσεις τουρισμού το 2019!

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο της αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού κ. Μαριέτας Παπαβασιλείου, αναφέρει τα εξής:

Στο πλαίσιο των ολοκληρωμένων δράσεων τουριστικής προβολής και προώθησης, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου πρόκειται να πάρει μέρος σε όλες τις σημαντικές εκθέσεις τουρισμού που θα πραγματοποιηθούν στο εξωτερικό και στην Ελλάδα το 2019.

Με στόχο πάντα την ενίσχυση της θέσης του Νοτίου Αιγαίου στην τουριστική βιομηχανία, την καθιέρωση ενός διακριτού, ελκυστικού, αυθεντικού τουριστικού προϊόντος και την ανάδειξη της ιδιαίτερης ταυτότητας του κάθε προορισμού ξεχωριστά, η Περιφέρεια Νοτίου συμμετέχει σε όλα τα μεγάλα τουριστικά «ραντεβού» με όρους πρωταθλητισμού.

Στα περίπτερα της ΠΝΑι φιλοξενούνται δωρεάν οι νησιωτικοί δήμοι. Καλούνται παράλληλα οι επιχειρηματίες του τουρισμού να πλαισιώσουν τα περίπτερα και να κάνουν εκεί τις επαγγελματικές τους επαφές, ώστε να υπάρχει η μεγαλύτερη δυνατή εκπροσώπηση.

Η αντιπεριφερειάρχης τουρισμού, αθλητισμού & πολιτισμού Μαριέτα Παπαβασιλείου αναφέρει: «Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου έχει καταφέρει με μοντέρνας αισθητικής περίπτερα, τα οποία αναδεικνύουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το νησιωτικό στοιχείο, να αφήνει δυνατό το στίγμα της στις τουριστικές εκθέσεις στις οποίες παίρνει μέρος.

Η τουριστική προώθηση δεν έχει εποχικό χαρακτήρα. Εργαζόμαστε συστηματικά και στοχευμένα 365 μέρες το χρόνο για να προβάλουμε τις ξεχωριστές εμπειρίες που προσφέρουν τα νησιά, εφαρμόζοντας ένα συγκροτημένο στρατηγικό σχεδιασμό. Οι τουριστικές εκθέσεις που συγκεντρώνουν τα βλέμματα της παγκόσμιας τουριστικής βιομηχανίας, αποτελούν τους πλέον κατάλληλους χώρους για δικτύωση και προβολή.

Σε αυτή μας την προσπάθεια να αναδείξουμε τον πολύπλευρο χαρακτήρα του τουριστικού μας προϊόντος και τις ανεξάντλητες δυνατότητες που προσφέρει το Νότιο Αιγαίο, θα χαρούμε να έχουμε δίπλα μας τους επιχειρηματίες του τουρισμού απ’ όλα μας τα νησιά. Οι επιχειρήσεις διαμορφώνουν σε μεγάλο βαθμό το τουριστικό προϊόν και μέσα από την κοινή προσπάθεια, είμαι βέβαιη ότι μπορούμε να πετύχουμε πολλά».

*Ο προγραμματισμός για τη συμμετοχή της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου σε τουριστικές εκθέσεις και σε roadshows/workshops στην Ελλάδα και στο εξωτερικό κατά το έτος 2019, έχει ως ακολούθως:

Χώρα Πόλη Έκθεση
Ολλανδία Ουτρέχτη Vakantiebeurs 2019
Φινλανδία Ελσίνκι Matka 2019
Γερμανία Ντίσελντορφ Boot
ΗΠΑ Νέα Υόρκη NYTTS
Βέλγιο Βρυξέλλες Salon Des Vacances
Ιταλία Μιλάνο BIT
Ισραήλ Τελ Αβίβ IMTM
Σουηδία Στοκχόλμη World Panorama Festival
Σερβία Βελιγράδι IFT
Γερμανία Βερολίνο ITB 2019
Ρωσία  Μόσχα MITT 2019
Γαλλία Παρίσι Salon Mondial Du Tourisme
ΗΠΑ Μαϊάμι Seatrade Cruise Global
Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα Ντουμπάι Arabial Travel Market
Βραζιλία Σάο Πάολο ILTM Latin America
Ελλάδα  Αθήνα Greek Travel Show
Γερμανία Ντίσελντορφ Tour Natur
Ηνωμένο Βασίλειο Λονδίνο WTM 2019
Ελλάδα  Θεσσαλονίκη Philoxenia
Ελλάδα  Αθήνα Ergo Marathon Expo
Ελλάδα  Αθήνα Athens International Tourism Expo
Πολωνία Βαρσοβία Grecka Panorama