Στο πλευρό των εργαζομένων της ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ και το Εργατικό Κέντρο Ρόδου

Στο πλευρό των εργαζομένων της ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ και το Εργατικό Κέντρο Ρόδου

Στο πλευρό των εργαζομένων της ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ και το Εργατικό Κέντρο Ρόδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 234 ΦΟΡΕΣ

Την αναγκαιότητα παράτασης της λειτουργίας της ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ για τα επόμενα 20 χρόνια, επισημαίνει σε επιστολή που έστειλε στους υπουργούς Εσωτερικών και ναυτιλίας το Εργατικό Κέντρο Ρόδου (ΕΚΡ).

Συγκεκριμένα ενόψει της συνάντησης που θα πραγματοποιηθεί την επόμενη εβδομάδα στην Αθήνα για το θέμα, η διοίκηση του ΕΚΡ ζητά τη συμβολή τους ώστε να μη διακοπεί το σημαντικό έργο που επιτελεί στο νησί η εταιρία.

Η επιστολή που στάλθηκε στους κ.κ. Αλέξη Χαρίτση και Νεκτάριο Σαντορινιό αναφέρει τα εξής:

«Κύριοι,
Στην Περιοχή μας λειτουργεί εδώ και 15 χρόνια η Εταιρία Πρόληψης Φυσικών Καταστροφών & Προστασίας του Περιβάλλοντος (ΕΤΑΙ.ΠΡΟ.ΦΥ.ΚΑ), η οποία συστήθηκε από τους φορείς της Τ.Α Δωδεκανήσου μετά τις μεγάλες πυρκαγιές, που έπληξαν το νησί, με σκοπό να συνδράμει και να στηρίξει το έργο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Όλα αυτά τα χρόνια αναγνωρίστηκε απ’ όλους τους κρατικούς φορείς αλλά και από την κοινωνία της Δωδ/σου η ανάγκη λειτουργίας της και η προσφορά της. Αναγνωρίστηκε επίσης η προσφορά των εργαζομένων σ’ αυτήν, τόσο στην προστασία του περιβάλλοντος (δασοπυρόσβεση) όσο και στη συμβολή τους στην αποκατάστασή του, στις περιπτώσεις που αυτό έχει πληγεί (φωτιές, πλημμύρες, πολιτική προστασία κλπ).

Ακόμα αναγνωρίστηκε ότι οι εργαζόμενοι στην εταιρία διακρίνονται από επαγγελματισμό και διάθεση να προσφέρουν σ’ αυτό που λέγεται προστασία, τόσο του φυσικού περιβάλλοντος όσο και των κατοίκων της περιοχής, σε περιπτώσεις φυσικών καταστροφών.

Λόγω της μεγάλης ξηρασίας, που παρατηρείται τους θερινούς μήνες στα νησιά μας, γεγονός το οποίο αυξάνει την επικινδυνότητα πυρκαγιάς και την ανάγκη ανεφοδιασμού με νερό των δεξαμενών των χωριών της Ρόδου, η ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ προσέφερε όλα αυτά τα χρόνια τα μέγιστα για την πυρόσβεση, την υδροδότηση και την προστασία του νησιού.Η εταιρία πρέπει να συνεχίσει να λειτουργεί, όχι μόνο γιατί πρέπει να εργαστούν, όσοι απασχολούνται σ’ αυτήν, αλλά και γιατί πρέπει να προστατευθεί το φυσικό περιβάλλον.

Θέλουμε να τονίσουμε επίσης ότι οι εργαζόμενοι, ενώ απασχολούνται εποχικά μόνο τους θερινούς μήνες, είναι μάχιμοι και τη χειμερινή περίοδο, κατά την οποία, προσφέρουν εθελοντικά την εργασία τους στην πρόληψη και καταστολή φυσικών καταστροφών, αλλά και σε άλλες παρεμβάσεις που γίνονται σε ολόκληρο το νησί (καθαρισμοί, κλαδέματα κλπ).

Κατόπιν τούτων παρακαλούμε να προχωρήσετε στις απαραίτητες ενέργειες, ώστε να ανανεωθεί η διάρκεια του ισχύοντος καταστατικού της δομής αυτής, το οποίο λήγει στο τέλος του 2018 και το οποίο τηρήθηκε για 15 συναπτά έτη και να παραταθεί η λειτουργία της για τα επόμενα 20 χρόνια.

Η Διοίκηση του Ε.Κ.Ρ στηρίζει τις θέσεις του Σωματείου Εργαζομένων της ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ για παράταση της λειτουργίας της και θα συνεχίσει να αγωνίζεται, για να αποκτήσει η λειτουργία της εταιρίας μονιμότερα χαρακτηριστικά και να αποτελέσει την ασπίδα προστασίας του νησιού μας, τόσο για τη διαφύλαξη του φυσικού περιβάλλοντος όσο και των κατοίκων του από φυσικές ή άλλες καταστροφές.

ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Σάββας Χατζησάββας
Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ Νίκος Τριπολίτης»

Διαβάστε ακόμη

Αποτελέσματα 14ου διαγωνισμού φωτογραφίας της Dodekanisos Seaways

Αρκετές δωρεές τροφίμων για το συσσίτιο του δήμου

Ποιοι ορίστηκαν ένορκοι στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Δωδεκανήσου

Καθορίστηκε το πλαίσιο αποχής των δικηγόρων

Μέχρι τις 31 Μαΐου θα πρέπει να θεραπευτούν οι παραβάσεις των καταστημάτων

Σήμερα θα παραδοθούν αντιπλημμυρικά έργα 500.000 ευρώ

Δήμαρχος Ρόδου: Η παράταξη της μειοψηφίας αδυνατεί να αποδεχθεί το αποτέλεσμα των εκλογών

Αντ. Καμπουράκης: Απολύτως Διαφορετικοί! Ακραία Διαφορετικοί δε, όταν πρόκειται για Ήθος και Νομιμότητα!