Τεράστια τα προβλήματα  του 1ου και Εσπερινού ΕΠΑΛ

Την άμεση παρέμβαση των τοπικών μας φορέων για την αντιμετώπιση των προβλημάτων του σχολείου τους ζητούν τα μέλη του μαθητικού συμβουλίου του Εσπερινού ΕΠΑΛ Ρόδου.

Στην αναφορά τους επισημαίνουν:
“Το σχολικό μας συγκρότημα εξυπηρετεί μαθητές και μαθήτριες του 1ου ΕΠΑΛ, του Εσπ. ΕΠΑΛ και του ΕΠΑΛ Αρχαγγέλου, οι οποίοι παρακολουθούν τα μαθήματά τους στις αίθουσες διδασκαλίας και στα εργαστήρια του 1ου Εργαστηριακού Κέντρου.

Ως Μαθητικό Συμβούλιο του Εσπ. ΕΠΑΛ Ρόδου και σε συντονισμό με το αντίστοιχο του 1ου ΕΠΑΛ, είχαμε αναδείξει την ανάγκη για άμεσες παρεμβάσεις και συντήρηση στις κτηριακές υποδομές του σχολικού μας συγκροτήματος.

Οι πρόσφατες βροχοπτώσεις απέδειξαν στα μάτια των συμμαθητών μας τη γύμνια και την αδιαφορία των τοπικών φορέων, που έχουν υπό την αρμοδιότητά τους τη συντήρηση των σχολικών μονάδων της περιοχής μας.

Οι συμμαθητές μας αναγκάστηκαν χτες να εγκαταλείψουν άρον-άρον το Εργαστήριο της Μηχανολογίας, αφού πλημμύρησε.

Ηλεκτροπληξία, φθορές λόγω υγρασίας στην πλάκα οροφής, οξείδωση και βραχυκύκλωμα λόγω υγρασίας σε εργαλειομηχανές και συσκευές ηλεκτροσυγκόλλησης, είναι μερικοί από τους κινδύνους που μπορεί να κοστίσουν τον τραυματισμό ή και τον θάνατο κάποιου μαθητή!

Είναι γεγονός ότι πριν από κάποιες εβδομάδες, ο εργολάβος μόνωσε την ταράτσα του Εργαστηρίου Εργαλειομηχανών, αφήνοντας χωρίς μόνωση την ταράτσα του άλλου και νυν πλημμυρισμένου Εργαστηρίου, αφού το κονδύλι είχε εξαντληθεί!!!

Καλούμε τη δημοτική αρχή Ρόδου, άμεσα να στείλει τα συνεργεία της Δ/νσης Τεχνικών Έργων και Υποδομών, ώστε χωρίς καθυστέρηση να προχωρήσουν σε εργασίες μόνωσης και αποκατάστασης όλων των φθορών που έχει υποστεί το Εργαστήριο Μηχανολογίας.

Επίσης, ζητάμε από τη Δνση Τεχνικών Έργων και Υποδομών να αποστείλει μηχανικούς, ώστε να ελεγχθούν όλες οι εγκαταστάσεις του σχολικού μας συγκροτήματος, αφού παρουσιάζεται και σε άλλες αίθουσες εισροή υδάτων. Επειδή, οι συμμαθητές μας θα χάσουν αρκετές διδακτικές-εργαστηριακές ώρες, με αποτέλεσμα να έχουν προβλήματα ακόμα και στη διδακτέα ύλη για τις πανελλαδικές εξετάσεις, θεωρούμε ότι είναι επιτακτική η παρέμβαση των φορέων του Υπουργείου Παιδείας και των Εισαγγελικών Αρχών, ώστε να επιβλέψουν την άμεση αποκατάσταση.

Αναμένουμε τις ενέργειές σας.
Εκ του Μαθητικού Συμβουλίου”