Τι επίγευση άφησε το πρώτο Escaping South Festival στη δημιουργό του Μαρίζα Σβυριάδη;

Τι επίγευση άφησε το πρώτο Escaping South Festival στη δημιουργό του Μαρίζα Σβυριάδη;

Τι επίγευση άφησε το πρώτο Escaping South Festival στη δημιουργό του Μαρίζα Σβυριάδη;

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 547 ΦΟΡΕΣ

Η ψυχή του πρωτοπόρου boutique resort «Lindian Village» μας μιλά για την πρόσφατη πρώτη διοργάνωση του φεστιβάλ που αναζητά τις συγγένειες κάθε είδους ανάμεσα στις νότιες περιοχές αυτού του κόσμου, φιλοδοξώντας να καθιερωθεί σε ετήσιο πολιτιστικό ραντεβού, αλλά και τη νωχελική ομορφιά της Νότιας Ρόδου.

Πώς γεννήθηκε η ιδέα για το φεστιβάλ;
Όταν ανοίξαμε το ξενοδοχείο συνειδοποιήσαμε ότι ο Νότος της Ρόδου είχε τελείως δικό του χρώμα και ρυθμούς. Συγκρίνοντας τις ιδιαιτερότητες της περιοχής με αλλά νότια σημεία του πλανήτη βρήκαμε πάρα πολλές ομοιότητες στην καθημερινή ζωή των κατοίκων και στον τρόπο που αυτή εκφράζεται μέσα από τις συνήθειες, τις τέχνες, τη μουσική, τις γεύσεις.

Η Ρόδος είναι σταυροδρόμι πολιτισμών κι η Νότια Ρόδος σημείο συνάντησης, οπότε ποιος χώρος είναι πιο κατάλληλος για να επικοινωνηθεί αυτό από ένα ξενοδοχείο; Τι επίγευση σας άφησε η πρώτη διοργάνωση;
Μια επίγευση... Νότου! Αυτή η γεύση που σου αφήνει το ταξίδι σου στη Νότια Ρόδο, τη Νότια Ιταλία ή τη Νότια Γαλλία! Γεύση από τα φαγητά, τα ποτά, τη φύση, τις μουσικές, τους πίνακες ζωγραφικής, το χορό. Και όλα αυτά όντας μέλος μιας μεγάλης παρέας ανθρώπων που ήρθαν από όλο τον κόσμο!

Ποιες στιγμές του ξεχωρίσατε;
Νομίζω την προβολή του ιταλικού φιλμ «Manuel». Είχα πάρα πολύ άγχος γιατί ήταν πολύ ιδιαίτερο έργο και μέσα στην αίθουσα υπήρχε ένα πολύ ετερόκλητο κοινό. Το θέμα αφορούσε τους δεσμούς της οικογένειας που αν μη τι άλλο χαρακτηρίζει σε πολύ μεγάλο βαθμό τους κατοίκους των νότων. Το κοινό αντέδρασε ακριβώς έτσι, με ενθουσιασμό! Είχαμε πετύχει το σκοπό μας κι ήταν μια πολύ ευχάριστη έκπληξη.
Ποιες οι φιλοδοξίες σε σχέση με το μέλλον; Ετοιμάζετε ήδη τη συνέχεια;
Να καθιερωθεί το φεστιβάλ σε ετήσια βάση και να λειτουργήσει σαν πόλος έλξης ενός διαφορετικού πιο «ανήσυχου» κοινού. Ναι, είμαστε στη φάση της διερεύνησης νότων...


Μιλήστε μας για τη νότια Ρόδο. Είναι όντως άλλος κόσμος σε σχέση με το υπόλοιπο νησί;
Η νότια Ρόδος έχει μια υπέροχη και νωχελική ομορφιά. Ζεστό κλίμα, φοβερά νερά, υπέροχη φύση, παραδοσιακά χωριά και δικούς της ρυθμούς. Ένα κοινό πιο καλλιτεχνικό την προτιμά και οι ντόπιοι είναι τρομεροί!

Η νότια Ρόδος βρίσκεται στο επίκεντρο μεγάλων επενδύσεων. Πώς διαμορφώνεται το τοπίο;
Η νότια Ρόδος βρίσκεται σε πολύ γρήγορη ανάπτυξη αυτή τη στιγμή. Η ανάγκη για νέες μονάδες λόγω της ολοένα αυξανόμενης ζήτησης έδωσε την ώθηση στις επενδύσεις. Υπερσύγχρονες πολυτελείς ξενοδοχειακές μονάδες ανοίγουν τις πύλες τους έτοιμες να υποδεχτούν τον κόσμο που ανακαλύπτει την «άλλη Ρόδο».

Το Lindian ήταν από τα νέας γενιάς resorts της Ρόδου. Πώς άλλαξε ο τουρισμός με τα χρόνια και πώς επανατοποθετείται το ξενοδοχείο στο νέο τουριστικό τοπίο;
Το Lindian Village ήταν, είναι και θα παραμείνει ένα ξενοδοχείο-προορισμός. Πρώτοι εγκατασταθήκαμε στο νότο όταν αντιληφθήκαμε την υπέροχη δυναμική του, σήμερα είμαστε περήφανοι που η επιλογή μας δικαιώθηκε και φυσικά θα συνεχίσουμε να καινοτομούμε!

Τι θα αλλάζατε και τι όχι στη Ρόδο;
Αν μπορούσα να αλλάξω κάτι, θα ήθελα λίγο περισσότερη ποιότητα στο τοπίο της Παλιάς Πόλης και της Λίνδου. Είναι δύο πανέμορφα μέρη που αντιμετωπίζονται σαν παζάρια, κι είναι κρίμα που δεν μπορεί να επιβληθεί κάποια, έστω σχετική, τήρηση ενός ενιαίου ύφους. Κατά τα λοιπά, η Ρόδος είναι πανέμορφη, ελάτε!

Διαβάστε ακόμη

Tus Airways: Nέα σύνδεση Λάρνακα - Ρόδος

Μαζική απόβαση των Ισραηλινών στη Ρόδο για το εβραϊκό Πάσχα

Aρχές Μαΐου θα έχουν ανοίξει όλα τα ξενοδοχεία της Ρόδου

Τούρκοι τουρίστες... «κατέλαβαν» τα ελληνικά νησιά

110 πτήσεις τσάρτερ το Σαββατοκύριακο 20-21 Απριλίου στο αεροδρόμιο της Ρόδου

Χιλιάδες Τούρκοι τουρίστες στη Ρόδο

Ασπρονήσια: Οι εξωτικές νησίδες του Ανατολικού Αιγαίου στα ανατολικά των Λειψών που μαγεύουν τους επισκέπτες

TUI: Με νέα πρωτοβουλία υποστηρίζει 500 Έλληνες παραγωγούς σε Ρόδο και Κρήτη