«Οργώνει» το αεροδρόμιό της Ρόδου η Fraport

«Οργώνει» το αεροδρόμιό της Ρόδου η Fraport

«Οργώνει» το αεροδρόμιό της Ρόδου η Fraport

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 4466 ΦΟΡΕΣ

Σε πλήρη εξέλιξη τα προγραμματισμένα έργα

Σε εξέλιξη βρίσκονται τα έργα αναβάθμισης στο αεροδρόμιο της Ρόδου, που περιλαμβάνουν εκτεταμένες εργασίες στον εξωτερικό χώρο του κυρίως κτιρίου και το χώρο στάθμευσης των αεροσκαφών.

Τα σημεία αυτά έχουν μετατραπεί σε εργοτάξια, με σκοπό να υλοποιηθούν προγραμματισμένα έργα που αφορούν την αναβάθμιση της λειτουργίας του «Διαγόρας» από την εταιρία Fraport-Greece στην οποία ως γνωστόν έχει παραχωρηθεί.

Τα έργα που εκτελούνται αυτό το διάστημα στο αεροδρόμιο υλοποιούνται από την Intrakat και θα συνεχιστούν μέχρι την έναρξη της τουριστικής περιόδου.

Μπουλντόζες, εκσκαφείς, φορτηγά και μπετονιέρες πραγματοποιούν εργασίες τόσο στην πίστα για την ανακατασκευή του χώρου στάθμευσης των αεροσκαφών, όσο και στους χώρους που στάθμευσαν τα τουριστικά λεωφορεία, έξω από το κυρίως κτίριο.

Μάλιστα για τις ανάγκες διέλευσης των οχημάτων στην πίστα δημιουργήθηκε είσοδος-έξοδος στην περίφραξη, που βρίσκεται στον περιμετρικό δρόμο της κοινότητας Παραδεισίου, ενώ ο χώρος των εργασιών απομονώθηκε από το υπόλοιπο τμήμα του χώρου στάθμευσης των αεροπλάνων για λόγους ασφαλείας.


Σε ό,τι αφορά την άσφαλτο και τις τσιμεντοστρώσεις στο πάρκινγκ των πούλμαν, αυτά έχουν ξηλωθεί ώστε να γίνει μία ολική επέμβαση στο χώρο με την παράλληλη αναδιάρθρωση της κυκλοφορίας των οχημάτων και φυσικά της στάθμευσης των τουριστικών λεωφορείων και οχημάτων εξυπηρέτησης τουριστών και επισκεπτών.

Σκοπός των αλλαγών που θα προκύψουν είναι να μη δημιουργείται πλέον το κυκλοφοριακό κομφούζιο που παρατηρείται στο «Διαγόρας» και προκαλεί ένταση, εκνευρισμό, προβλήματα αλλά και δυσφήμιση στη Ρόδο, θέτοντας παράλληλα σε κίνδυνο την ανθρώπινη ζωή.

Ο χώρος της στάθμευσης θα μεγαλώσει, τα τετραγωνικά του θα αυξηθούν, θα γίνουν διαγραμμίσεις, θα τοποθετηθεί φωτισμός, και θα δημιουργηθούν συγκεκριμένες θέσεις για τα οχήματα, όπως αρμόζει σε ένα διεθνές αεροδρόμιο.

Διαβάστε ακόμη

Ρόδος: O όμιλος αστρονομίας «Βενετοκλείου» 1ου ΓΕΛ Ρόδου στο Austin Texas για την ολική εκλειψη ηλίου

Εντεταλμένος Θεμάτων Διακυβέρνησης Φορέων Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων ο γενικός διευθυντής του ΦοΔΣΑ Νοτίου Αιγαίου

Συμπαραστάτη του Πολίτη θα εκλέξει το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου

Στ. Κασσελάκης: Θα επισκεφθεί 26 νησιά του Αιγαίου σε 9 μέρες

Πολλές οι «παρθένες» παραλίες στα Δωδεκάνησα που εντάσσονται στις... απάτητες

Ολοκληρώθηκαν τα αντιπλημμυρικά έργα που χρηματοδότησε η Eurobank

Συλλυπητήρια δήλωση του Γιάννη Παππά για την απώλεια του Κώστα Κωτικώστα

Αλ. Κολιάδης: Ας μην μας κουνάνε το δάχτυλο και ας μην επικαλούνται τη Δημοκρατία αυτοί που έξι μήνες τώρα αρνούνται να αποδεχτούν τη λαϊκή ετυμηγορία