Τα παιδιά ενώνονται για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

Το Διεθνές Κέντρο Συγγραφέων και Μεταφραστών Ρόδου – ΔΟΠΑΡ του Δήμου Ρόδου τίμησε την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία με μια δράση γεμάτη συναισθήματα και παιδικές παρουσίες.

Μαθητές και μαθήτριες  του Δημοτικού Σχολείου Ψίνθου υπό την καθοδήγηση της εκπαιδευτικού Ειδικής Αγωγής κ. Νάντιας Σαρρή, παρουσίασαν χρησιμοποιώντας  νοηματική γλώσσα το κείμενό της «Παιδιά Φαντάσματα», ένα κείμενο αφιερωμένο στα παιδιά με αναπηρία που βρίσκονται γύρω μας και η άγνοια μας ωθεί να τα παραγκωνίζουμε. Το τραγούδι της ιστορίας και η μουσική επένδυση της δράσης έγινε από τον Λεωνίδα Σακελλαρίδη.

Μέσα από βιωματικές δράσεις, παιχνίδια αλλά και συζήτηση, οι μαθητές και οι μαθήτριες του Δημοτικού Σχολείου Ψίνθου, της Γ’ και Δ’ τάξης του 7ου Δημοτικού Σχολείου Ρόδου και τα τμήματα Γ1 και Γ2 του 12ου Δημοτικού Σχολείου Ρόδου γνωρίστηκαν μεταξύ τους, συνεργάστηκαν και διασκέδασαν στέλνοντας το μήνυμα «Είμαστε ΟΛΟΙ κομμάτια του ΙΔΙΟΥ πάζλ» τονίζοντας έτσι ότι είμαστε όλοι μοναδικοί, ξεχωριστοί, διαφορετικοί και άρα, ίσοι!

Η δράση ολοκληρώθηκε με το στολισμό του Δέντρου των Ευχών όπου κάθε παιδί  τοποθέτησε το δικό του μήνυμα για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία.

Την εκδήλωση αποτύπωσε με τον φακό του ο κ. John Markantonis.