Με 22 ομάδες το Rhodes Tour

Με γοργούς ρυθμούς κυλούν οι διαδικασίες, όπως πρέπει, για τη φιλοξενία και το 2019 στη Ρόδο κορυφαίων αγώνων ποδηλασίας, στο πλαίσιο του Rhodes Tour από τον Ροδήλιο σε συνεργασία με την Sports Tours Hellas και τη στήριξη από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, τον Δήμο Ρόδου και το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου.

Με γνώμονα τις επιτυχημένες δύο προηγούμενες διοργανώσεις, όσοι εμπλέκονται μ’ αυτές θα κάνουν το καλύτερο δυνατό για να παραμείνει το νησί μας στην elite της παγκόσμιας ποδηλασίας.

Αν και οι διοργανωτές είχαν σκοπό το 2019 να διεξαχθούν οι αγώνες με είκοσι συνολικά ομάδες, αυτές τελικώς θα είναι είκοσι δύο λόγω του μεγάλου ενδιαφέροντος από το εξωτερικό.

Έτσι, εκτός απ’ αυτές από Ευρώπη, ΗΠΑ, Καναδά και Νότιο Αφρική, ο Ροδήλιος και ο Αίολος από την Αθήνα θ’ αγωνιστούν στο Rhodes Tour το 2019. Πέρσι μάλιστα, μαζί με τον διοργανωτή Ροδήλιο, ο Θράκας Ιππέας από την Κομοτηνή εκπροσώπησε την ελληνική ποδηλασία στους αγώνες αυτούς.

Συνολικά λοιπόν στους αγώνες θα συμμετάσχουν 154 ποδηλάτες από επαγγελματικές ομάδες συν εκείνοι των δύο ελληνικών, όμως στο νησί μας δεν θα βρεθούν μόνον αυτοί.

Οι ομάδες θα ταξιδέψουν με πολύ περισσότερους εκπροσώπους, κάποιοι από τους οποίους θα βγάλουν και κομμάτι της προετοιμασίας τους στο νησί μέσα από διαδρομές σε περιοχές σπάνιου φυσικού κάλλους και σε μια εποχή πραγματικά ιδανική.

Κι αυτό γιατί το διεθνές Γκραν Πρι θα διεξαχθεί στις 3 Μαρτίου και ο Γύρος Ρόδου σε τρία ΕΤΑΠ από τις 8 έως και τις 10 του συγκεκριμένου μήνα. Βάσει των παραπάνω λοιπόν, ο στόχος της τοπικής αυτοδιοίκησης σε συνεργασία με φορείς και συλλόγους για επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου γίνεται πραγματικότητα.

Μάλιστα, μπορεί κάποιος να υπολογίσει εκτός από τους συμμετέχοντες αθλητές, πόσο μεγάλες θα είναι οι αποστολές προσθέτοντας εκείνους που θα ταξιδέψουν για προετοιμασία, τους προπονητές, τους συνοδούς και τους τεχνικούς κάθε αποστολής. Εκατοντάδες άνθρωποι της ποδηλασίας, αναγνωρισμένοι μέσα από την παρουσία τους σε κορυφαίους αγώνες σ’ όλο τον πλανήτη, θα βρεθούν στη Ρόδο και θα τη διαφημίσουν ώστε να συνεχίσει να φιλοξενεί παρόμοιους αγώνες επιπέδου και τα επόμενα χρόνια.

Ο ρόλος του Ροδήλιου στους αγώνες

Και πέρσι το σύνολο των ποδηλατών που συμμετείχαν ήταν 154, ενώ ο Ροδήλιος για τις ανάγκες του αγώνα αυτού και μόνο, παρήγγειλε ένα κοντέινερ με κάγκελα, τα οποία αν τοποθετηθούν το ένα δίπλα στ’ άλλο φτάνουν σε μια απόσταση 2χλμ., προκειμένου να παρέχουν ασφάλεια. Σκοπός των διοργανωτών είναι ν’ αναδειχθεί όχι μόνο η πόλη της Ρόδου απ’ όπου θα δοθούν όλες οι εκκινήσεις, αλλά και οι περιοχές με φυσικό κάλλος στο νησί όπως και άλλα χωριά.

Χαρακτηριστικό είναι πως πέρσι, όπως και φέτος, δύο τερματισμοί θα γίνουν σε Κοσκινού και Μαριτσά ώστε οι κάτοικοί τους να πάρουν μια… γεύση από πραγματικά διεθνείς αγώνες επιπέδου και τα παιδιά το ερέθισμα να πάνε κοντά στην ποδηλασία, η οποία είναι ενταγμένα ήδη σε σύλλογο, να παραμείνουν σ’ αυτόν.

Με την πρωτοβουλία του Ροδήλιου, στο νησί αναβιώνουν στιγμές από το κοντινό παρελθόν και δίνεται η ευκαιρία να το επισκεφτούν όχι μόνο οι ποδηλάτες αλλά και συνοδοί με τις οικογένειές τους, κάνοντας πράξη την κάθε κίνηση επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου.

Ούτως ή άλλως σημαντικό είναι και το αναπτυξιακό έργο του συλλόγου, πέραν από τη διοργάνωση των αγώνων αυτών, αλλά και οι προσπάθειές του κάθε χρόνο για όσο γίνεται περισσότερα διασυλλογικά πρωταθλήματα στην πίστα αλλά και στο δρόμο.

Παραμένουν ίδιες οι διαδρομές των αγώνων

Όπως μας ενημέρωσαν οι διοργανωτές, οι διαδρομές των αγώνων θα είναι οι ίδιες με τις προηγούμενες διοργανώσεις, αφού τις γνωρίζουν καλά οι ποδηλάτες και έμειναν απολύτως ευχαριστημένοι από τις συμμετοχές τους.

Αυτές λοιπόν έχουν ως εξής:

Διεθνές Γκραν Πρι

Εκκίνηση από Ρόδο με κατεύθυνση προς τη Ρόδου-Καλλιθέας-Φαληράκι κι από ‘κει έξοδος στη Ρόδου-Λίνδου προς Αφάντου-Αρχάγγελο-Χαράκι-Κάλαθο-Λίνδο-Πεύκους-Λάρδο-Κιοτάρι-Γεννάδι-Λαχανιά-Κατταβιά-Απολακκιά-Μονόλιθο-Σιάννα-Κρητηνία-Κάμειρο Σκάλα-Μανδρικό-Καλαβάρδα-Φάνες-Θεολόγο-Ιαλυσό και τερματισμό πάλι στη Ρόδο, απόστασης 195χλμ.

Διεθνής Γύρος Ρόδου

1ο ΕΤΑΠ

Ρόδος-Νέα Μαρίνα-προς Ρόδου-Καλλιθέας-Φαληράκι- προς Ρόδου-Λίνδου-Κολύμπια-Αρχίπολη-Ελεούσα-Απόλλωνα-Έμπωνα-Κρητηνία-Πεταλούδες-Μανδρικό-Καλαβάρδα-Φάνες-Σορωνή-Καλαμώνας-Δαματριά-Μαριτσά και μετά από δύο στροφές εκεί, τερματισμός στο χωριό. Απόσταση 150χλμ.

2ο ΕΤΑΠ

Εκκίνηση από Ρόδο-προς Κρεμαστή-Ψίνθο-Αρχίπολη-Ελεούσα-Διμυλιά-Προφήτη Ηλία-Λάερμα-Λίνδο-Ρόδου-Λίνδου προς Φαληράκι κι από Paradise τερματισμός στα Κοσκινού. Απόσταση 161χλμ.

3ο ΕΤΑΠ

Εκκίνηση από Ρόδο προς Ρόδου-Καλλιθέας-Φαληράκι, παραλιακά-έξοδος προς Ρόδου-Λίνδου-Γεννάδι-Άγιος Ισίδωρος-Έμπωνα-Κρητηνία-Κάμειρος και τερματισμός στη Ρόδο. Απόσταση 157,5χλμ.