Στην Κάλυμνο σήμερα ο Πρωθυπουργός

Τα εγκαίνια της νέας Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού, στην οποία σε πρώτη φάση θα φοιτούν πλοίαρχοι, θα πραγματοποιηθούν σήμερα Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου στις 11:30 το πρωί στη χώρα Καλύμνου, παρουσία του Πρωθυπουργού Αλ. Τσίπρα, του υπουργού Ναυτιλίας Φώτη Κουβέλη, του αναπληρωτή υπουργού Νεκτάριου Σαντορινιού και του αρχηγού του Λιμενικού Σώματος αντιναύαρχου Σταμάτιου Ράπτη.

Τη λειτουργία της σχολής είχε εξαγγείλει ο ίδιος ο Πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην Κάλυμνο στις 6 Ιανουαρίου 2018 στο πλαίσιο του εορτασμού των Θεοφανίων. Η στέγαση της ΑΕΝ θα γίνει στο κτίριο Βουβάλειο Παρθεναγωγείο στο οποίο στεγαζόταν το δημοτικό σχολείο της πόλης. «Είναι μια σημαντική ημέρα τόσο για τη ναυτική εκπαίδευση, όσο και για το νησί της Καλύμνου. Η Κάλυμνος αποτελεί έναν από τους βασικούς αιμοδότες της ελληνικής ναυτιλίας σε ναυτεργατικό προσωπικό» τόνισε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Νεκτάριος Σαντορινιός.

Πρόσθεσε ότι κάθε χρόνο περισσότεροι από 25 νέοι από το συγκεκριμένο νησί εισάγονται σε σχολές ναυτικής εκπαίδευσης ενώ υπογράμμισε ότι η ίδρυση της συγκεκριμένης ΑΕΝ, αποτελούσε ένα πάγιο αίτημα της ναυτικής οικογένειας αλλά και των τοπικών κοινωνιών στα Δωδεκάνησα. Ανέφερε ότι η συγκεκριμένη σχολή μπορεί να δώσει μία νέα προοπτική στην τοπική κοινωνία του νησιού αλλά και περισσότερα καταρτισμένα στελέχη στην Ελληνική ναυτιλία.

Ο δήμαρχος Καλύμνου Γιάννης Γαλουζής, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ δήλωσε ότι η λειτουργία της σχολής αποτελούσε ένα όραμα της Καλύμνου. Στη σχολή, πρόσθεσε, πρόκειται να εισαχθούν 70 περίπου σπουδαστές και με τις μεταγραφές θα λειτουργήσει περίπου ένας αριθμός περίπου 80 φοιτητών σε δύο τμήματα των 40. Τόνισε ότι η συγκεκριμένη σχολή θα προσφέρει πολλά στην ανάπτυξη και τοπική οικονομία του νησιού σε ένα νησί που λόγω της κρίσης υπέστη το πλήγμα της μετανάστευσης.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΚΑΛΥΜΝΟΥ
Σε ανακοίνωσή της η οργάνωση μελών Καλύμνου του ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα αναφέρει τα εξής: «Η ίδρυση και λειτουργία της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού στην Κάλυμνο είναι πλέον γεγονός. Με την παρουσία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα πραγματοποιούνται σήμερα στις 11.30 π.μ. τα εγκαίνια της ΑΕΝ στο νησί της Καλύμνου.
Ένα πάγιο αίτημα της τοπικής μας κοινωνίας γίνεται πλέον πράξη, στοχεύοντας παράλληλα και στη στήριξη και αναβάθμιση της δημόσιας ναυτικής εκπαίδευσης.

Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, πιστή στις δεσμεύσεις της, προχωρά στην υλοποίηση ενός ακόμη μέτρου, ώστε η νησιωτικότητα να μετατραπεί σε ευκαιρία και μοχλό ανάπτυξης. 
Αποδεικνύεται καθημερινά ότι η κυβέρνηση αταλάντευτα προσπαθεί και αγωνίζεται να δώσει στους νησιώτες και στα νησιά αυτό που πραγματικά μας  αξίζει.