Βοηθώντας τα παιδιά της Ρόδου ν’ αναπτυχθούν

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία την Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2018 στο ξενοδοχείο Best Western Plaza Ημερίδα με θέμα: «Παιδί… Βοηθώντας το να αναπτυχθεί. Αναπτυξιακά ορόσημα και παράγοντες που δυσκολεύουν την ομαλή εξέλιξη του παιδιού.»

Ομιλητές στην Ημερίδα ήταν η αναπτυξιακή παιδίατρος, κα Καραντανά Ελένη, ο εργοθεραπευτής SI, κος Αλεξάνδρου Ευστράτιος και ο λογοθεραπευτής McS, κος Κοκμοτός Παναγιώτης. Υπεύθυνες διοργάνωσης ήταν η κα Καρδούλια Αναστασία – Λογοθεραπεύτρια και η κα Χρυσανθέα Δέσποινα – Εργοθεραπεύτρια.

Το κοινό είχε την ευκαιρία να ακούσει ομιλίες όσων αφορά τα αναπτυξιακά ορόσημα ενός παιδιού, την πορεία του από τη γέννηση έως το σχολείο, τη σχολική ετοιμότητα, την εμπλοκή του σε έργα και πως αυτά παίρνουν μέρος στην ανάπτυξή του, την επικοινωνία και την ομιλία. Η μεγάλη επιστημονική εμπειρία των ομιλητών, η αμεσότητά τους με το κοινό, καθώς και η μεταξύ τους χημεία, ήταν τα χαρακτηριστικά που κέρδισαν την προσοχή και τον σεβασμό γονέων, εκπαιδευτικών, θεραπευτών και ιατρών οι οποίοι παρακολούθησαν την Ημερίδα.  

Τέλος όλοι μίλησαν για την άψογη διοργάνωση καθώς τόσο οι υπεύθυνες, κα Καρδούλια Αναστασία και κα Χρυσανθέα Δέσποινα όσο και οι ειδικοί παιδαγωγοί, κα Τρίτσκου Νικολέττα και κα Φτάκλα Φεγγαρούλα αποτέλεσαν μία δυνατή ομάδα έτοιμη να διευθετήσει οποιαδήποτε ανάγκη προέκυπτε.   

Η κα Καρδούλια και η κα Χρυσανθέα στο τέλος εξέφρασαν τη συγκίνηση τους που σε αυτό το πρώτο εγχείρημα ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά τους χωρίς δεύτερη σκέψη, οι τρεις εξαίρετοι επιστήμονες αλλά και για την τόσο μεγάλη ανταπόκριση από τον κόσμο της Ρόδου.

Αυτό έδειξε τη θέληση των ειδικών, των εκπαιδευτικών αλλά και των γονέων για τη μάθηση αλλά και την αγωνία όλων για τη σωστή ανάπτυξη του παιδιού. Κλείνοντας ευχήθηκαν αυτό να είναι μόνο η αφετηρία τέτοιων σπουδαίων καλεσμάτων και διοργανώσεων στη Ρόδο.