Φαβορί ο Αντωνάς στο Πανελλήνιο Πυγμαχίας

Οι καλύτεροι πυγμάχοι της χώρας μας θ’ αγωνιστούν στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανδρών κατηγορίας Elite από αύριο έως την Κυριακή στην Πάτρα, στο πλαίσιο της 2ης περιόδου της διοργάνωσης, αφού η 1η πραγματοποιήθηκε το διήμερο 3-4 Νοεμβρίου.

Στη διοργάνωση της Αχαΐας έχουν δικαίωμα συμμετοχής αθλητές γεννηθέντες από το 1978 έως και το 1999, ηλικίας 19 έως και  40 ετών.    

Να σημειωθεί μάλιστα πως, μετά από εισήγηση της Τεχνικής  Επιτροπής και της Επιτροπής Πρωταθλημάτων, προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα σε όλους τους δηλωθέντες πυγμάχους Κατηγορίας  Ανδρών  να  αγωνιστούν  σε  αυτό  το  Πανελλήνιο  Πρωτάθλημα,  αποφασίστηκε να διεξαχθεί σε δύο περιόδους. Αυτή μάλιστα που αρχίζει αύριο περιλαμβάνει όχι μόνο προκριματικούς αγώνες, αλλά και τους ημιτελικούς όπως επίσης τους τελικούς κάθε κατηγορίας.

Η παρουσία του Στάθη Αντωνά
Από τη Ρόδο θα συμμετάσχει εκπροσωπώντας τον Κολοσσό Καλυθιών και μάλιστα ως φαβορί, ο Στάθης Αντωνάς στην κατηγορία των 60κ. Ο 21χρονος πυγμάχος αναχώρησε χθες το απόγευμα για την Πάτρα και μαζί του στην αποστολή είναι οι προπονητές Μπάμπης Στατιού και Βασίλης Πελαρδής. Πρόκειται για μια σημαντική διοργάνωση, στην οποία αν διακριθεί ο Στάθης Αντωνάς, θα έχει το δικαίωμα να συμμετάσχει και στα προολυμπιακά τουρνουά για ν’ αποτελέσει μέλος της Εθνικής μας ομάδας.
Η διεξαγωγή των αγώνων στην Πάτρα που δείχνει και τη σημασία της παρουσίας με τον ανάλογο βαθμό δυσκολίας για τον Στάθη Αντωνά:

Δικαίωμα συμμετοχής στους αγώνες έχουν οι κάτωθι:
-Πυγμάχοι  ηλικίας 19 έως 40 ετών, γεννηθέντες το έτος 1978 έως και το 1999.
-Οι ανωτέρω πυγμάχοι  υποχρεωτικά πρέπει να είναι εγγεγραμμένοι στα  μητρώα της Ομοσπονδίας, τουλάχιστον  180 ημέρες, πριν από την έναρξη του  εν λόγω Πανελλήνιου Πρωταθλήματος.  
-Ο έλεγχος της αξιολόγησης των πυγμάχων πραγματοποιήθηκε από αρμόδια τριμελή Επιτροπή ως εξής:

-Σε όποια κατηγορία οι δηλωθέντες πυγμάχοι ξεπερνούσαν τους δεκαέξι, οκτώ από αυτούς, οι οποίοι είχαν τους περισσότερους αγώνες προκρίθηκαν κατευθείαν για να συμμετάσχουν στη δεύτερη  περίοδο των προκριματικών αγώνων του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Ανδρών ELITE.

- Όλοι οι εναπομείναντες πυγμάχοι ή όσοι χρειάσθηκαν ανάλογα τη συμμετοχή  τους στην κατηγορία και σύμφωνα με την κλήρωση, αγωνίστηκαν στην πρώτη περίοδο των  προκριματικών αγώνων προκειμένου οκτώ από αυτούς να προκριθούν στη δεύτερη περίοδο του Πανελλήνιου  Πρωταθλήματος Ανδρών ELITE, οι οποίοι τελικά  σε καμία περίπτωση δεν ξεπερνούν συνολικά το όριο των δεκαέξι  πυγμάχων ανά κατηγορία.
-Οι υπόλοιποι πυγμάχοι με σειρά προτεραιότητας η οποία θα αξιολογηθεί από          την Αρμόδια Επιτροπή, θα θεωρούνται επιλαχόντες για την περίπτωση που   χηρέψει κάποια θέση στην κατηγορία τους στο παρόν πρωτάθλημα.

- Στην περίπτωση ίδιων τεχνικών στοιχείων των πυγμάχων, π.χ. ίδιοι αγώνες ή   άλλα στοιχεία, η Επιτροπή αξιολόγησης έλαβε υπόψη τις περισσότερες νίκες στο  δελτίο τους και όπου χρειάστηκε, τον αρχαιότερο σύμφωνα με την ημερομηνία εγγραφής τους στην Ε.Ο.Π.
Όπου συνέχισαν να έχουν τα ίδια στοιχεία έγινε κλήρωση.

Για  κάθε  αγωνιστική  περίοδο  μάλιστα έγινε ξεχωριστή κλήρωση.
-Οι πυγμάχοι στο Πρωτάθλημα αυτό θα αγωνιστούν χωρίς κάσκες.
- Όρος απαραίτητος για τη συμμετοχή τους, είναι ότι οι πυγμάχοι αυτοί πρέπει να έχουν και τις υπόλοιπες προϋποθέσεις, σύμφωνα με την προκήρυξη.

- Οι δέκα κατηγορίες βάρους των πυγμάχων σε κιλά είναι:  46 έως  49,  52,  56,  60,  64,  69,  75,  81,  91  &  91+  κιλά.
- Πυγμάχοι που το βάρος τους είναι κάτω από 46 κιλά, δεν επιτρέπεται να συμμετέχουν στο Πρωτάθλημα αυτό.
- Οι αγώνες θα έχουν διάρκεια 3 γύρων των 3 λεπτών.
-Το πολύ 2 νοκ-ντάουν μπορεί να δοθούν σε ένα γύρο.
- Ο αγώνας  διακόπτεται  αμέσως μετά το 3ο νοκ-ντάουν στον ίδιο γύρο.

-Επίσης διακόπτεται αμέσως ο αγώνας μετά το 7ο νοκ-ντάουν.
- Οι συμμετέχοντες πυγμάχοι σε αυτούς  τους αγώνες, θα παίρνουν 3 βαθμούς για κάθε  νίκη τους.
- Όσοι  αγωνίζονται και χάνουν έστω και έναν, τιμής ένεκεν λαμβάνουν το  αντίστοιχο  μετάλλιο για τη θέση, και παίρνουν μόνο έναν  βαθμό για τη  συμμετοχή τους.

-Προκειμένου να  ανακηρυχτεί ο Πρωταθλητής σύλλογος θα προστίθενται  συνολικά οι βαθμοί του κάθε συλλόγου όλων των κατηγοριών κιλών, της 1ης και 2ης περιόδου του παρόντος Πρωταθλήματος.
- Για τον Πολυνίκη  Σύλλογο θα υπολογίζονται μόνο τα μετάλλια και τα προβλεπόμενα από την προκήρυξη.
Οι βαθμοί που θα έχει λάβει ο πυγμάχος μόνο από τις νίκες του, από τη συμμετοχή του σε αυτούς τους αγώνες, θα προστίθενται και στην κατάσταση κατάταξης (RANK LIST).