Αθωώθηκε Ροδίτισσα που είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 8 ετών!

Για τις κλοπές αντικειμένων από δωμάτια τουριστών είχε καταδικαστεί πρωτόδικα σε κάθειρξη 8 ετών και χθες αθωώθηκε από το Εφετείο!

Ο λόγος για 32χρονη Ροδίτισσα η οποία κάθισε χθες στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου. Το δικαστήριο κάνοντας δεκτούς τους αυτοτελείς ισχυρισμούς του συνηγόρου υπεράσπισης της, κ. Στέλιου Κιουρτζή, περί μειωμένου καταλογισμού της πελάτισσας του εξαιτίας των ψυχολογικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει αλλά και της τοξικομανίας, μετέτρεψε την κατηγορία σε πλημμέλημα και έπαυσε οριστικά την ποινική δίωξη λόγω παραγραφής.

Τα περιστατικά είχαν σημειωθεί πριν από οχτώ χρόνια και η υπόθεση εκδικάστηκε τον Απρίλιο 2017 από το Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου το οποίο και καταδίκασε ερήμην την 32χρονη σε κάθειρξη 8 ετών με την έφεση να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Καθώς η 32χρονη δεν είχε εκτίσει τη ποινή της εντοπίστηκε στις 15 Ιουλίου 2017 στη πόλη της Ρόδου από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου και συνελήφθη. Σύμφωνα με τη δικογραφία, όλα συνέβησαν στις 25 Αυγούστου 2010 τα ξημερώματα σε ξενοδοχείο του νησιού μας.

Η 32χρονη μετέβη εκεί περίπου στις 2.30 τα ξημερώματα και μπήκε σε δωμάτιο δύο Ολλανδέζων και αφαίρεσε δύο κινητά τηλέφωνα τα οποία δεν κατάφερε να πάρει μαζί της καθώς έγινε αντιληπτή από την μία αλλοδαπή και τράπηκε σε φυγή. Τρεις ώρες αργότερα η δράστιδα μπήκε σε δωμάτιο Τσέχου αυτή τη φορά ο οποίος απουσίαζε. Από εκεί αφαίρεσε δύο τσάντες, όμως δεν κατάφερε ούτε και αυτές να πάρει μαζί της, καθώς στο μεταξύ ο Τσέχος επέστρεψε στο δωμάτιο και την αντιλήφθηκε με αποτέλεσμα η 32χρονη να αναγκαστεί να τραπεί σε φυγή.

Σε βάρος της 32χρονης ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για διακεκριμένη κλοπή κατ’ εξακολούθηση από πρόσωπο που διαπράττει κλοπή κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια και παραπέμφθηκε στη δικαιοσύνη.