Ρόδος: Με αναστολή για ανθρωποκτονία καταδικάστηκε 32χρονος οδηγός

Ποινή φυλάκισης ενός έτους με τριετή αναστολή επιβλήθηκε από το Τριμελές Εφετείο Δωδεκανήσου Πλημμελημάτων σε 32χρονο κατηγορούμενο για ανθρωποκτονία από αμέλεια.

Η υπόθεση αφορά τροχαίο δυστύχημα που σημειώθηκε πριν από πέντε χρόνια επί της Ρόδου – Καλλιθέας και είχε ως αποτέλεσμα να βρει τραγικό θάνατο 81χρονος.

Το Φθινόπωρο του 2016 η υπόθεση εκδικάστηκε από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου το οποίο έκρινε ένοχο τον 32χρονο αναγνωρίζοντας ωστόσο και συνυπαιτιότητα στον θανόντα, και επέβαλλε στον κατηγορούμενο ποινή φυλάκισης 2 ετών με τριετή αναστολή. Κατά της απόφασης αυτής ο 32χρονος άσκησε έφεση η οποία προσδιορίστηκε και εκδικάστηκε προχθές οπότε και κατάφερε να μειώσει τη ποινή του σε ένα έτος με αναστολή.

Το δυστύχημα συνέβη στις 25 Ιουνίου 2013 στις 6 το απόγευμα στο 5ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Ρόδου – Καλλιθέας.

Όπως αναφέρεται στο κατηγορητήριο, ο 32χρονος οδηγούσε τουριστικό λεωφορείο και κατευθύνονταν προς την πόλη της Ρόδου. Την ίδια κατεύθυνση είχε και ο άτυχος ηλικιωμένος ο οποίος οδηγούσε δίκυκλη μοτοσικλέτα.

Όταν ο οδηγός του λεωφορείου επιχείρησε να κάνει προσπέραση έχοντας αναπτύξει ταχύτητα άγγιξε με το όχημα του τη μοτοσικλέτα του ηλικιωμένου με αποτέλεσμα ο τελευταίος να χάσει την ισορροπία του, να πέσει στο έδαφος και να τραυματιστεί βαρύτατα.

Ο τραυματίας οδηγός μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου πέντε ημέρες μετά, στις 30 Ιουνίου 2013 υπέκυψε στα τραύματα του.

Αθωώθηκε μηχανικός για φθορά μνημείου
Αθώος κρίθηκε από το Τριμελές Εφετείο Δωδεκανήσου Πλημμελημάτων πολιτικός μηχανικός που κατηγορούνταν για φθορά μνημείου από αμέλεια.

Η υπόθεση αφορά την ανέγερση ξενοδοχειακής μονάδας με υπόγειο τον Απρίλιο του 2012 σε τουριστική περιοχή του νησιού μας, σε σημείο όπου είναι αρχαιολογικός χώρος και ο οποίος γειτνιάζει και με άλλη περιοχή με αρχαία η οποία είναι περιφραγμένη χωρίς προηγουμένως να έχει ληφθεί η απαραίτητη άδεια από την αρμόδια Εφορία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων.

Για την υπόθεση σχηματίστηκε δικογραφία και τον Οκτώβριο του 2015 εκδικάστηκε από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου όπου κατηγορούμενος, εκτός από το πολιτικό μηχανικό, ήταν και ο ιδιοκτήτης της ξενοδοχειακής μονάδας.

Το πρωτόδικο δικαστήριο απάλλαξε από κάθε κατηγορία τον ιδιοκτήτη και έκρινε ένοχο τον πολιτικό μηχανικό για φθορά μνημείου από αμέλεια, πράξη για την οποία του επέβαλλε ποινή φυλάκισης 8 μηνών με τριετή αναστολή. Ο πολιτικός μηχανικός άσκησε έφεση, η οποία εκδικάστηκε προχθές από το δευτεροβάθμιο δικαστήριο το οποίο και τον έκρινε αθώο.

Αθώος στο εφετείο για την κακοποίηση ζώου
Για κακοποίηση ζώων συντροφιάς κατηγορούνταν συμπολίτης ο οποίος και αθωώθηκε από το Τριμελές Εφετείο Δωδεκανήσου Πλημμελημάτων.

Η υπόθεση εκδικάστηκε σε δεύτερο βαθμό καθώς πριν από έξι χρόνια ο κατηγορούμενος είχε καταδικαστεί για την υπόθεση αυτή από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου σε φυλάκιση 15 μηνών μετατρεπόμενη προς 5 ευρώ την ημέρα ενώ του είχε επιβληθεί και χρηματικό πρόστιμο ύψους 5000 ευρώ.

Κατά της απόφασης αυτής ασκήθηκε έφεση και έτσι προχθές ο συμπολίτης μας αθωώθηκε από το εφετείο.
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο συμπολίτης μας φέρονταν τον Σεπτέμβριο του 2012 να χτύπησε με σφοδρότητα στο κεφάλι ημίαιμο κουτάβι, ηλικίας περίπου 3 μηνών, το οποίο βρισκόταν στο πάρκο του Ροδινιού, και παράλληλα να το εξύβριζε φωνάζοντας το «βρωμόσκυλο».