Οι μαθητές των Αφάντου ήρθαν στη «Ροδιακή»

Τους μαθητές της δευτέρας τάξης του Δημοτικού σχολείου Αφάντου υποδέχθηκε στις εγκαταστάσεις των πιεστηρίων της χθες το προσωπικό της "Ροδιακής" προκειμένου να τους ξεναγήσει σε αυτές ενημερώνοντάς τους μάλιστα για τον τρόπο λειτουργίας και έκδοσής της. 

Οι μαθητές που βρέθηκαν στο πιεστήριο της "Ροδιακής" ενημερώθηκαν για τον τρόπο λειτουργίας της εφημερίδας καθώς και τον τρόπο που δουλεύει το κάθε τμήμα προκειμένου αυτή να εκδοθεί. Ακόμη, ενημερώθηκαν για την ιστορία της "Ροδιακής" καθώς και το γεγονός οτι έχει κλείσει 103 χρόνια λειτουργίας, αποτελώντας την 8η αρχαιότερη επαρχιακή εφημερίδα στην Ελλάδα. 

Έπειτα, οι μαθητές ενημερώθηκαν για τον τρόπο που δουλεύουν οι δημοσιογράφοι σε μια καθημερινή τοπική εφημερίδα, καθώς και για τη θεματολογία που αυτή καλύπτει. 
 


Αμέσως μετά, οι μαθητές άκουσαν με προσοχή τον υπεύθυνο του πιεστηρίου κ. Σεραφείμ Φλώρο, να τους εξηγεί τον τρόπο με τον οποίο τυπώνονται οι εφημερίδες στα πελώρια μηχανήματα. Ο ίδιος, μίλησε για τα βασικά χρώματα που χρησιμοποιούνται στις έγχρωμες σελίδες, το μέγεθος του χαρτιού που χρησιμοποιείται και φυσικά το πώς ένα τεράστιο ρολό χαρτί καταλήγει να πάρει τη μορφή που όλοι γνωρίζουμε.

Ο κ. Φλώρος τους εξήγησε πως, όταν αναμείξουμε το μελάνι με το νερό μπορούμε να τυπώσουμε πάνω σε τσίγκους τις σελίδες και αμέσως μετά να τους τοποθετήσουμε στα μηχανήματα προκειμένου να τυπωθεί η εφημερίδα, ενώ έδωσε και άλλες πολλές χρήσιμες πληροφορίες στους μαθητές αλλά και τους δασκάλους που τους συνόδευαν.

Μάλιστα, αρκετές ήταν οι ερωτήσεις που πραγματοποιήθηκαν από τους γεμάτους απορία μαθητές, οι οποίες και απαντήθηκαν προς τον καθένα ξεχωριστά

Αμέσως μετά την ξενάγηση και τη συζήτηση που είχαν οι μαθητές με το προσωπικό της εφημερίδας, όπως συνηθίζεται, έλαβαν μια "φρέσκια" εφημερίδα αφού προηγουμένως έβγαλαν τις καθιερωμένες φωτογραφίες.
 


Οι μαθητές που επισκέφθηκαν τη "Ροδιακή" συνοδεία των εκπαιδευτικών τους κ.κ. Καθολική Ανθούλα και Βασιλεία Χαρτερού είναι οι εξής:

ΤΜΗΜΑ Β1
Ακρίβος Ανέστης
Αναργύρου Ραφαηλία
Αναστάχα Τσαμπίκα
Ανδρικοπούλου Νικολέτα-Τσαμπίκα
Ανθούλας Αναστασία-Μαρία
Βαλσαμή Χριστίνα
Βογιατζής Μιχαήλ
Γαλανού Ιόλη-Γεωργία
Γιαννακάκης Σταμάτιος-Τσαμπίκος
Δέτσης Μιχαήλ-Άγγελος-Τσαμπίκος
Δρακιού Αμαλία
Δρακιού Γεώργιος
Ζασάν Άγγελος
Θεοδοσόπουλος Χρήστος
Ισουφάι Λεονέλα
Καρακωνσταντής Παναγιώτης
Κουμνάκης Δημήτριος
Κούτρης Γεώργιος
Τσανάκου Αουρόρα

ΤΜΗΜΑ Β2
Κρητικού Σεβαστή-Τσαμπίκα
Λόγγου Βασιλική-Φρόσω
Λούκας Άγγελος-Δημήτριος
Μοσχούς Γιαντίρα-Γεωργία
Μπακάλη Κωνσταντίνα
Νικολίτσης Κωνσταντίνος
Παπαμιχαήλ Κωνσταντίνα-Σωτηρία
Παπαμιχαήλ Μαριέττα
Παρδάλη Νικολέτα
Ρούμπου Τσαμπίκα-Ειρήνη
Σαχόλι Μαρκέλλος
Συμιακός Ραφαήλ-Τσαμπίκος
Τσαγκρή Κυριακή-Τσαμπίκα
Τσακίρης Άγγελος-Αναστάσιος
Φεσάκη Ειρήνη-Νικολέτα
Φιλίππου Μιχαήλ
Χατζηαλεξάνδρου Ουρανία