Στα ...μαλακά έπεσε 32χρονος για διακίνηση ναρκωτικών

Στα «μαλακά» έπεσε στο Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου 32χρονος Αλβανός ο οποίος κατηγορείται σε υπόθεση διακίνησης ναρκωτικών ουσιών.

Το δικαστήριο κάνοντας δεκτούς τους αυτοτελείς ισχυρισμούς του συνηγόρου υπεράσπισης κ. Στέλιου Αλεξανδρή αναγνώρισε δύο ελαφρυντικά στον κατηγορούμενο και του επέβαλλε ποινή φυλάκισης 10 μηνών με τριετή αναστολή.

Ο αλλοδαπός πρωτόδικα, τον Φεβρουάριο του 2017 είχε καταδικαστεί σε 3 χρόνια φυλάκιση με την έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Στην ίδια υπόθεση φέρεται να εμπλέκεται και ένας ακόμη αλλοδαπός Αλβανικής καταγωγής ηλικίας σήμερα 32 ετών ο οποίος όμως είναι φυγόδικος.

Η υπόθεση εξιχνιάστηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ρόδου τη Παρασκευή 31 Αυγούστου 2012 μετά από την αξιολόγηση πληροφοριών που είχαν στη διάθεσή τους.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, όλα ξεκίνησαν στις 11 το βράδυ στην περιοχή του Μόντε Σμιθ στη Ρόδο, όταν ύστερα από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, εντοπίσθηκε ο 32χρονος ο οποίος παρέδωσε στους αστυνομικούς έντεκα αυτοσχέδιες πλαστικές συσκευασίες που περιείχαν κοκαΐνη συνολικού βάρους 11 γραμμαρίων και βρίσκονταν κρυμμένες σε υπαίθριο σημείο.

Επιπλέον στον ίδιο χώρο, μετά από έρευνα των αστυνομικών, βρέθηκαν ακόμη είκοσι αυτοσχέδιες πλαστικές συσκευασίες που περιείχαν κοκαΐνη συνολικού βάρους 28 γραμμαρίων.

Συνολικά κατασχέθηκε ποσότητα κοκαΐνης συνολικού βάρους 39 γραμμαρίων, καθώς και δύο κινητά τηλέφωνα.

Στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης διαπιστώθηκε ότι τις ναρκωτικές ουσίες τις απέκρυπτε σε διάφορα βραχώδη σημεία της περιοχής Μόντε Σμιθ ο 32χρονος Αλβανός, που αναζητείται και στην συνεχεία τις παραλάμβανε ο 32χρονος καταδικασθείς, προκειμένου να τις διαθέσει σε τοξικομανείς, σύμφωνα με την αστυνομία.

Το Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου, εξετάζοντας όλα τα στοιχεία της δικογραφίας και κάνοντας δεκτούς τους αυτοτελείς ισχυρισμούς του συνηγόρου υπεράσπισης κ. Στέλιου Αλεξανδρή, έκρινε ένοχο τον 32χρονο με το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου και του επέβαλλε ποινή φυλάκισης 3 ετών με τριετή αναστολή και με την έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη υπό τον όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.