Ώρα αντεπίθεσης για τον Κολοσσό H Hotels

Μετά από τρεις εβδομάδες αγωνιστικής αδράνειας, αλλαγή προπονητή, προσθήκη αθλητή κι ένα σωρό ακόμη εσωτερικών ανακατατάξεων, ο Κολοσσός H Hotels επιστρέφει σήμερα στις επίσημες υποχρεώσεις του στο πρωτάθλημα της Basket League και μάλιστα μ’ ένα πολύ κρίσιμο παιχνίδι.

Η ομάδα της Ρόδου αντιμετωπίζει στο κλειστό της οδού Αρτάκης στη Νέα Σμύρνη τον Πανιώνιο και αμφότερες «καίγονται» για τη νίκη προκειμένου να πάρουν βαθιά βαθμολογική ανάσα που θα τους ανανεώσει τις ελπίδες παραμονής στην κατηγορία.

Ο πρώτος γύρος βρίσκεται λίγες αγωνιστικές πριν την ολοκλήρωσή τους και οι δύο ομάδες έχουν «κολλήσει» στην ουρά της βαθμολογίας, με μόλις μία νίκη μέχρι τώρα.

Και οι «κυανέρυθροι» έχουν νέο προπονητή στον πάγκο που σημαίνει ότι ως ένα βαθμό οι «μονομάχοι» θα παρουσιάσουν μερικά καινούρια στοιχεία στο παιχνίδι τους ενώ και οι δύο ευελπιστούν ότι θα επωφεληθούν από τη μεγαλύτερη διάθεση που δείχνουν όλοι οι παίκτες όπως συνήθως γίνεται με κάθε αλλαγή στην τεχνική ηγεσία. Όμως με όλα αυτά μόνο ένας θα χαμογελάσει στο τέλος…

Ο συνεργάτης του Νίκου Οικονόμου στον πάγκο του Πανιωνίου, Βαγγέλης Κουτσοκέρας, χρησιμοποίησε τη φράση «ικανοποιητικό ρόστερ» για να χαρακτηρίσει την ποιότητα του Κολοσσού H Hotels που μάλλον εξηγεί αρκετά για το πώς αντιμετωπίζουν στη Νέα Σμύρνη το σημερινό τους αντίπαλο ενώ πρόσθεσε πως «θα έχει την προσθήκη του Τσούπκοβιτς που είναι έμπειρος παίκτης, ενώ υπάρχουν ικανοί σκόρερ στην περιφέρεια, με τους Γκιμπς, Ντιγκς και Μπράουνιγκ και στις θέσεις των ψηλών, με τον Μαυροειδή.
Πρέπει να ελέγξουμε το παιχνίδι μέσα στη ρακέτα και να ελέγξουμε το ρυθμό από την άμυνά μας που πρέπει να είναι αποτελεσματική».
Ο σκοπός αγιάζει τα μέσα στην προκειμένη περίπτωση οπότε δύσκολα θα δούμε θεαματικό μπάσκετ σήμερα ενώ οι άμυνες λογικά θα υπερισχύσουν.

Ο Κολοσσός H Hotels, που θα έχει και πάλι πέντε ξένους αντί για έξι (ο Άσκα είναι εκτός αποστολής), θα πρέπει να εκμεταλλευτεί όσα ελεύθερα σουτ του δοθούν, αφήνοντας πίσω του τα πολύ μέτρια ποσοστά ευστοχίας από τα 6.75μ., και να προστατέψει τη ρακέτα του αφού ο Μαυροειδής σαφώς και θα μπει στο στόχαστρο να φορτωθεί με φάουλ αλλά και να κουραστεί.
Όποια ομάδα δείξει μεγαλύτερη σταθερότητα και διάρκεια αλλά και ψυχραιμία στα δύσκολα, θα αποκτήσει προβάδισμα για το πολύτιμο «δίποντο».