Αίσιο τέλος είχε ο αγώνας μαθητών και γονέων για τα μουσικά σχολεία

Αίσιο τέλος είχε ο αγώνας μαθητών και γονέων για τα μουσικά σχολεία

Αίσιο τέλος είχε ο αγώνας μαθητών και γονέων για τα μουσικά σχολεία

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 392 ΦΟΡΕΣ

Αποσύρθηκαν οι απαράδεκτες διατάξεις

Ο πρόσφατος αγώνας των Μουσικών και των Καλλιτεχνικών Σχολείων τελεσφόρησε (για την ώρα, τουλάχιστον).

Γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικοί (του Μουσικού Σχολείου Ρόδου, αλλά και πανελλαδικά) αντιτάχθηκαν ομόθυμα και σθεναρά στην υποβάθμιση των σχολείων που επιχείρησε με αντιδεοντολογικό τρόπο το υπουργείο Παιδείας και πέτυχαν την απόσυρση των διατάξεων.

Οφείλουμε, όμως, να αναγνωρίσουμε δημόσια τη θετική συμβολή που είχαν στην εξέλιξη αυτή και κάποιοι άλλοι φορείς και δημόσια πρόσωπα και να τους ευχαριστήσουμε, όπως:

• Τον δήμαρχο Ρόδου κ. Φώτη Χατζηδιάκο και το Δημοτικό Συμβούλιο, ιδίως για το ομόφωνο ψήφισμα που εξέδωσαν στις 27-12-2018.

• Την Α΄ ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου, ιδίως για την έκδοση ψηφίσματος από το Δ.Σ (21-11-2018) και τη συνέντευξη τύπου που οργάνωσε στο δημαρχείο (23-11-2018).

• Τον βουλευτή Δωδεκανήσου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και αντιπρόεδρο της Βουλής κ. Δημήτρη Κρεμαστινό, για την άμεση εκδήλωση ενδιαφέροντος και την κατάθεση ιδιαιτέρως εύστοχης σχετικής ερώτησης στο Κοινοβούλιο.

• Τον βουλευτή Δωδεκανήσου της Ν.Δ κ. Μάνο Κόνσολα, για την άμεση ανταπόκρισή του και την προώθηση του θέματος στα αρμόδια για την παιδεία κομματικά όργανα.

• Τον βουλευτή Δωδεκανήσου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Δημήτρη Γάκη, για τις προσπάθειες που κατέβαλε με σκοπό τη βελτίωση ή και απόσυρση των διατάξεων.

• Τον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Ρόδου κ. Σάββα Χατζησάββα, για την ηθική υποστήριξή του.

• Τον περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργο Χατζημάρκο, καθώς και την εντεταλμένη σε θέματα Διά Βίου Μάθησης κ. Χαρούλα Γιασιράνη για την ένθερμη συμπαράστασή τους.

• Τα ΜΜΕ (όπως, τις εφημερίδες “Δημοκρατική” και “Ροδιακή”, τα ραδιόφωνα ΕΡΑ Ρόδου, Λυχνάρι και Παλμός, τις ειδησεογραφικές ιστοσελίδες Verena.gr, Notosmedia.gr, Rodosreport.gr, Περιφερειακή Αιγαιοπελαγίτικη Ενημέρωση, Alfavita.gr, esos.gr κ.ά.) για την απρόσκοπτη φιλοξενία των ανακοινώσεών μας και τη δημοσιογραφική κάλυψη.

• Κάθε άλλον που επώνυμα ή ανώνυμα συμπαραστάθηκε στην προσπάθειά μας.

Η πρόσφατη «μάχη» κερδήθηκε, αλλά προφανώς όχι ο «πόλεμος». Τους παραπάνω, φορείς και θεσμικά πρόσωπα, αλλά και πολύ περισσότερους ακόμη, ευελπιστούμε πως θα τους έχουμε δίπλα μας και στο μέλλον, στην κοινή προσπάθεια διασφάλισης και διεύρυνσης των ποιοτικών χαρακτηριστικών της δημόσιας παιδείας.

Το Δ.Σ.

Διαβάστε ακόμη

Ελεονώρα Ζουγανέλη: Αξιοποίηση του λογισμικού του EyeHarp στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Νοτίου Αιγαίου

Υλοποίηση επιμορφωτικού προγράμματος Erasmus+ στη Σεβίλλη από το 3ο Δημοτικό Σχολείο Ρόδου

Μεταφραστικό Εργαστήρι στο Πανορμίτειο Γυμνάσιο και Λυκειακές Τάξεις Σύμης από το Ιόνιο Πανεπιστήμιο

Αναβάλλεται το αυριανό σεμινάριο για εκπαιδευτικούς Φυσικής Αγωγής

Συμμετοχή εκπαιδευτικών του 12ου Δημοτικού Σχολείου σε πρόγραμμα στην Τενερίφη

«Από την Εφηβεία στην Ενηλικίωση: Χτίζοντας γέφυρες» - Ανοικτή εκδήλωση στο 1ο ΓΕΛ Ρόδου

Πρωτιά για το 2ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Ρόδου

Μαθητές από τη Σεβίλλη της Ισπανίας στο Καζούλλειο - 2ο ΓΕ.Λ. Ρόδου