Eκπαιδευτική δράση του 4ου Γυμνασίου Ρόδου

Eκπαιδευτική δράση  του 4ου Γυμνασίου Ρόδου

Eκπαιδευτική δράση του 4ου Γυμνασίου Ρόδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 356 ΦΟΡΕΣ

Το πρόγραμμα «Crocus» απευθύνεται σε μαθητές ηλικίας 11 έως 18 ετών και αποτελεί δραστηριότητα σε πολλά σχολεία από όλο τον κόσμο, τα οποία συμμετέχουν σε αυτό εδώ και αρκετά χρόνια.

Το πρόγραμμα «Crocus» είναι ένας απτός τρόπος να γνωρίσουν οι νέοι άνθρωποι το θέμα του Ολοκαυτώματος και να ενισχυθεί η γνώση τους σχετικά με τους κινδύνους των διακρίσεων, των προκαταλήψεων και της μισαλλοδοξίας. Στη Ρόδο για δεύτερη χρονιά το 4ο Γυμνάσιο Ρόδου με την καθοδήγηση της θεολόγου καθηγήτριας του σχολείου, κας Κλιάρη υλοποίησε το πρόγραμμα αυτή τη φορά στην αυλή της Συναγωγής της Ι.Κ.Ρόδου

Ο Εκπαιδευτικός Οργανισμός για το Ολοκαύτωμα στην Ιρλανδία παρέχει στα σχολεία βολβούς κίτρινου κρόκου για να φυτευτούν το φθινόπωρο στη μνήμη του 1,5 εκατομμυρίου Εβραιόπουλων και των χιλιάδων άλλων παιδιών, που πέθαναν στο Ολοκαύτωμα. Η ανάμειξη των παιδιών στη φύτευση των βολβών και η παρακολούθηση της ανάπτυξης των λουλουδιών, ενθαρρύνει τη συνεχή επιμόρφωση σχετικά με τη σημασία της ανεκτικότητας και του σεβασμού. Τα κίτρινα άνθη φέρνουν στη μνήμη το κίτρινο άστρο του Δαβίδ το οποίο οι Ναζί υποχρέωναν τους Εβραίους να φοράνε. Ο κρόκος ανθεί στα τέλη Ιανουαρίου ή στις αρχές του Φλεβάρη, κοντά στην παγκόσμια Ημέρα Μνήμης του Ολοκαυτώματος (27 Ιανουαρίου).

Το Online «Crocus» Club είναι ένα ασφαλές διαδικτυακό φόρουμ, όπου τα σχολεία που συμμετέχουν στο πρόγραμμα Crocus μπορούν να μοιράζονται τις εμπειρίες τους σχετικά με το πρόγραμμα και να κάνουν νέους φίλους στη χώρα τους ή στο εξωτερικό.
Ελπίζουμε οι δάσκαλοι και οι μαθητές να γίνουν ενεργά μέλη του φόρουμ Online Crocus Club: www.hetireland.org/crocus
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με την Οριέττα Τρέβεζα – Σούση, Υπεύθυνη Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων στο Εβραικό Μουσείο Ελλάδος.

Διαβάστε ακόμη

Από την εφηβεία στην ενηλικίωση: Χτίζοντας γέφυρες

Σε πανελλήνιο συνέδριο μαθητές του 1ου Δημοτικού Κρεμαστής και 1ου Δημοτικού Αφάντου

Λαοί και θρησκείες συναντώνται στο νησί «της πεταλούδας» και του «ελαφιού»

Το 2ο Πειραματικό Γυμνάσιο Ρόδου… ταξιδεύει!

Το 1ο ΓΕΛ Ρόδου (Βενετόκλειο) στο Cern

Από το Νεστορίδειο της Ρόδου στα βήματα του Ελ Γκρέκο

Γιορτή ποίησης στο 1ο ΔΣ Κρεμαστής

Oλοκλήρωση επιμορφωτικής δράσης για τη διαχείριση παιδιών με Διαταραχή Ελλειματικής Προσοχής ή /και Υπερκινητικότητας - ΔΕΠΥ