Χριστούγεννα σ’ ένα Παλάτι

Χριστούγεννα σ’ ένα Παλάτι

Χριστούγεννα σ’ ένα Παλάτι

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1083 ΦΟΡΕΣ

Μελωδίες και χρώματα στο Κάστρο των Αγγείων

Το Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου αυτές τις γιορτές θα μεταμορφωθεί σε Κάστρο των Αγγείων! Το χριστουγεννιάτικο δέντρο στην Αίθουσα του Χορού διακοσμημένο με στολίδια εμπνευσμένα φέτος από τα κεραμικά του ΙΚΑΡΟΥ, η περίφημη έκθεση που έχει ως επίκεντρο το ομώνυμο ιστορικό εργοστάσιο και φιλοξενείται σε μία από τις εντυπωσιακότερες αίθουσες του Παλατιού και χριστουγεννιάτικες μελωδίες και κάλαντα, ασπρόμαυρες φωτογραφίες και πολύχρωμες εικόνες, δραματοποιημένες αφηγήσεις και ιστορίες σαν παραμύθια, θα μας μεταφέρουν μέσα από μία εορταστική ατμόσφαιρα σε περασμένες εποχές, τότε που οι άνθρωποι ζούσαν δίνοντας ζωή στο χώμα με τα χέρια τους και χρώμα στα όνειρά τους, διασώζοντας παραδόσεις αιώνων.

«Σας προσκαλούμε λοιπόν σε αυτό το μαγικό ταξίδι που ξεκινά από τις 5 Δεκεμβρίου με εργαστήρια κατασκευής χριστουγεννιάτικων στολιδιών και θα κορυφωθεί με μια μεγάλη γιορτή το Σάββατο το απόγευμα, στις 15 Δεκεμβρίου, με συνοδοιπόρο όπως κάθε χρονιά το εξαιρετικό Μουσικό Σχολείο της Ρόδου. Φέτος θα έχουμε τη χαρά να μας συντροφεύει και το Λύκειο Ελληνίδων Ρόδου «Εργάνη Αθηνά».

Να σημειώσουμε ότι τα εργαστήρια για τους μικρούς μας φίλους θα πραγματοποιηθούν και την Κυριακή το πρωί στις 16 Δεκεμβρίου, ενώ η είσοδος σε όλες τις χριστουγεννιάτικες δράσεις είναι ελεύθερη.
Σας περιμένουμε όλους, μικρούς και μεγάλους, ευελπιστώντας να σας προσφέρουμε μία ξεχωριστή εμπειρία!» αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή της η Εφορεία Αρχαιοτήτων Δωδεκανήσου.

Αναλυτικό πρόγραμμα εκδηλώσεων:
Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2018
Χριστουγεννιάτικη εκπαιδευτική δράση με οικογένειες προσφύγων που φιλοξενούνται αυτή την περίοδο στο νησί μας σε συνεργασία με την Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων άρσις και με τη συμμετοχή του Μουσικού Σχολείου Ρόδου.

Πέμπτη έως Παρασκευή, 6-7/12/18 και Δευτέρα έως Τρίτη, 10-11/12/18
Εργαστήρια κατασκευής χριστουγεννιάτικων στολιδιών για μαθητικές ομάδες.

Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2018
Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση σε συνεργασία με το Μουσικό Σχολείο Ρόδου και με τη συμμετοχή του Λυκείου Ελληνίδων Ρόδου «Εργάνη Αθηνά» στο Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου, στις 18:00.

Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2018
Εργαστήρια κατασκευής χριστουγεννιάτικων στολιδιών για ελεύθερες ομάδες παιδιών. Τα εργαστήρια, διάρκειας 60’, θα πραγματοποιούνται από τις 9.30 έως τις 13:30. Μέγιστος αριθμός συμμετοχής ανά πρόγραμμα: 25 παιδιά.

Διαβάστε ακόμη

"Οι Άθλιοι" του Βίκτωρος Ουγκώ για άλλη μία παράσταση απόψε στο Δημοτικό Θέατρο Ρόδου!

Με επιτυχία διεξήχθη στη Ρόδο το 40ό Πανελλήνιο Συνέδριο του Ελληνικού Εθνικού Τμήματος της Διεθνούς Ενώσεως Αστυνομικών

Πραγματοποιήθηκε η ημερίδα «Εξαρτήσεις: Αντιμετώπιση και Προκλήσεις στο νησί της Ρόδου»

Έρχεται ξανά η παράσταση «Αθώος ή Ένοχος;» από τη θεατρική ομάδα Theorion

"Η νοσταλγία του Θεού": Μεγάλη Τρίτη-2ο Φεστιβάλ Λατρευτικής Μουσικής

Στον απόηχο του 4ου Μουσικού Φεστιβάλ «Ρόδος: Σταυροδρόμι Πολιτισμών και Συμπράξεων Μουσικών Σχολείων»

«Από τον Λόγο στην Εικόνα...» - Έκθεση μαθητικών εικαστικών έργων

Εκδήλωση για τα 109 χρόνια από τη γενοκτονία των Αρμενίων