Η δράση των προσκόπων στο νησί μας

Το Σαββατοκύριακο 24-25 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε στη θέση Αχλαδιές του Προφήτη Ηλία η Πρότυπη Εκπαίδευση Στελεχών του Κλάδου Προσκόπων της Περιφερειακής Εφορείας  Δωδεκανήσου.

Κατά τη διάρκεια της διήμερης εκδρομής τα παιδιά διαβίωσαν στο ύπαιθρο σύμφωνα με τις Αρχές και τις Αξίες του Προσκοπισμού, μαγείρεψαν με ασφάλεια χρησιμοποίησαν την Προσκοπική Τεχνική φτιάχνοντας μικρές γωνίες (ενωμοτίες), και έμαθαν τον τρόπο που λειτουργούν αυτές μέσα από την ενωμοτιακή τους άμιλλα που έτρεχε κατά τη διάρκεια του διημέρου.  

Μέσα από το παιχνίδι κατανόησαν το ρόλο του Ενωμοτάρχη, τους 5 Τομείς Ενδιαφερόντων, την ατομική τους προσκοπική πρόοδο, τη σχέση φιλίας εμπιστοσύνης που πρέπει να έχουν με τους αρχηγούς τους και στο τέλος της ημέρας τραγούδησαν και έπαιξαν στον κύκλο της πυράς.  


Αρχηγός της Δράσης ήταν ο Έφορος Κλάδου Προσκόπων Γεώργιος Νεσφυγές όπου μαζί με πολυπληθή ομάδα βαθμοφόρων της περιφέρειας μας μεταλαμπάδευσαν στα παιδιά ηλικίας 11-15 ετών Εμπειρίες και Βιώματα μέσα στη Φύση.  Στη δράση συμμετείχαν 36 παιδιά και 15 Βαθμοφόροι.    

Η δράση ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής όπου όλα τα παιδιά και οι βαθμοφόροι ανανέωσαν το ραντεβού τους για τη Σύναξη των Ενωμοτιών την επόμενη άνοιξη. 

Τέλος για άλλη μια φορά νιώθουμε την υποχρέωση να ευχαριστήσουμε τον όμιλο ATTICA GROUP  για την έκπτωση στα εισιτήρια των παιδιών και βαθμοφόρων που έκαναν το ταξίδι από την Κάλυμνο προς  τη Ρόδο για τις ανάγκες αυτής της δράσης. 

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την δημοσίευση των νέων των Προσκόπων Δωδεκανήσου.
Με εκτίμηση
Βενούτσος Νικόλαος
Έφορος Διοίκησης Περιφέρειας Δωδεκανήσου