Στην γενική συνέλευση του Σωματείου Εστιατόρων Ρόδου - Δωδεκανήσου, ο Γιώργος Χατζημάρκος

Στην γενική συνέλευση του Σωματείου Εστιατόρων Ρόδου - Δωδεκανήσου, ο Γιώργος Χατζημάρκος

Στην γενική συνέλευση του Σωματείου Εστιατόρων Ρόδου - Δωδεκανήσου, ο Γιώργος Χατζημάρκος

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 154 ΦΟΡΕΣ

«Η συνεργασία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου με το Σωματείο Εστιατόρων Δωδεκανήσου έχει ήδη αποδώσει στον προορισμό και την ενδυναμώνουμε γιατί το 2019 είναι μια χρονιά – ορόσημο για την ΠΝΑΙ και τον κλάδο της εστίασης, ειδικότερα, λόγω του Τίτλου της Γαστρονομικής περιφέρειας της Ευρώπης για το 2019».

Με αυτή την δήλωση, ξεκίνησε ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος, την τοποθέτησή του στην σημερινή γενική συνέλευση του Σωματείου Εστιατόρων Ρόδου – Δωδεκανήσου «Η Πρωτοπορία», που έλαβε χώρα στο ΕΒΕΔ.

Ο Περιφερειάρχης, ευχαρίστησε την διοίκηση και τα μέλη του Συλλόγου για την εξαιρετική δουλειά που έχουν κάνει και την μέχρι σήμερα στενή συνεργασία, μεταξύ της ΠΝΑΙ και του Σωματείου –μία συνεργασία που έχει ήδη αποδώσει καρπούς στον τόπο και ειδικότερα στον κλάδο της εστίασης και η οποία όπως συμφωνήθηκε κατά την γενική συνέλευση θα γίνει ακόμη πιο στενή, προκειμένου να υπηρετηθεί με ακόμη πιο αποδοτικό τρόπο, ο τίτλος της Γαστρονομικής περιφέρειας της Ευρώπης για το 2019.

Στην γενική συνέλευση, συζητήθηκαν θέματα που έχουν να κάνουν με την τουριστική προβολή και την συμμετοχή του κλάδου της εστίασης, μέσω του Σωματείου Εστιατόρων Ρόδου - Δωδεκανήσου στις δράσεις τουριστικής προβολής, που η ΠΝΑΙ υλοποιεί. Τέθηκε ένα πρώτο πλαίσιο της συνεργασίας που θα υπάρξει το 2019 με τα εστιατόρια της περιοχής, το οποίο δεσμεύτηκαν να εξειδικεύσουν τα μέλη του Σωματείου και να το καταθέσουν με τις τελικές αποφάσεις τους, στο αμέσως επόμενο διάστημα.

Ο πρόεδρος του Σωματείου Εστιατόρων Ρόδου – Δωδεκανήσου, Γιάννης Κλούβας ευχαρίστησε με την σειρά του τον κ. Χατζημάρκο για την συνεργασία που υπάρχει με την ΠΝΑΙ και δεσμεύτηκε να επεξεργαστεί η διοίκηση τα θέματα που συζητήθηκαν, να εξειδικεύσει τις δράσεις που αφορούν τα μέλη του Σωματείου και να τις καταθέσει στην Περιφέρεια, ούτως ώστε το 2019 να είμαστε καθ’ όλα έτοιμοι να υπηρετήσουμε τον πολύ υψηλό αυτό, ευρωπαϊκό τίτλο. Είναι γεγονός πως η Γαστρονομία αναδεικνύεται συνεχώς ως κυρίαρχος παράγων και κριτήριο επιλογής, διεθνώς, και η πολύ μεγάλη

δουλειά που έχει γίνει σε αυτό τον τομέα, στην ΠΝΑΙ, μοναδική στην Ελλάδα, μας κάνει πιο αισιόδοξους για την υγεία του κλάδου και του προορισμού.

«Εμείς δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε τις πρωτοποριακές δράσεις πάνω σε θέματα Γαστρονομίας και σε συνεργασία πάντα με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, όπως άλλωστε συνέβη και κερδισαμε τον υψηλό αυτό τίτλο» κατέληξε χαρακτηριστικά , ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος.

Διαβάστε ακόμη

Στα 100 καλύτερα ιταλικά εστιατόρια της Ελλάδας η δική τους Tsaperdona!

Το λεοντόψαρο ως γαστρονομική έκπληξη παρουσίασε η ΑΝ.ΔΩ. σε δεκάδες συμπολίτες μας

Τιμητικό βραβείο για το μελεκούνι στον Πολιτιστικό Σύλλογο Κοσκινιατών

Με τέσσερα βραβεία στις αποσκευές τους, επιστρέφουν οι παραγωγοί μελιού της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, από το 14ο Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού

Με ένα τοπικό πιάτο από παραδοσιακό πανηγύρι της Μυκόνου εκπροσωπήθηκε η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στο European Young Chef Award 2023

Συμμετοχή της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στο 14ο Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού και Προϊόντων Μέλισσας στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας στον Πειραιά

Στη Γαλλία η αποστολή της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου για τον διαγωνισμό "European Young Chef Award 2023"

Έξω πάμε καλά; 4 διεθνείς οινογνώστες μιλούν για τη θέση του ελληνικού κρασιού στις αγορές