Εξαιρετική εμφάνιση από τη Φλόγα Ρόδου

Εξαιρετική εμφάνιση με ένα ασημένιο, δύο χάλκινα μετάλλια και μία τέταρτη θέση πραγματοποίησε η αποστολή της Φλόγας Ρόδου, που συμμετείχε στο Διεθνές Τουρνουά Τζούντο «Μιθριδάτης» στην Αττική (κλειστό «Μπάμπης Χολίδης»), την Κυριακή 9 Δεκεμβρίου με συμμετοχή στη διοργάνωση 420 αθλητών-αθλητριών και 53 συλλόγων από όλη τη χώρα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι οι τρεις από τους τέσσερις αθλητές της ομάδας του συλλόγου, ανέβηκαν στο βάθρο των νικητών! Η αποστολή αποτελούνταν από δύο αγόρια και δύο κορίτσια στην ηλικιακή κατηγορία Παίδων Α΄ και Κορασίδων Α΄ αντίστοιχα και τους συνόδευσε η κ. Κατερίνα Μαυρομάτη (Μαύρη ζώνη, 3 νταν).

Αναλυτικά:
Αργυρό μετάλλιο και εκπληκτική εμφάνιση από τον Κούρτη Σταμάτη, στην κατηγορία των +73 κιλών. Ο αθλητής της Φλόγας που αντιμετώπισε πολύ έμπειρους μέχρι και 10-15 κιλά βαρύτερους αντιπάλους, κατάφερε με δύο Yppon, να κερδίσει τους δύο πρώτους αγώνες με χαρακτηριστική άνεση, σε λιγότερο από 50 δευτερόλεπτα! Στον τελικό ο Ροδίτης αθλητής, αντιμετώπισε τον Παναγιώτη Σταύρου του Α.Ο. Ιλίου φτάνοντας στην κατάκτηση της 2ης θέσης.

Πραγματική μάχη γιγάντων στα -73 κιλά, στην κατηγορία του Μανώλη Ζανεττούλλη. Μια από τις πιο απαιτητικές και δύσκολες κατηγορίες της διοργάνωσης. Ο νεαρός αθλητής από τη Ρόδο, είχε να αντιμετωπίσει κορυφαίους Τζουντόκα από όλη την Ελλάδα, όπως τον 1ο και 2ο πανελληνιονίκη 2018 και τον χρυσό βαλκανιονίκη Στέλιο Κωστελίδη του Ε.Ο.Σ Αχαρνών. Ο Ζανεττούλλης με άρτια τεχνική κατάρτιση, κατάφερε μέσα από τρεις μεγάλης διάρκειας και εξαντλητικούς αγώνες, να ανέβει στο 3ο σκαλί του βάθρου, κατακτώντας το χάλκινο μετάλλιο, δείχνοντας ότι με τέτοια απόδοση… δεν υπάρχουν όρια!
Μαθήματα αντοχής και αποφασιστικότητας από την «χάλκινη» Μαρίνα Γκελερή.

Η χρυσή πανελληνιονίκης της Φλόγας στα -36 κιλά, αγωνίστηκε στην επόμενη κατηγορία, στα -40 κιλά. Στη αρχή του πρώτου της αγώνα με την πρωταθλήτρια της κατηγορίας Μέσκα Άννα της Ολυμπιακής Ελπίδας Βέροιας, τραυματίστηκε στη μύτη με αποτέλεσμα να διακοπεί ο αγώνας για 10 λεπτά, προκειμένου να της προσφερθούν οι πρώτες βοήθειες και να σταματήσει η αιμορραγία. Μέσα σε μία ώρα, η 14χρονη αθλήτρια της Φλόγας έδωσε τέσσερις αγώνες κι ενώ αναγκάστηκε να διακόψει άλλες δύο φορές, λόγω του τραυματισμού, κατάφερε με δύο Yppon στους τελευταίους κρίσιμους αγώνες, να κατακτήσει την 3η θέση και το χάλκινο μετάλλιο.

Εξαιρετική η Στέλλα Τσαβαρή στην κατηγορία των -52 κιλών. Η Ροδίτισσα αθλήτρια μπήκε δυνατά στον πρώτο της αγώνα ο οποίος κρίθηκε στις λεπτομέρειες, μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο. Στον κρίσιμο δεύτερο αγώνα κι ενώ η νεαρή Τζουντόκα προηγούνταν, δευτερόλεπτα πριν την λήξη, τής καταλογίστηκε τρίτη-μάλλον αυστηρή-ποινή για «έξοδο» από το Τατάμι, αφήνοντάς την κυριολεκτικά τηντελευταία στιγμή, στην 4η θέση. Ένα αποτέλεσμα καθαρά συγκυριακό, αφού με τη δύναμη και την αγωνιστικότητά της έδειξε ότι μια θέση ψηλά στην πρώτη τριάδα, είναι απόλυτα μέσα στις δυνατότητές της, στο προσεχές Πανελλήνιο Πρωτάθλημα.

Έξυπνη τακτική, διορατικότητα και κυρίως ηρεμία στα κρίσιμα σημεία των αγώνων, προσέφερε με τις οδηγίες της σε όλους τους αθλητές, η Κατερίνα Μαυρομάτη. Μια δύσκολη και επίπονη διαδικασία και για την ίδια, αφού μέσα σε λιγότερο από τρεις ώρες, χρειάστηκε να κοουτσάρει τους αθλητές της Φλόγας σε 14 αγώνες, πετυχαίνοντας αυτά τα εξαιρετικά αποτελέσματα!

Τους τελευταίους μήνες με την ενεργό συμμετοχή στις προπονήσεις και του ιδρυτή της Φλόγας κ Μιχαήλ Χατζηνικολάου (Μαύρη ζώνη, 5 νταν), μέλους της Ομοσπονδίας Τζούντο και περιφερειακού προπονητή Νοτίου Αιγαίου, ενός από τους πιο διακεκριμένους και έμπειρους δασκάλους Τζούντο στην Ελλάδα, κάτι αλλάζει στον σύλλογο και γενικά στο ροδιακό τζούντο. Τα αποτελέσματα είναι ήδη ορατά κι αρχίζουν να δημιουργούν βάσιμες ελπίδες, για ακόμα μεγαλύτερες διακρίσεις στο μέλλον.

Στα πλαίσια αυτά, η Φλόγα Τζούντο όπως έχει ήδη ανακοινώσει, διοργανώνει Αγωνιστική Ημερίδα την προσεχή Κυριακή 15 Δεκεμβρίου, στην αίθουσα Τζούντο στο Αθλητικό Κέντρο «Καλλιπάτειρα», με συμμετοχή όλων των αθλητών του συλλόγου.